Vierailija

Minulla ei siis ole mitään lääketieteeseen liittyvää koulutusta ennestään ja tuohon vaaditaan useiden vuosien kouluttautuminen. Ei ole varmaan mitenkään mahdollista kouluttautua päivätyön ohessa? Lienee siis turha haave jos ei ole sopivaa tulon lähdettä opiskelun ajaksi eikä hillittömästi säästöjä. En halua mitään hirveitä lainojakaan ottaa kun on entisiäkin maksettavana.

Ärsyttää kun ei ole nuorempana tajunnut mitä haluaa tehdä ja päätynyt alalle, joka ei loppujen lopuksi kiinnosta pätkääkään. Hammasta purren vaan päivästä toiseen.

  • ylös 2
  • alas 1

Kommentit (6)

Vierailija

Mikä tän alotuksen pointti oli? Perustella itsellesi, miksi sinun ei tarvitse lähteä kohti tätä "unelmaa"?

Kannattaa tehdä nyt vaan, muuten kaduttaa. Tekosyitä löytää aina.

Vierailija

Hmm. Mikähän tilanteesi nyt? - Tyhjän saa pyytämättäkin ja on hullumpiakin tavoitteita saattaisi olla ja unelmiahan voi olla täysin mahdottomiakin... Omalla vuosikurssillani aloiti reilusti yl 40 vuotias. Ei hänestä luulavasi tule seuraavaa arkkiatria mutta on kuitenkin ihminen, joka on pyrkinyt ja edennyt omaa  unelmaansa kohti....   

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Mäkin olen 32-vuotias ja haen lääkikseen. Olen aina ollut lääketieteestä kyllä kiinnostunut, mutta ajattelin, että en haluaisi toimia lääkärinä. Viime vuosien aikana ajatus kuitenkin kypsyi, ja haen nyt toista kertaa tänä vuonna. Ei minullakaan mitään hulppeita säästöjä ole, mutta asiat kyllä järjestyvät, kun laittaa ne järjestymään. Ensin on vain saatava se koulupaikka, joka ei muuten ihan hevillä irtoa.

Ja aion erikoistua kyllä.

Vierailija

Lainaa vaan. Lääkäriopiskelijalle kuitenkin kesätöitä on aina, 3. vuodesta eteenpäin ihan rahakkaitakin. Jos nykytyösi ei ole erityisen hyväpalkkainen, niin 1-2 vuodessa koulutus maksaa itsensä takaisin, jos käyt jossain susirajalla heittämässä lääkärikeikkaa ja sen jälkeen pelkkää plussaa.

Vierailija

Juu, ekat kolme vuotta tiukkaa opiskelua, mutta sen jälkeen alkaa saada tehdä kandina lääkärin töitä, mutta toki opiskella pitää vielä muutama vuosi sen jälkeen, että saa lisensiaatin paperit. Erikoistuminen sitten taas ymmärtääkseni tehdään nimen omaan työn ohella. Joten lainaa uskaltaa kyllä ottaa, sen saa kyllä maksettua takaisin lääkärin palkalla.

Vierailija

Lääketieteen opiskelu onnistuu paremmin iltatöiden ohella, koska luennot ovat päivällä. Tai ota lainaa.
Tietysti pitää ensin päästä tiedekuntaan.
Nyt taitaa olla hakuaika ihan kohta.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla