Mitä ihanaa ruokaa teillä syödään tänään?
Ruoka ja vapaa viikonloppu, voiko parempaa yhdistelmää enää olla. Puoli välistä viikkoa pitää jo tutkia ruokablogien reseptejä ja tässä malttamattomana odotan, että saan työpäiväni päätökseen.
Mä ajattelin laittaa tänään näitä.
Alkuun: http://www.juomavinkki.fi/fi/reseptit/ayriaiset/gambas-pil-pil
Pääruuaksi: http://www.juomavinkki.fi/fi/ruoka/resepteja/kylmasavulohipasta
Lasiin: http://www.juomavinkki.fi/fi/laatu/roseeviini/ranska/Gabriel-Meffre-Alais-Cotes-de-Provence-75-cl
Lisäksi tuoretta kovakuorista leipää ja kunnon parmesania. Joo, raskasta ja tukevaa, mutta hyvää.
Mitä ihanaa teillä syödään? Kertokaa, josko saisin siitä vinkkejä ensi viikonlopuksi.
Kommentit (25)
Soittakaa hätänumeroon, Suomi on raiteiltaan! Kasassa 11 kommenttia, eikä yhtään makaronilaatikkoa!
Tänään herkutellaan kalapuikoilla ranskalaisten kanssa tai makkaralla ranskalaisten kanssa, kunkin maun mukaan. Juomaksi kokista ja maitoa.
Uunissa paistetut jauhelihapihvit ja perunamuussi. Jälkkärinä pellillinen tuoretta pullaa suoraan uunista. Olen niiin tyytyväinen itseeni!!
Nakkeja ja valmisperunamuusia tai sitten haen pizzan.
Söin lounaaksi tortillan ja feta-cashewpähkinä-retiisi-tomaattisalaattia =) jälkkäriksi söinmagojogurtin ja mokkapaloja. Loppu viikonloppu meneekin muiden tekemiä ruokia syödessä.
Uskomatonta, että joku jo puolessa välissä viikkoa etsii menublogeista ruokavinkkejä viikonloppuun.
Minä ostin lähikaupasta kokonaisen kanan, nakkaan sen pian uuniin ja paistoliemestä teen currykastikkeen. Lisukkeeksi basmatiriisiä ja salaatti.
Meillä on usein perjantaina jotain ruokaisaa salaattia, ja tänään taitaa olla fetasalaatin vuoro. Jälkkäriksi tein suklaakakun ja sen kanssa on kuohuviiniä.
taidan hakea pussin ranuja ja hkn sinisen ja olut laatikon.
N41 yksin kotona!
Kaalikeittoa edellispäivältä. Eilen oli kuha/ahven fileestä huippuhyvä mättö, niin nyt mennään tuolla vanhalla keitolla. Kalat piti valmistaa tänään, mutta en malttanut eilen olla tekemättä ja luonnollisesti kaikki tuli syötyä :)
Lapin rillaan tehtyjä pitsoja monilla eri täytteillä ja mustikkapiirakkaa. Juomana kirsikkacokis <3
Meillä oli tätä:
http://sitruunaruoho.net/2011/04/29/appelsiini-sipulisalaatti/
Appelsiinit olivat tosi meheviä eikä sipulikaan tuntunut yhtään kitkerältä, kun sai maustua kastikkeessa tunnin verran ennen kuin syötiin. Ja sitten oli ohrahelmiä sekä tätä:
http://www.ruokaohjereseptit.fi/portugalilainen/portugalilainen-turska-resepti-ja-ruokaohje/
Uusi resepti, joka jää vakituiseen käyttöön.
Tänään herkutellaan ihanilla kalapuikoilla ja makoisilla ranskalaisilla, jälkiruoaksi on herkullista valmisvanukasta <3
Katkarapu-avocadococtaileja sekä tonnikalapiirakkaa tänään. Illalla laitetaan takkaan possun lapa ja huomenna siis pulled porkia. Muhii takassa 12h. Ai että! Sunnuntaina savustetaan kalaa ja illalla punajuuri-vuohenjuusto-päärynä-parmankinkkusalaattia.
[quote author="Vierailija" time="28.02.2014 klo 15:35"]
[quote author="Vierailija" time="28.02.2014 klo 15:27"]
[quote author="Vierailija" time="28.02.2014 klo 14:59"]
[quote author="Vierailija" time="28.02.2014 klo 14:55"]
En tiedä mitä viikonloppuna, vielä,
mutta eilen kokeilin tätä: kalkkunaa (pannulla paistettua), lehtikaalta, purjoa, omenaa, sipulia, puoli kypsäksi keitettyä pastaa ja gruyere juustoa uunivuoassa. Jostain ranskalaisesta lehdestä ikivanha ohje - maistuu koko perheelle!
(pastan voi korvata millä vain sopii, tietenkin)
[/quote]
Eikö yhtään makukermaa?! Voiko jotakin sellaista lisätä?!
[/quote]
Tota, terveellisempää olis käyttää oikeaa kermaa ja maustaa se kunnolla!
[/quote]
Mitä on oikea kerma?! Miten oikea kerma kannattaa maustaa?!
[/quote]
Nuo maku ja ruokakermat sisältää lisäaineita, esansseja ja muoviyhdisteitä. Kerma on kermaa ilman lisäaineita. Mielikuvitus maustamisessa on rajaton - yrttejä, fondia (lisäaineetonta), pippureita, mausteita yms yms. Riiippuu ihan ruuasta. Usein jo lihasta ja sen mausteista irtoaa tarpeeksi makua kermaan kun sitä keittää kasaan.
Niinkin tylsää kuin avokadoa ja pastaa tänään
Huomenna kotitekoista pitsaa
Sunnuntaina broileria tai lohta
Perjantaisin meillä höllätään, eikä tehdä hittojakaan. Kebabit tulee kotiin kuljetuksella.
En tiedä mitä viikonloppuna, vielä,
mutta eilen kokeilin tätä: kalkkunaa (pannulla paistettua), lehtikaalta, purjoa, omenaa, sipulia, puoli kypsäksi keitettyä pastaa ja gruyere juustoa uunivuoassa. Jostain ranskalaisesta lehdestä ikivanha ohje - maistuu koko perheelle!
(pastan voi korvata millä vain sopii, tietenkin)
[quote author="Vierailija" time="28.02.2014 klo 14:55"]
En tiedä mitä viikonloppuna, vielä,
mutta eilen kokeilin tätä: kalkkunaa (pannulla paistettua), lehtikaalta, purjoa, omenaa, sipulia, puoli kypsäksi keitettyä pastaa ja gruyere juustoa uunivuoassa. Jostain ranskalaisesta lehdestä ikivanha ohje - maistuu koko perheelle!
(pastan voi korvata millä vain sopii, tietenkin)
[/quote]
Eikö yhtään makukermaa?! Voiko jotakin sellaista lisätä?!
On kerrankin kotimaisen ruoan viikonloppu Kalevalan päivän kunniaksi. Herneitä, punajuuria, lanttua, herkkutatteja ja muuta mukavaa on tarkoitus aterioiksi muuttaa.
Lapsi oli erittäin reippaasti aamulla sairaalassa kontrolli-/arviokäynnillä, joten sai palkinnoksi valita millä perhe perjantai-illan kunniaksi herkuttelee. Hän valitsi tortillat. Joten niitä ja kaikkia asiaankuuluvia sörsseleitä.