Vierailija

https://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=12355759

Uudessa-Seelannissa on todettu yli sadan 0-päivän jälkeen neljä uutta koronatartuntaa, joiden alkuperä ei ole tiedossa. Sairastuneet ovat samaa perhettä eivätkä ole olleet esim. ulkomaanmatkalla. Tästä johtuen pääministeri Jacinda Ardern laittaa koko Aucklandin kaupungin kolmostason lockdowniin välittömästi, eli esimerkiksi baarit ja ravintolat pitää sulkea tänään ja ihmisten tulee pysyä kotona. Kaikkia kansalaisia kehotetaan kuvittelemaan, että sekä sinulla että muilla ihmisillä on Covid-19, ja toimimaan niin kuin siinä tilanteessa toimisit.

Mitäs mieltä näin rajuista otteista on arvon AV-raati?

Sivut

Kommentit (75)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Täydellistä toimintaa. Siellä oikeasti halutaan pistää koronalle hanttiin, ja toimia ehkäisevästi (eikä pelkästään jälkiä siivoavasti).

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ai niiltä sitten löytyi oikein 4 tartuntaa ja sitten kauheat ylireagoinnit päälle.

Ja vielä saman perheen jäsenillä, jotka luultavasti saaneet tartunnan samasta kohteesta.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Maailman paras pääministeri heillä.

Korona torjuntaan ehdottomasti kyllä.

Eikä heillä ole rkplaista oikeusministeriä joka haraisi kaikessa vastaan ihan vain näyttääkseen tärkeältä.

Vierailija

"Prime Minister Jacinda Ardern has announced Auckland will go into lockdown and the rest of the country will go into level 2."

Näin tapahtuu kun homma on hanskassa. Ardern esitteli neliportaisen hälytysjärjestelmän 20. maaliskuuta ja sen mukaan on menty koko ajan. Ei ole mitään naurettavaa virkamiesten/ministerien vastuupallottelua ja jahkaamista kuten täällä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Mitä eroa on Jacinda Ardernilla ja Sanna Marinilla?

Ensiksimainittu uskaltaa tehdä PÄÄTÖKSIÄ.

Lässyn lässyn. Lainsäädännöt Uudessa-Seelannissa (toisella puolella maapalloa) ja Suomessa (Europan koronapesäkkeen valtio jolla useita maarajoja ja vientiriippuvuus) ovat aivan erilaiset. Suomessa ei tuollaisia lakeja voi säätää noin vaan. Eilen hallitus ilmoitti pakkotestaukset ja karanteenit riskimaista tuleville ja tänään jo ovat Rautiainen ja Scheinin ym "oikeusoppineet" vinkumassa että valtuudet ylitettiin ja laitonta suomalaisten itsemääräämisoikeuksien rikkomista ym. Suomessa ei vaan kertakaikkiaan ole 1) mahdollista 2) talouden kannalta mitenkään järkevää tehdä tuonkaltaisia toimia! Ja lisäksi: Uusi-Seelanti eilen vielä hehkutti koronatonta aikaansa ja kyllä vaan sinne tauti on hyännyt uudelleen täydellisestä lockdownista ja maskipakosta huolimatta.

Joten respectit Marinille, Kiurulle ja THL Salmiselle jotka tässä sarvikuonojen byrokratiaviidakossa joutuvat toimimaan. Helpompi toki olisi olla diktaattori joka sanelee ja rikkoo perustuslakia...

Vierailija

Jos meillä olisi pääministeri tehnyt saman, niin heti alkaisi hirveä someraivoaminen siitä miten taas ylireagoidaan, elämää rajoitetaan turhaan ja talous on kuralla.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Siellä on menossa talous melkoisen kuralle, mutta eipä ole Suomen Persuja vinkumassa valtion velanotosta.

Kaikkialla menee koronan takia talous kuralle mutta eipä ole uusseelantilaiset kuvittelemassa että se paranisi kun kipataan muutama miljardi Italiaan.

Vierailija

Kun korona-ajasta kirjoitetaan historiaa, Ardern muistetaan sankarina ja kansansa pelastajana.

Historia tuomitsee sitten Marinin miten tuomitsee.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla