Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija


Isompi asunto kiinnostaisi Friisilästä, mutta emme tiedä siitä ennalta juurikaan mitään. Onko alueella hyvät päiväkodit ja koulut, entä liikenneyhteydet? Onko alueella ylipäänsä hyvä maine? Hintataso ainakin näyttää kovalta, mutta niin kai se on joka puolella Espoota.Tillinmäki vaikuttaisi rauhallisemmalta alueelta ja vielä kohtuuhintaiselta, mutta siellä ei taida olla vielä mitään palveluja? Välittäjä sanoi, että aluetta kehitetään. Milläköhän aikataululla?Muutamme Espooseen syksyllä ja olemme katselleet asuntoja/omakotitaloja kohtuullisen matkan päästä työpaikoiltamme.

Kaikki vinkit ja neuvot kelpaavat, jotka koskevat Friisilää tai Tillinmäkeä. Kiitos. =)

  • ylös 5
  • alas 1

Sivut

Kommentit (25)

Arvostettua aluetta. Ei kauppoja, kuppiloita jne. alueella eli siis rauhallista on , mutta kävelyetäisyydellä kyllä löytyy kaikki tarvittava. Koulu ja päiväkoti löytyy ja kävelymatkan päässä englanninkielisiäkin päiväkoteja ja ala-aste.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Että jos ihan siihen Friisinkalliontien läheisyyteen aiotte, niin ei ehkä niin kovin rauhallista ole, kuin jossain " syvemmällä" Friisilässä.

Riippuu tosiaan vähän missä päin asuu, että onko ne palvelut nyt NIIN lähellä. Tai mikä on sinulle " lähellä" . Moni friisiläläinen varmaan kulkee kuitenkin autolla kauppaan jne.Mutta on rauhallinen ja miellyttävä omakotitaloalue, hyvin kokoomuslainen.


Mitä tarkoittaa " hyvin kokoomuslainen?"Vierailija:

Lainaus:


Mutta on rauhallinen ja miellyttävä omakotitaloalue, hyvin kokoomuslainen.
Moi!

Friisilä on kiva paikka, hieman tosiaan hintava, (kuten kaikki Espoon alueet tällä hetkellä, etenkin lähellä Länsiväylää.) Julkiset kulkee suht hyvin, ja Ison Omenan kauppakeskukseen kävelymatka. Rauhallinen, ja vehreä, mutta kaikki suht lähellä.Tosin Tillinmäki vielä rauhallisempi. Sieltä kuitenkin on huomattavasti pidempi matka palveluiden äärelle. Itse näkisin, että kaksi autoa melkein tällöin tarpeen. Alue kylläkin kehittyy, mutta kyllä varmaan enemmän kuin 5 vuotta menee. Toisaalta nyt Tillinmäkeen sijoittamalla voi saada ihan kivan myyntivoiton aikaiseksi. Friisilän hinnat ei voine niin paljoa enää nousta.Itse kannattaisin kuitenkin Friisilää, yhteyksien ja palveluiden takia;)

Sen takia pilalle mennytkin,yhteenkuuluvuus hävinnyt,enää ei naapuria tunneta,ennen kaikki tunsi toisensa,sitä se kokoomuslaisuus teettää.entinen Friisäläinen vuodesta 1947

Vierailija

Hei,

Asumme Friisilässä ja täällä "keskellä" Friisilää on tosi rauhallista ja ihanaa asua, lapsiperheenä suosittelen. Bussi Helsinkiin kestää n. 30 min  Isoon Omenaan voi kävellä tai pyöräillä ja metrokin tulee sinne, joten hetken päästä Helsinkiin pääsee entistä nopeammin.

Ravintoloita ja kahviloita löytyy lähistöltä kuten Espoosta yleensäkin niukanpuoleisesti, mutta meille se ei ole ongelma. Kun lähdemme ulos syömään menemme autolla.

Päiväkoti ja koulut löytyvät nekin ihan lähetttyviltä samoin kuin terveysasema (Puolarmetsä), apteekit (Olari ja Iso-Omena), ruokakaupat ja kaikki ns. usein tarvittavat palvelut.

Suomenojallekin on lyhyt matka ja sieltä löytyy sporttiliikkeitä, elektroniikkaliikkeitä, sisustamiseen liittyvät kaupat ja ostoskeskus Liila.

Meidän perhe suosittelee lämpimästi Friisilää.

Vierailija

Kun Espoon asuinalueet lajitellaan asukkaidensa mukaan tuloluokkiin, Friisilä kuuluu eniten ansaitsevien alueisiin siinä kuin vaikka Westend. Alue on vanhaa okt-aluetta, jolle pn rakennettu paljon uusia taloja, myös erillistaloja. Itse Friisilässä ei ole niinkään palveluita, mutta lähellä on.. 

Tillinmäko on myös ns. erittäin hyvää aluetta. Palveluihin on pidempi matka, ja jos työpaikkanne sijaitsevat Helsingin suuntaan, niin ottakaa huomioon Länsiväylän ruuhkat. Mitä pidemmällä Kirkkonummen suuntaan asuu, sitä pahemmat ruuhkat.

Siis hyviä alueita molemmat, Friisilä vielä parempi. Harkitsisin myös Kuurinniittyä.

Vierailija

Eiköhän ap ole jo löytänyt asunnon, hän kun etsi sitä yli 9 vuotta sitten.

Nro 11, miksi kaivoit tämän vanhan ketjun?

---

Asumme itse Latokaskessa Tillinmäen reunamilla ja aikaisemmin asuimme lähellä Friisilää (koulualueena olisi ollut Friisilä). Itse pidän enemmän tästä Nöykkiön suunnan alueesta, on omaan silmään hieman mukavampaa seutua, mutta tämä on makukysymys.

Friisilässä on todella hyvät koulut, samoin käsittääkseni Tillinmäessä. Espoossa yleisesti on näillä omakoti- ja rivitaloalueilla pääosin hyvät koulut, joten en näe koululla olevan kovin kummoista arvoa näiden kahden välillä valintaa tehdessä.

Jos vain mahdollista, kannattaa ajella pohdinnassa olevilla alueilla ja ehkä vähän jalkautuakin tutkimaan.

Tillinmäen miinuspuolena on juuri ainakin toistaiseksi huonot julkiset yhteydet. Taitaa mennä tasan yksi bussi sinne "syvemmälle" Tillinmäkeen (?). Meilläkin täältä Latokaskesta menee neljä bussia, mutta niin vain tarvitsemme kuitenkin kaksi autoa. Friisilän suunnalla riitti yksi. Tosin Friisilässäkään ei ole esim. ruokakauppoja niin lähellä, että jalkaisin lähtisin viikon ostoksia tekemään (lähin Olarissa tai Iso Omenassa).

Tillinmäkeen rakentuu nyt ihan lähiaikoina uusi leikkipuisto ainakin ja talot ovat suurelta osin uusia, eli mahdollisesti palveluita tulee joskus lisää. Erityisesti uskon, että kun Latokasken uusi urheilupuisto valmistuu, bussilinjat alueelle paranevat.

Välimuotona näille paikoille voisi olla esim. Nöykkiö, Puolarmetsä tai Pisa? Ja miksei tämä meidän suosikkimme, Latokaskikin :)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Mitä tarkoittaa " hyvin kokoomuslainen?"

Vierailija:

 

Katainenkin asui siellä.

Shiksa

Ei ole älytöntä nostaa vanhoja ketjuja tällaisissa asioissa. Alkuperäinen kirjoittaja toki ei vinkkejä enää kaipaa, mutta asuinalueiden viihtyisyys kiinnostaa aina uusia kodinvaihtoa miettiviä.

Friisilässä hyviä puolia on rauhallisuus, se on vanhojen ja uusien omakotitalojen täyttämä leppoisa kylä. Se on oma tavallaan suljettu enklaavinsa, jonka ympärillä on sitten runsasväkisempiä kaupunginosia (Olari, Matinkylä), minne sitten friisiläläinen voi mennä asioimaan monipuolisten palveluiden tykö ja palata sitten ihanaan lintukotoonsa.

Vierailija

Jospa mä 11v Tillinmäessä asuneena nyt sit kommentoin 10v vanhaa ketjua:) Ei ole kouluja eikä näillä näkymin tulossakaan.. oppilaaksiottoalueen lähimmat koulut on Saunalahti ja Latokaski ja Nöykkiönlaakso ala-asteena, yläasteena Saunalahti (syksy -16 alkaen), Maininki ja Nöykkiö. Kauppaa ei ole, eikä todnäk tulekkaan. Palvelut suuurimmaksi osaksi on Saunalahdessa: neuvola, kauppa, kirjasto, nuorisotila. Päiväkoti löytyy, seinät pullistelee ulospäin kun lapsia on liikaa tiloihin nähden (pkoti aukesi aikoinaan jo liian pienenä). Kaksi leikkipuistoa + pkodin piha (ilta-aikaan) on käytettävissä. 2 bussilinjaa ja se ei tule metron myötä muuttumaan, 08/16 alkaen toinen menee Matinkylään, toinen Tapiolaan pirunmoisen kiertelyn jälkeen. Eli: jos ei ole varaa niin moneen autoon kun on täysikäisiä asukkaita kämpässä, en paljon tätä aluetta kyllä suosittele. Mutta rauhallista on:)

Vierailija

Molemmat aika samanlaisia. Molempien alueelta alkaa kiva kävelyreitti, Friisilässä se kiertää Puolarmetsän ja Kauppakeskus Merituulen luokse kun taas Tillinmäessä se vie Latokasken radiomastolle ja metsää pitkin aina Vanttilaan ja Kauklahteen asti.

Vierailija

Nostetaanpa ketju. Tulee muutto Espooseen ja olemme miehen kanssa katsoneet omakotitaloja, mieluusti Länsiväylän varrelta tai Kauniaisista. Friisilä tai Nöykkiö kiinostaisivat. Onko noissa isoa eroa?

 Ja erityisesti kuinka syvällä Friisilässä pitää mennä jottei tule ongelmia. Vai riittääkö että on Friisinkalliontie länsipuolella?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Nostetaanpa ketju. Tulee muutto Espooseen ja olemme miehen kanssa katsoneet omakotitaloja, mieluusti Länsiväylän varrelta tai Kauniaisista. Friisilä tai Nöykkiö kiinostaisivat. Onko noissa isoa eroa?

 Ja erityisesti kuinka syvällä Friisilässä pitää mennä jottei tule ongelmia. Vai riittääkö että on Friisinkalliontie länsipuolella?

Nöykkiö on näistä huonompi julkisten kulkuyhteyksien kannalta. Friisilästä pääsee nopeammin Iso Omenaan ja näin ollen nopeammin metroon. Jos julkiset kulkuyhteydet tärkeitä niin Friisilä. Friisilästä pääsee myös nopeammin palvelujen äärelle. Statukseltaan Friisilä on korkeammalla (varakkaampi) kuin Nöykkiö. Joskin myös Nöykkiö lasketaan hyvämaineiseksi alueeksi.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Nostetaanpa ketju. Tulee muutto Espooseen ja olemme miehen kanssa katsoneet omakotitaloja, mieluusti Länsiväylän varrelta tai Kauniaisista. Friisilä tai Nöykkiö kiinostaisivat. Onko noissa isoa eroa?

On iso ero hinnassa. Friisilä paljon kalliimpi.

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla