Vierailija

Meillä mies on jäänyt työttömäksi hyvin pienellä korvauksella, eikä saa ansiosidonnaista. Hänellä on aiemmasta liitostaan kaksi lasta, joista on elatusvelvollisuus. Meillä on yksi lapsi kotona.

Nyt minä olen ainoa, joka tienaan perheessä mitään, mies aikoo maksaa saamansa työttömyysturvan elatusmaksuna lapsilleen ja maksaa autonsa kuluja. Kaunis ajatus, mutta se tarkoittaa, että minä joudun elättämään yksin kolme henkilöä nyt.

Maksan ihan kaiken nyt yksin, mm. asumisen ja ruuat etc. Olen alkanut tehdä halvempaa ruokaa isoja määriä, mutta mies syö niistä tosi ison osan. Siis oikeasti ison, leipäpaketistakin n 3/4.

Hiljattain mies ehdotti, että tilaisimme take away-ruokaa ravintolasta, en siitä innostunut. Hän kuulemma ei myöskään tykkää monista tekemistäni säästöruuista, esim hernekeitosta.

Mitä ehdottaisitte tähän? Varmaan muissa perheissä on vastaavia tilanteita koronan takia. On varmasti jopa perheitä, joissa kumpikin vanhempi on työtön ja heillä on tietysti vielä pahempi tilanne.

Sivut

Kommentit (34)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Hyvin. Olemme kokeneet pahempaakin kuin tämän. Lisäksi meillä on yhteiset rahat, joten koskaan ei tule tilannetta, että pitäisi kitistä siitä, että vain toinen saa palkkaa. 

Vierailija

Ei kiristy, päinvastoin.

Täydellä liksalla etätöitä painetaan pitkälle iltaan. Ylityöliksat juoksee. Koska työmatka-ajaminen on poissa, niin säästyy molemmissa ykkösautoissa bensarahoja yhteensä noin 400 euroa kuussa, ja lisäksi laitoin toisen ykkösautoista seisontaan ja ajelen välttämättömät ajot kolmosautolla. Sekin säästää 3 euroa päivässä, eli noin satasen kuussa.

Eli nettona 500 euroa enemmän käteen joka kuukausi. Ei se paljon ole, mutta rahaa kuitenkin.

Vierailija

Ollaan sähkö- ja tietoliikenne alalla ja molemmilla riittää töitä, meillä ei ole velkaa ja meillä on sekä omaisuutta, että säästöjä. Ja lapset on kaikki jo omillaan. Nyt säästyy myös toisen työmatka, lounaskulut, jne...

Vierailija

Se on suu säkkiä myöten sitten. Kyllä näin keski-ikäisenä parina vielä pärjää kun jälkikasvu on omillaan opiskelemassa. Meillä on jo kaikki tarpeellinen hankittuna. Ei tulisi mitään vahinkoa vaikka emme vaihtaisi sisustusta jne koko loppuikänämme.

Ainoastaan lapsiamme avustamme, mutta emme mitenkään kohtuuttomilla summilla. He arvostavat enemmän kun käyvät viikonloppuna kotona syömässä ja saavat ruokakassin mukaansa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Mies laittaa auton myyntiin?

Tätäpä juuri. Ap ehdotus lienee, että mies luopuu autosta ja elatuksista? Ja miehen tulisi keskittyä vain heidän perheeseen?

Vierailija

Meillä mies jäi kanssa lomautetuksi. Omaa kuormaa helpottaakseni aion lyödä asuntolainan pariksi kk minimilyhennykselle, onneksi pankit on tehneet sen nyt helpoksi. Selviäisimme kyllä kuluista ilman sitä, mutta helpottaa nyt akuuttia tilannetta/ei tarvitse pahanpäivän kassaan kajota vielä, kun ei tiedetä mitä edessä.
Riitaa tilanteesta ei ole ja ollaan tehty pahimpien mahdolliset oman talouden skenaarioille suunnitelmat.

Vierailija

Miehelle kannattaa sanoa suoraan että noutoruokaan ei nyt ole varaa, vaan tarjolla on edullista perusruokaa.
Ja huomauta myös, että söisi vähemmän. Neljän hengen taloudessa kukaan yksittäinen perheenjäsen ei voi syödä 3/4 leipäpussista.

Vierailija

Stressaava on, mutta parisuhde ei ole kärsinyt ainakaan vielä. Toistaiseksi tosin taloudelliset seuraukset eivät ole konkretisoituneet, puoliso on saanut lomautusilmoituksen mutta häntä ei uhkaa irtisanominen, minun työtuntini taas ovat puolittuneet ja riski irtisanomiseen on myös merkittävä.

Ensi kuussa alkaa jo kiristää, mutta en usko, että parisuhteessa kuitenkaan... Teemme mitä pystymme ja kyllä me tästäkin selviämme, olemme olleet köyhiä ennenkin.

Vierailija

Kenenkään talous ei voi yhteen take wayhin kaatua :D 

Miten on niiden säästöjen kanssa? Niitä ei ole kun on pidetty hyviä aikoija ikuiseksi ajoiksi ansaituksi ja täten ei ole suhteutettu niitä menoja tuloihin niin, että pärjää tulojen kanssa niin että jää niitä säästöjäkin?

Nyt vaan istutte alas ja laskette mitä voi perua (päällekkäiset vakuutukset, netin, suoratoistopalvelut, toinen auto, jne) mitä voi myydä, jne...

Vierailija

Enpä usko että aloitus on totta. Jos toinen puoliso on kotona ja toinen töissä, silloin kotona oleva tekee ruuat. Jos tämä olisi totta, aapeenä antaisin miehelle käyttöön kuukausittaisen ruokarahan, jolla hänen on ruokittava teidät kolme. Silloin hän saa tehdä haluamiaan ruokia (joista tietenkin kaikkien muidenkin on pidettävä) ja tietää koko ajan paljonko niihin on rahaa käytettävissä. Ongelma ratkaistu.

Vierailija

Jos miehellä ei ole nyt töitä eikä kotoa saisi poistua turhaan, mihin hän tarvitsee autoa?
Jos siihen pitää tehdä katsastus tai jotain korjauksia niin eikö niitä voisi lykätä siihen asti että töitä taas on? Eikö autoa voisi vain pitää tallissa käyttämättömänä siihen asti, niin ei tarvitsisi edes tankata?

Vierailija

Huonosti. Minulta lähti työt ja säästöt ovat osakkeissa joita ei ole mitään järkeä myydä nyt, kun ovat niin paljon miinuksella. Saatiin lyhennysvapaata lainaan mutta miehen mielestä en saa käyttää siitä säästyneitä omia rahojani itse?! Eli käytännössä minun pitäisi pärjätä muutamalla kympillä kuukaudessa.

Vierailija

Me kestetään hyvin. Meidän parisuhde on perustunut aina sille, että molemmat tekee jatkuvasti töitä yhteisen hyvinvoinnin eteen. Ei lasketa tunteja ja markkoja, kumpikin satsaa kaiken mahdollisen siihen, että koko perheellä on hyvä olla. Jos on huonoja aikoja, niihin molemmat suhtautuu vakavasti ja tekee uhrauksia omista mukavuuksistaan. Ei tulisi mieleenkään valittaa esim. huonosta ruuasta, jos toinen on sen ostanut ja valmistanut. Eikä mistään muustakaan.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla