Vierailija

Tulin miniäksi mieheni sukutilaan. Anoppini asui kanssamme ja oli ihan luonnollista että hänen lapset kävivät meillä jouluna. Anoppi auttoi paljon järjestelyissä.

Viime kesänä anoppi kuoli mutta nyt sisarukset ovat edelleen tulossa meille joulua viettämään. Tämä on kyllä nyt minun koti vaikka olikin heidän lapsuuden kotinsa. En minäkään menisi heidän koteihinsa yöksi joulua viettämään.
Mies on puun ja kuoren välissä tässä asiassa.

Mitä mietteitä herättää?

Sivut

Kommentit (370)

Vierailija

Tässä tilanteessa mies tietysti ystävällisesti sanoo sisaruksille en, että teillä on muita suunnitelmia. Mitä käki viesti ei mene perille ja tulevat siitä huolimatta että laita mitenkään erityisesti joulua. Eiköhän viesti mene jakeluun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Nyyttärimeiningillä varmaan olisi ihan kivaa.

Missä miehesi asuu nykyään? Voisiko hän tulla järjestämään kanssasi joulua sinne sinun kotiisi?

Vierailija

Korjattu: Tässä tilanteessa mies tietysti ystävällisesti sanoo sisaruksilleen, että teillä on muita suunnitelmia. Mikäli viesti ei mene perille ja tulevat siitä huolimatta ette laita mitenkään erityisesti joulua. Eiköhän viesti mene jakeluun.

Vierailija

Tottakai perinteitä tulee jatkaa. Tosin nyt sitten jokain tuo jotain mukanaan ruokapöytään. Sinä voit emäntänä olla listasta vastuussa.

Vierailija

Todennäköisesti provo, mutta jollei ole, niin ottaisin perinteen vuoksi nyt ensimmäiseksi jouluksi anopin kuoleman jälkeen. Toki naikitat jokaiselle jotain, mitä tuovat, eli et tee kaikkia ruokia itse.

Siinä joulupöydässä voikin sitten jutustella, että kenes luona seuraava joulu vietetään.

Vierailija

Sä olet emännäksi sinne taloon itse mennyt. Ja sun tehtävä on siellä emännöidä. Perinteisesti ovet aina auki vieraille ja tarjottavaa on löydyttävä aina valmiina. Koko suku aina tervetullut ilmoittamatta.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Klassikko, siksi 1/5

Klassikkoa todella: aikuiset lapset pitää lapsuudenkotia toisena kotinaan niin kauan kun vaan on suvun hallussa.

Vierailija

Nyt on uusiaika tilalla eikä ap todellakaan kestitse enää sisaruksia. Sisarusten aika viimeistään nyt kasvaa aikuisiksi ja elää omaa elämäänsä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Klassikko, siksi 1/5

Klassikkoa todella: aikuiset lapset pitää lapsuudenkotia toisena kotinaan niin kauan kun vaan on suvun hallussa.

Tämä. Kokemusta on.

Vierailija

No miksette voi siellä porukalla joulua juhlia? Jokainen toki tekee osansa ja maksatte kaiken tasan. Tuskin se anoppikaan on siellä kaikkia passannut monta joulua? Nyt on kuitenkin eka joulu kun anoppia, eli sinun miehesi ja hänen sisaruksien äitiä ei ole, niin sama kai se on sellainen muistelujoulu pitää? "Näin se Mirkku aina paistoi piparit"

Keskustella vaikka sitten joulun jälkeen, ettei sinua vai teitä molempia kiinnosta sukujoulu, vaan haluatte silloin mennä vaikka reissuun tms.

Vierailija

Ottaisin tosi mielelläni, tehtäväthän voi jakaa. Ihanaa jos suku on noin läheinen.

Oikeasti, tekisi mieli sanoa että lähetä ne meille, itselläni ei ole sisaruksia elossa.

Vierailija

Varsinkin maatiloilla tuo on tavallinen ilmiö. Vaikka vanhemmat ovat jo edesmenneet ja yksi sisaruksista on lunastanut tilan itselleen ja elää siellä perheineen, niin aikuiset sisarukset kuvittelevat edelleen, että heillä on täysi oikeus tulla ja menna kuinka vain, "kun se nyt on meidän koti". Se oli heidän lapsuudenkotinsa, mutta nyt se on tilan omistavan sisaruksen ja hänen perheensä koti. Heillä ei ole mitään velvollisuutta passata sisaruksia, jotka tulevat kahta tyhjää kättä heilutellen niin kesällä kuin joulunakin "vanhalta muistilta" entiseen kotiinsa. On eri asia, jos heidät kutsutaan esim. joulunviettoon vanhaan kotiin.

Vierailija

Laitat kälyillesi ja langoillesi priiman joulupöydän.
Jouluaattona ja tarjoilet, hoidat tiskit ja pysyt pois jaloista.

Jännä juttu että miehen puolen perintötalo jäi osituksessa sulle. Vai leskikö olit?

Vierailija

Arvostaisit perhejoulua, monelle se on vain etäinen unelma. Mutta tottakai voi kysellä, että mites nyt kun anoppi on poissa, niin kulut ja työ jaetaan.

Antaisin paljon perinnejoulusta, jossa talo olisi täynnä väkeä ja ääniä.

Mutta provohan tämä on selkeästi.

Vierailija

Mies voi kutsua sisaruksensa omaan kotiinsa tai voivat järjestää joulun jossain muualla. En ymmärrä, miksi tulisivat sinun kotiisi, jos et halua.

Vierailija

Sanot, että tuovat joulun tullessaan. Evästä pöytään ja koristeita lahjoja yms. Mitä nyt jouluun kuuluu. Muokkaat vähän omaa asennettasi. Hyvä siitä tulee!

Sitten juttelette juhlapöydässä, että kuka on emäntänä ensi vuonna.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat