Vierailija

Tätä tyhmyyttä on tullut katseltua vuosikymmeniä. Mutta kuitenkin kaikki ihmiset vakuuttavat että eivät ole tyhmiä. Mielestäni ollakseen viisas kautta älykäs pitää tietää jotain asioista.

Esimerkiksi hyvää ymmärrystä kvanttimekaniikasta, molekyylidynamiikasta ja differentiaaliyhtälöt pitää osata ratkaista. Tai sitten ohjelma-analyysiä, kuten abstraktia tulkintaa jne. Prosessoreista pitäisi tietää käskykanta, FPU- ja MMU-käskyt, sekä suunnilleen miten paljon kellonjaksoja joku käsky vie. Ja tietysti liukuhihnat. Ja tietysti jotain tietokonegrafiikasta, MIP-mapping, tekstuurimappaus, filtteröinti ja shading-yksiköt. Bayesiläinen mallintaminen, ja TCP/IP-pinon oma toteutus. Ethernet-driverit ja USB-protokolla. Tietoturva. Transistori-kytkennät ja operaatiovahvistimet. Digitaalinen signaalinkäsittely ja suodatus. Tietokantaohjelmointi ja SQL-kieli. Integraaliyhtälöt ja residy-laskenta. Massapektrometrit ja elektronirakenteen laskeminen. Tiheysfunktionaaliteoria ja tight-bidning. Nanotekniikka ja ohutkalvojen valmistaminen. Suhteellisuusteoria ja hiukkasfysiikka. Tilastolliset menetelmät. Oman käyttöjärjestelmän ja kääntäjän tekeminen. Turingin koneet ja laskettavuuden teoria. Predikaattilogiikka, Prolog-ohjelmointi ja tekoäly. Tietorakenteet ja algoritmit. Rinnakkaisohjelmointi ja olio-ohjelmointi.

Joku voi osata osan noista, mutta mielestäni kaikki osa-alueet pitää hallita. Se on sitä viisautta. Jos ei osaa suunnilleen mitään noista, niin sitten on ihan täysi nolla. Mutta vaikka vain ohjelmoi pitäisi silti osata keskustella sujuvasti vaikka transistoreista, kvanttimekaniikasta ja molekyylidynamiikasta. Se tarkoittaa ymmärrystä pnp-liitoksista, kytkennöistä, potentiaaleista, ja materaalifysiikasta mm.

Kommentit (8)

Vierailija

Tervemenoa vaan  jonnekin yleisnerojen maailmankokoukseen ja huipputapaamiseen.

Älä turhaan kuluta täällä aikaasi ja itseäsi ...

Vierailija

Tervemenoa vaan  jonnekin yleisnerojen maailmankokoukseen ja huipputapaamiseen.

Älä turhaan kuluta täällä aikaasi ja itseäsi ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kuulostaa aivan omalta ajatukseltani. Hieno avaus!

Hehe, tyhmyys johtuu kvanttimaailman indeterminismistä. Fotoneilla tehty Aspectin koe Bellin kaavan kanssa todistaa maailmankaikkeuden satunnaisluonteen.

Jos kaikki on lopulta satunnaista, niin eikö älykin ole.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat