Mitä tarkoittaa jos ruokareseptissä lukee esim. 8 dl kanalientä?
Kommentit (9)
Keitä vettä, lisää kanaliemikuutio tai puolitoista ja kiehauta. Toki voit itsekin tehdä kanalientä kananpaloista, mutta kuutiot ovat kätevämpiä. Onnea kokkaukseen :)
Eli jos 8 dl kanalientä niin 1 kanaliemikuutio ja 8 dl vettä?
ap
Suhdeluku taitaa olla 1 liemikuutio ja 5dl vettä. Tarkista siitä kanaliemikuutio pakkauksesta. Teet siis valmista kanalientä tarvittavan 8dl.
Suhde on juurikin tuo 1 kuutio / 5dl vettä. Eli jos tarvitset 8dl voit esim. laittaa 2 kuutiota ja litra vettä ja ottaa siitä tuon 8dl.
[quote author="Vierailija" time="03.03.2013 klo 12:06"]
t. Uusia reseptejä kokeileva
[/quote]
Ehkä kannattaa jättää kokkailut sikseen...
[quote author="Vierailija" time="03.03.2013 klo 14:02"]
[quote author="Vierailija" time="03.03.2013 klo 12:06"]
t. Uusia reseptejä kokeileva
[/quote]
Ehkä kannattaa jättää kokkailut sikseen...
[/quote]
Onpa rakentava kommentti! Etkö saanut tarpeeksi rakkautta lapsena ja purat pahaa oloasi täällä?
Vierailija kirjoitti:
Keitä vettä, lisää kanaliemikuutio tai puolitoista ja kiehauta. Toki voit itsekin tehdä kanalientä kananpaloista, mutta kuutiot ovat kätevämpiä. Onnea kokkaukseen :)
Kanaliemi tehdään lähinnä luista(!). Siksi se onkin melkosen terveellistä ja voimistavaa tavaraa.
Kynitty ja suolistettu kukko/kana kattilaan kiehumaan ja tunnin päästä leivinuuniin yöksi. Aamulla siitä sitten ruokkoomaan lihaa luista ja ehkä jotain trrävää kyytipojaksi.
Keitinliemestä voi tehdä vaikka kastikkeen, mutta varsinainen liemi keitetään vasta ylijääneistä luista.
Jos ei ole just kokonaista lintua saatavilla kokeilkaapa vaikka kanankoipi/siipi -aterian jälkeen keittää luista maut ja jytyaineet talteen! Voi vaikka pakastaa pieniin rasioihin "kanaliemikuutioiksi".
Minä käyttäisin sen 8 dl vettä ja yhden kanaliemikuution. Ei se ruoka siitä pilalle mene, vaikka liemiainesta onkin vähemmän, päinvastoin. Tuleepa vähemmän suolaista.
No aivan juuri sitä että 8 dl kanalientä. Kanalientä saa mm. kanaliemikuutioista. Tai sitten tietysti voi jostain hommata sen kanan ja keitellä siitä lientä, mutta ei ehkä aloittelijan kannata ruveta siihen puuhaan.