Kesän paras mansikkakakku?
Mistä aineksista ja miten sen teen? Olkaa niin kilttejä että pistätte parhaat vinkkinne jakoon. Parin päivän päästä pitäis mansikkakakkua olla tarjolla...
Kommentit (18)
Ei siis ainakaan se perinteinen, mihin tulee täytteeksi kermavaahtoa (+tavallista rahkaa) ja mansikoita ja samat päälle. Yök!
Se on asia jota kesässä odotan eniten. perinteiseen ei tule rahkaa, jos rahkaa laittaa niin kakku on pilalla.
oma tekemää omenahilloa, mansikoita ja kermavaahtoa välissä.
päällä mansikoita, viinirypäleitä ja mansikkakermaa
Ikinä en ole syönyt niin hyvää kakkua
netistä olen napsinut muutamia eri ohjeita
- Valmis kaupan torttupohja, se sellainen jossa vähän reunoja.
- 3-4 dl kermaa vaahdotettuna
- makeuta valiljasokerilla, siis aidolla tavaralla!
- n. 1,5 litraa makeita mansikoita puolikkaiksi polkottuna
Murskaa muutama mansikka ja lisää 2 rkl vichyä --> kostuta vähän pohjaa
Vatkaa kerma ja kasaa se torttupohjan päälle
pilko mansikat kerman päälle
Nauti hyvän kaffen kera.
- Valmis kaupan torttupohja, se sellainen jossa vähän reunoja.
- 3-4 dl kermaa vaahdotettuna
- makeuta valiljasokerilla, siis aidolla tavaralla!
- n. 1,5 litraa makeita mansikoita puolikkaiksi polkottunaMurskaa muutama mansikka ja lisää 2 rkl vichyä --> kostuta vähän pohjaa
Vatkaa kerma ja kasaa se torttupohjan päälle
pilko mansikat kerman päälle
Nauti hyvän kaffen kera.
- Valmis kaupan torttupohja, se sellainen jossa vähän reunoja.
- 3-4 dl kermaa vaahdotettuna
- makeuta valiljasokerilla, siis aidolla tavaralla!
- n. 1,5 litraa makeita mansikoita puolikkaiksi polkottuna
Murskaa muutama mansikka ja lisää 2 rkl vichyä --> kostuta vähän pohjaa
Vatkaa kerma ja kasaa se torttupohjan päälle
pilko mansikat kerman päälle
Nauti hyvän kaffen kera.
Ei siis ainakaan se perinteinen, mihin tulee täytteeksi kermavaahtoa (+tavallista rahkaa) ja mansikoita ja samat päälle. Yök!
netistä olen napsinut muutamia eri ohjeita
Raikas mansikkahyytelökakku
1pkt kaurakeksejä (175g)
75g margariinia
täyte:
2,5dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
5dl maustamatonta jugurttia
2 dl muussattuja mansikoita
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
0,5dl mansikkamehua
Pinnalle reilusti tuoreita mansikoita viipaloituna tai kokonaisena hyytelösokerilla tai ilman
Ohje:
Murskaa keksit, sulata sulan margariinin joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Sekoita jugurtti, mansikkamössö, sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita varovasti täytteen joukkoon. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Anna seoksen jäähtyä hieman ja sekoita täytteeseen. Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä mielellään yön yli.
Koristele tuoreilla mansikoilla ( ja muutamalla mansikan lehdellä, jos mahdollista)
Itse leivottu kakkupohja tietenkin. Kostutukseen sitruuna-lime mehujuomaa. Väliin tuoreita mansikoita viipaleina tai soseena ja lisäksi kermavaahto+sitruunarahka. Päälle tietenkin tuoreita mansikoita ja paksulti kermaa reunoille.
Mansikka-juusto-valkosuklaa kakun, johon tuli
Pohjaksi n. 200 g Digestivejä ja 75 g sulatettua margariinia. Täytteeseen 1 prk Flora Vispiä, 1 prk rahkaa ja 1 prk Sunnuntain vaniljatuorejuuston tyyppistä valimistetta, Pandan Valkosuklaa levy sulatettuna, tuoreita mansikoita palasina sekä 5 liivatetta.
Toivottavasti kelpaa huomisille vieraille :)
Mansikka-juusto-valkosuklaa kakun, johon tuli
Pohjaksi n. 200 g Digestivejä ja 75 g sulatettua margariinia. Täytteeseen 1 prk Flora Vispiä, 1 prk rahkaa ja 1 prk Sunnuntain vaniljatuorejuuston tyyppistä valimistetta, Pandan Valkosuklaa levy sulatettuna, tuoreita mansikoita palasina sekä 5 liivatetta.
Toivottavasti kelpaa huomisille vieraille :)
Ja laitan vielä päällekin.
Ohjeesta unohtui mainita vielä sokeri, jota laitoin hieman myös. Liivatteet liotin ihan tilkkaan vettä.
16
Millainen se Kodin Kuvalehden ohje oli?
http://www.kodinkuvalehti.fi/index.php?option=com_garyscookbook&Itemid=…
En tiedä oliko sama, mutta nettisivuilta löytyy tuollainen!
Ei siis ainakaan se perinteinen, mihin tulee täytteeksi kermavaahtoa (+tavallista rahkaa) ja mansikoita ja samat päälle. Yök!