Lue keskustelun säännöt.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Alue: Aihe vapaa
Wau!. Tämä uusavuton teki nopeasti hyvän linssikeiton
31.10.2018 |
Vettä porisemaan n. 4 desiä, sinne linssejä (en jaksanu huuhdella, miksi pitäisi), kolme tomaattia viipaleina, ja 4 valkosipulinkynttä.
Pöydällä oli sitruunankäntty, josta tiristin sekaan pari tippaa. Tuulettimen päältä currya ja n kerran käytetystä best before Herbamare-purkista muutama ripaus.
Ja sitten antaa porista 15 min.
Ja omnomm. Ihanku punaista raikasta hernekeittoa!
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Alue: Aihe vapaa
Linssikeitto on ruoka, joka maistuu hyvältä melkein reseptillä kuin reseptillä! Mä voin antaa yhden helpon, joka kuitenkin on pikkuisen monimutkaisempi kuin aloittajan.
Tarvikkeet:
- sipuli
(- valkosipulia)
- kurkumaa
- mustapippuria
- suolaa
(- tuoretta inkivääriä)
- ruokaöljyä
- linssejä
- tomaattimurskaa (1–2 pkt)
(- perunaa)
(- porkkanaa)
- vettä
Silppua sipuli (ja valkosipuli, 1–3 kynttä maun mukaan). Kuumenna kattilassa öljyä, reilusti, lopullisen keiton koosta riippuen 0,5–1 dl. Mä käytän oliiviöljyä ja auringonkukkaöljyä sekaisin, tällä ei ole kauheasti väliä. Lisää kurkuma (jälleen keiton koosta riippuen 2–4 tl, saa olla runsaasti) ja sipulit ja kuullota. Hetken päästä lisää linssit (keiton koosta riippuen 1,5 dl – 3 dl, enkä mäkään aina jaksa huuhdella). Kuullota linssejä miedolla lämmöllä. Jos tuntuu, että linssit eivät kunnolla ui öljyssä, lisää sitä. Sitten lisää vettä. Veden määrä on vaikea sanoa, mutta lisää tarvittaessa, linssit palavat helposti pohjaan.
Jos olet päättänyt laittaa perunaa ja porkkanaa, lisää pilkotut peruna ja porkkana nyt. Kun keitto kiehuu, lisää hiljalleen tomaattimurskaa ja vettä. Keitä kypsäksi. Jos aiot laittaa inkivääriä, lisää se, kun juurekset ovat melkein kypsiä ja anna hautua hetki. Inkivääri ei ole kuitenkaan maun kannalta välttämätön, ob hyvää ilmankin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tämä keitto on sellainen, että ihmiset haluavat ottaa aina lisää. Rasvaa kannattaa laittaa kasvisruokiin, koska niissä ei luontaisesti sitä juuri ole. Punaisista linsseistä ja helposti maistuvaa ruokaa tosi vähällä maustamisellakin.