Kissan värien periytyminen..

Vierailija

Tietääkö kukaan ja mistä voisi tuota etsiä?Eli jos kaksi punaista kissaa saa pentuja, ovatko kaikki pennutkin punaisia?

Entäpä kolmivärinen naaras ja punainen kolli yhdistelmä?

Kommentit (5)

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Tietääkö kukaan ja mistä voisi tuota etsiä?

En tiedä,mistä voit etsiä tietoa, mutta näihin voin vastata:Eli jos kaksi punaista kissaa saa pentuja, ovatko kaikki pennutkin punaisia?

Jep.

Entäpä kolmivärinen naaras ja punainen kolli yhdistelmä?

Kilpikonnavalkoinen naaras? Pennut punaisia ja mustia uroksia, punaisia ja kilpikonnanvärisiä naaraita. Ei voi syntyä mustia naaraita. Näissä voi sitten olla valkoista tai esim. tiikerikuviota, ne tulevat omista geeneistään.
Toivottavasti oli apua.

Vierailija

jonka kaikki urospennut ovat aina punaisia, nartut mitä vaan. (vai toisinpäin? ) Kai ne jotenkin periytyy.. Olen muuten kuullut että punaiset kissat ovat erakkoja luonteeltaan? Vahvistatko?

Vierailija

Kilpikonnankirjava on " kantaja" , tällöin toinen X-kromosomissa on punainen geeni, toisessa joku muu. Pojat saavat ainoan X-kromosominsa äidiltään, mikäli äiti on kirjava tämä X voi olla punainen tai sitten ei. Jos äiti on punainen, molemmat X-kromosomit " punaisia" ja pojat ovat kaikki punaisia.(samankaltaisesti periytyy ihmisen punavihervärisokeus)Luonteen ja värin yheydestä en osaa sanoa, kissoilla kuurous on kytkeytynyt valkoiseen väriin. Valkeat, sinisilmäiset kissat ovat useimmiten kuuroja.

Vierailija

Ei meidän punainen kissa ainakaan ole erakko. Nuorena oli kylläkin ujo, vanhemmiten muuttui varsinaiseksi seurakissaksi. Taitaa olla sellainen yhden tapauksen perusteella tehty yleistys tämäkin "luulo".

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat