Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ihanteellisin ikäero sisaruksille? Lukijat kertovat, miten lasten ikäero vaikuttaa arkeen

Anna pusu! Sisaruuteen kuuluu riitoja ja rakkautta, mutta myös omia yhteisiä juttuja. Kuva: iStockphoto

Pienellä ikäerolla syntyneiden lasten kanssa jaksaminen voi olla koetuksella, mutta melkein samanikäiset sisarukset ovat tutkitusti keskenään läheisimpiä.Lue koko juttu

Kommentit (5)

Vierailija

Meillä on ikäero 5 vuotta ja se on liikaa. Lapsena ei oikein mitään iloa toisesta. Ihan eri leikit ja intressit. Ja tästä johtuen on jääty aikuisenakin vähän etäisiksi.

Vierailija

Meillä ikäero kahdeksan vuotta, ja isoveli huomioi pikkuveljeä upeasti ja lempeästi. Oma ikäero pikkusiskon kymmenen vuotta, ja olemme myös hyvin läheisiä, osin olosuhteiden pakosta. Liekö näihin yksiselitteisiä vastauksia tai syitä, omalla kohdalla aktiivinen sisarussuhteen luominen molemmissa tapauksissa on toiminut.

Katel

Minun pojilla ikäero 1v 5kk ja se tuntuu oikeen hyvältä ja sopivalta. Yhteiset leikit, yhteiset höpöt jutut, joille nauretaan ja välillä toki riidelläänkin. Kolmas lapsi syntyy pian ja site ikäero edelliseen onki melkein 4v ja se tuntuu tosi paljolta! Mutta ainaki 5 ja 4v veljet kovasti aikovat vauvaa sitten hoitaa, mut saapa nähdä pääseekö samoihin leikkeihin sitten myöhemmin mukaan.

Elendien

Meillä lapsilla ikäeroa 1v7kk, poika ja tyttö. Ovat hyvin läheiset, melkein kuin kaksoset, aina yhdessä, isoveli huolehtii siskostaan ja muutenkin pitävät toistensa puolia. Vauva-aika oli aika haastavaa, varsinkin kun poika oli huono nukkumaan päikkäreitä ja lopulta ne jäikin aika aikaisin pois. Mutta nyt on jo paljon helpompaa, kun molemmat on isompia ja omatoimisia. Tasapuolinen täytyisi olla joka asiassa, mutta ei se kuitenkaan ihan aina toteudu tai pitää keksiä vaihtoehtoja. Nyt kun poika menee kouluun, niin on tullut mustasukkaisuutta enemmän, kun pikkusiskokin haluaisi samat edut ja jutut kuin isovelikin, mutta ei tahdo ymmärtää sitä, että on kuitenkin sen verran pienempi, ettei ihan kaikkea voi saada. Onneksi tyttökin menee nyt eskariin, niin ehkä jo pian helpottaa.

Vierailija

Meillä 5.5 vuotta ja on sopinut meille loistavasti. Lapset viihtyvät yhdessä ja ovat läheisiä vaikka tietty esikoisella (9v) on omat kaverit ja harrastukset joiden kanssa enemmän viettää aikaa. Esikoinen sai aikanaan olla rauhassa pieni eikä ollut kahta vaipoissa. Molemmat ovat saaneet paljon huomiota ja olen aina kokenut äitiyden pääosin helpoksi ja hauskaksi.

Nyt on tulossa 4.5 vuotta seuraavaksi ikäeroksi, tuntuu myöskin sopivalta. Keskimmäinen odottaa vauvaa innolla ja on jo omatoiminen ja alkaa suuntautua kavereihin vanhempien sijaan.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat