Aistiyliherkän lapsen äiti: ”Luulin vuosia olevani huono kasvattaja”

Kuvitus: Satu Kettunen

Aistiyliherkän lapsen käytös ei ole vallankäyttöä, asiantuntija sanoo. Vaatteiden kanssa taistelevan lapsen vanhempia se tieto helpotti.Lue koko juttu

Kommentit (3)

Käyttäjä19639
Seuraa 
Liittynyt2.8.2018

Kuin itse kirjoittamaa tarinaa lukisi! Tekee niin hyvää lukea vinkkejä arjesta selviytymiseen. Että ei olekaan epäonnistunut kasvattajana. Että on ollut oikeassa kun on puolustanut lasta kun muut ovat sanoneet, että älä anna periksi lapsen käytökselle. Että lapsi on hyvä eikä tuhma, ja tarvitsee sata kertaa enemmän positiivista kannustusta kuin muut lapset. Voimia kaikille perheille tämän asian kanssa!

Käyttäjä19804
Seuraa 
Liittynyt6.8.2018

Uskon tietävänäi tasan tarkkaan mille tuo tuntuu. Olen nyt jo iäkkäämpi, mutta niin äitinki kuin itsekin muistan mille pienetkin rypyt tuntuivat vaatteissa. Auta armias jos yksikin sauma hieman kierisi. Sama tunne on edelleen. Tunnetila on karmiva jos jokin vaate on "väärin" päällä tai jostain kohtaa pahasti.
Kun löydän vaatteen, joka tuntuu hyvälle, ostan niitä useamman.
En ole koskaan pystynyt käsittämään kuinka joku voi kävellä hiekanmurunen kengässä tai mitään vastaavaa.
Itse olen onnellinen ettei moisen asian vuoksi viety aikoinaan tutkittavaksi ja etten saanut turhia diagnooseja.

Itseni on luokiteltu erityisherkäksi, ilman kuitenkaan että sitä oliis laitettu kirjoihin ja kansiin. En halua lokerointia.
On vaikeaa selitää mille mikin sauma, pesuohje vaateessa, tietty kangas jne. tuntuu. Se tunne on paha ja koko ajan läsnä, ei siihen totu, en minä ainakaan tottunut vaikka olisin halunnutkin.

Vierailija

En pääse lukemaan vielä koko artikkelia mutta odotan mielenkiinnolla. Meillä alkaa tutkimukset ja epäilen että lapsi on ainakin aistiyliherkkä (monenlaista oiretta, kuulo, tunto, juuttuminen kapea-alaisiin asioihin mm.), on myös oppimisvaikeuksia jonka vuoksi haluan asiaa selvitettävän, josko lapselle olisi mahdollista saada lisätukea/terapiaa, jolla selviytyisi paremmin tulevaisuudessa. Lapsella on huono itsetunto ja hän kokee olevansa erilainen ja kärsii siitä, vetäytyy ja sulkeutuu. Lapsin on on syntynyt hapenpuutteessa hätäsektolla joten tulee mieleen, johtuuko silitä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat