Kolmen tytön äiti Pippa Laukka: ”Lapsen tehtävä ei ole palkita vanhempiaan”

Tähän saa tulla. Pippa Laukka sanoo, että syömishäiriö toi armollisuutta äitiyteen. ”Paranin, kun tulin äidiksi ja ymmärsin, että äitinä en voi koskaan olla täydellinen.” Kuva: Heli Blåfield

Kotona teini saa näyttää kaikki tunteensa, lääkäri ja kolmen lapsen äiti Pippa Laukka sanoo.Lue koko juttu

Kommentit (6)

Rakkaus on suurin voimavara

kotona täytyy kunnioittaa nuorten identiteettiä ja rakastaa nuoria ilman ehtoja ja estoitta. Nuoren täytyy saada kasvaa rakkauden täyteisessä ilmapiirissä ja rakkauden täytyy näkyä ja olla motiivina kaikessa tekemisessä suhteessa vanhempina lapsiin. Näin kasvattamalla lapsesta kehittyy tasapainoinen aikuinen ja hän oppii arvostamaan terveellä tavalla itseään ja kanssa matkaajiaan,elikkä lähimmäisiään. Nimimerkillä. Kolme itsetunnoltaan terveen pojan näillä "eväillä"kasvattanut perheen isä ja äiti.

Vierailija

Lapsella saattaa olla rakastava koti, muta hän voi kokea pärjäämättömyyttä kaveriporukassa. Ehkä hän ei osaa pitää puoliaan tiukassa väännössä - ehkä hän on valikoiva. Ehkä oppimisessa on vaikeuksia, eikä liikunnassakaan tule palkintoa. Jos koulussa tuntee itsensä surkeaksi, on sentään mukava että koti on kiva. Kuitenkin lapsi saattaa tuntea vertaisena itsensä aivan nollaksi, jos ei ole oikeita ystäviä ja arvosanat on heikkoja.

Minusta joskus tuntuu, että usein pitkälle opiskelleilla kasvatusalan/psykologian/lääketieteen ammattilaisilla ja tutkijoilla on opillisesti etevät lapset. He eivät omakohtaisesti välttämättä tiedä, mitä on, kun ei olekaan.

Me olemme ”akateeminen perhe”, mutta lapset eivät pärjää koulussa kuin kovalla työllä, kiusaamistakin on ollut ja kumpikaan ei loista liikunnassa. Siinä saa tukea ihan eri tavalla maailman kolhuja vastaan.

Vierailija

En mä nyt mieti erikseen lasteni kanssa, ett kasvatan koko ajan. Eletään yhdessä ja mä autan ja neuvon tarvittaessa. Sanon sen, mitä missäkin kohtaa ajattelen lapseni tarvitsevan, jotta pääsee eteenpäin. Välillä ollaan kovastikin eri mieltä asioista ja aina lapset eivät tee, kuten toivoisin. Onnella ja sattumallakin on pelissä osansa. Nyt lapseni teinejä ja kaikki hyvin. Tulevaisuuteen mennään päivä kerrallaan.

Vierailija

Kasvatusalan ammattilaisten lapset on useimmiten aikamoisia määräilijöitä ja päsmäreitä kaveripiireissä. Oppineet saamaan mitä haluaa tietynlaisella käytöksellä. Vanhemmat katsovat muualle ja ovat ymmärtäväisiä kun lapset käyttäytyvät kamalasti. Ei sanota ei ja ollaan vain tukena.
Sanon, että en halua oman lapseni ystäväksi tälläistä kasvatuksen hedelmää.
Yök!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat