Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Vaimon oli tarkoitus opetella suomen kieli ja hakea töitä, mutta on nyt kuukauden päivät maannut sisällä ja sisustanut kotia. Temperamenttia löytyy, joten moittii kaikkea mahdollista - teen liikaa töitä ja välttelen häntä,vaikka haluan vain turvata tulevaisuutemme jos lapsia aijomme tulevaisuudessa hankkia. Vaimo ei pidä mistään täällä, inhoaa talvea ja kylmyyttä ja itki, kun ei voi mennä ulos korkokengissä eikä hellemekossa. Oireilee masentuneena ja kaipailee aurinkoa sekä perhettään, jonka kanssa juttelee päivittäin. Työ sitoo minut tänne 1-2 vuodeksi, joten en voi lähteä noin vain, mutta mitä voin tehdä muuta kuin ehdottaa lomamatkaa etelän lämpöön hiihtolomalla? Täystyrmäyksen sain ehdotukseeni ja vaimo uhkasi pakata laukut lopullisesti ja palata omaan kotimaahansa, mutta minä en halua kaukosuhdetta. En jaksa stressata tätäkin asiaa, kun työt vievät jo tarpeeksi voimia. Ennen muuttoa Suomeen kävimme täällä vierailulla kesällä, jolloin oli lämmintä ja tuolloin vaimon asenne oli täysin erilainen. Mitä voin tehdä? En halua kuunnella kiukkuista aikuista naista, mutta en myöskään halua hänen masentuvan.

 • ylös 24
 • alas 35

Sivut

Kommentit (24)

Vierailija

Tiedän tunteen. Koittakaa jotenkin yrittää jutella tilanteesta. Suomi on kylmä maa kaikella tavalla, ilmasto ja ihmiset. Tsemppiä kovasti.

 • ylös 16
 • alas 9
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Sen voi sentään lähettää kotimaahansa, mutta mitä voisi tehdä suomalaiselle naiselle, joka ei suostu käymään talvella ollenkaan pihalla. Makaa vaan sisällä ja leikkii masentunutta. Ei kukaan jaksa kuunnella mökkihöperöä valittajaa, joka ei viitsi tehdä mitään.

 • ylös 35
 • alas 16
Vierailija

Kuulostaa vähän kulttuurisokilta, ihan normaalia tuommoinen. Kärsin samasta vaivasta itsekin sen jälkeen kun muutin ulkomaille, sitä kesti ehkä 3-6kk, välillä oli parempia ja välillä huonompia aikoja. Toisilla kestää kauan sopeutua uuteen ympäristöön. Eiköhän se vaimosi siitä rauhoitu kun yrität ymmärtää ja tukea häntä, hänellä on kuitenkin valtava elämänmuutos meneillään. 

 • ylös 26
 • alas 2

Kuukausi on mielettömän lyhyt aika ja kulttuurishokki varmasti valtava. Anna vaimolle aikaa. Yrittäkää keksiä yhdessä jotain mieleistä tekemistä ja vähitellen tutustua suomalaisiin tapoihin ja ihmisiin. Kun kevät tulee ja aurinko alkaa taas lämmittää niin mielialakin ehkä kohenee. Ensimmäiset puoli vuotta/ vuosi on pahin. Tsemppiä!

Even if there was a hand, it was the hand of God -Diego Maradona

 • ylös 24
 • alas 2
Vierailija

:D Et sitten juurikaan morsmaikkuasi valmistellut Suomen arkeen? Tammikuu on marraskuun jälkeen kamalin kuukausi muuttaa Suomeen. No provohan tämä on. Hahhaa.

 • ylös 27
 • alas 5
Vierailija

Lopeta volina, ap. Luuletko kenenkään haluavan tulla tällaiseen persläpeen keskitalvella?
Tottumista se vaatii, mutta sopeutuakseen on ensin alettava viihtyä. Mistä ja miten kuvittelet vaimosi yksinään kieliopinnot ja työtä kaivavan, ellet häntä siinä auta?
Olet tekemässä miesten perusvirheen: hukutat itsesi työhön kuin se olisi rakkaitasi tärkeämpää.
Ryhdistäydy, tai olet kohta sekä yksin että työtön.

 • ylös 27
 • alas 1
Vierailija

Hyvä yritys, mutta kaatui viimeistään noihin korkokenkiin. Parempaa onnea seuraavaan sepitelmään. .

 • ylös 13
 • alas 5
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Sentään sisustaa kotia. Suomalainen nainen vaan makaa.

Vai niin. Ymmärtääkseni makaajat ovat miehiä. Naisilla on koulutus, työ, mukulat ja vanhemmat omaishoidettavina.
Ja sinä et ole ikinä "maannut", poika.

 • ylös 10
 • alas 4
Vierailija

M30 ja latino kirjoitti:
Kuukausi on mielettömän lyhyt aika ja kulttuurishokki varmasti valtava. Anna vaimolle aikaa. Yrittäkää keksiä yhdessä jotain mieleistä tekemistä ja vähitellen tutustua suomalaisiin tapoihin ja ihmisiin. Kun kevät tulee ja aurinko alkaa taas lämmittää niin mielialakin ehkä kohenee. Ensimmäiset puoli vuotta/ vuosi on pahin. Tsemppiä!

Vaimo ei halua tutustua suomalaisiin tapoihin ja on haukkunut ruoan jo kertaalleen. Ei käy ulkona, koska lumi ja kylmyys estävät pukeutumisen korkokenkiin ja hellemekkoon. Äitini on ainoa, joka käy vierailemassa meillä arkisin silloin kun minä olen töissä. Vaimoni mielestä suomalaiset on töykeitä ja kylmiä, joten ei halua tutustua heihin.

Vierailija

Millä hän sisustaa , jos ei käy ulkona kaupoissakaan? Vai netistäkö hän hankkii sisustusroinaa?

Vierailija

Luultavasti kyse on muuttoshokista. Jos nainen on tottunut laajaan sosiaaliseen tukiverkostoon, tämä saattaa olla hänelle järisyttävä muutos. Entä jos keskustelisit vaimon kanssa ja kysyisit ihan suoraan, että onko tästä kyse. Ja muistuttaisit, että kesä on kuitenkin tulossa taas ja silloin täällä on samanlaista kuin aiemmalla vierailulla, josta hän ilmeisesti piti.

Jos annat hänelle vapaat kädet myös päättää, haluaisiko hän kuitenkin muuttaa takaisin kotimaahansa ja neuvottelisitte jonkinlaisesta etäsuhteesta, voipi olla, että nainen kummasti päättäisikin mieluummin jäävänsä tänne.

Lisäksi, kokiko nainen millään tavalla olonsa painostetuksi tänne tuloon liittyen? Tai oliko hän passiivinen asian suhteen ja jätti päätöksen sinulle? Voi olla, että nainen ei shokkinsa takia aivan täysin ota vastuuta siitä, että omaehtoisesti kuitenkin päätti tulla tänne kanssasi (priorisoi siis sinut ihan omasta halustaan), vaan näkee sinut jollain lailla syyllisenä omaan tilanteeseensa ja kokee, ettei hänellä mukamas ollut valinnan varaa. Ihmisellä on aina valinnan varaa, mutta välillä hän ei vain tajua sitä ja syyttää tilanteestaan mieluummin jota kuta toista.

Vierailija

Jospa hän tarvisi naispuolisiakin juttukavereita? Onhan näitä integroitumisryhmiä, kielikursseja ym. Voisko hän skypettää kotimaahansa?
Ei todellakaan ihme vaikka suomen kelit ahdistaa, taivas on aina harmaa.

Vierailija

Mä sairastuin psyykkisesti jo nuorena suomalaisten kylmyyteen ja paskuuteen. 4 seinän sisällä olen ja jokainen päivä täällä on siunaus kun ei tarvitse olla teidän kanssa tekemisissä.

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla