Vierailija

Omaiseni on TK:n vuodeosastolla. Tilanne on sellainen, ettei häntä kuntouteta eikä hampaita pestä edes päivittäin, annetaan maata vain. Haluaisin palkata lähihoitajan joka nostelisi potilaan raajoja sängyssä ja pesisi suun. Onko tämä sallittua?

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (9)

Vierailija

Voit palkata henkilökohtaisen avustajan hänelle, jos maksat tuon palkkion itse tai se omaisesi maksaa.

Vierailija

Juu, tarkoitus maksaa toki itse. Mietin vain, nouseeko siitä porua ja onko moinen luvallista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Juu, tarkoitus maksaa toki itse. Mietin vain, nouseeko siitä porua ja onko moinen luvallista.

Ei sinun tarvitse kertoa sinne tk:hon että kyseessä on oikeasti lisähoitaja. Sanot, että kyseessä on tukihenkilö. Kyllä vierailijoita saa käydä muitakin kuin omaisia. Ja omainenkin voisi hoitaa pesuja ja jumppaamisia. Mutta tällä kertaa ne nyt hoitaa tuo tukihenkilö:) . 

Vierailija

En ole koskaan kuullut että noin olisi tehty. Kysy sieltä osastolta. En tiedä voisivatko vastuu asiat olla esteenä (potilashan on sairaalan vastuulla ja jos jotain tapahtuisi ulkopuolisen hoitajan toiminnan seurauksena voisi tulla ongelmia)

Vierailija

Kyllä näitä välillä näkee varakkaammilla. Osalla käy ihan lähihoitaja ja osalla palkattu seuraneiti ja osalla fyssari. Usein nämä ovat olleet jo kotona ollessa potilaan palveluksessa, ja käyvät esim kerran tai kaksi viikossa.

Itse olen siis töissä tk-sairaalassa.

Vierailija

Eikä näytä siis voi estää käymästä, mutta osaston henkilökunnan puolesta kohdellaan niin kuin muitakin potilaan vieraita. Saahan omainenkin jumpata potilasta, syöttää, pestä hampaita.

Vierailija

Niin, olenhan itsekin jumppaillut ja pessyt suuta. Hoito on ollut niin heikkoa, että ihme, etteivät ihan oikeat hoitajat jo hengiltä ottaneet. Ajattelin itse palkata jonkun tutun lähärin, hoitaa maksut asiallisesti, mutta puhua sairaalassa tukihenkilöstä. Itse en pääse eri paikkakunnalle tarpeeksi usein.

Vierailija

Oletko miettinyt kuinka kalliiksi tulee? Olisit työnantaja, joten sinulle tulisi hoitajan palkan lisäksi monenlaisia kuluja.

Vierailija

No, raha ei ole päällimmäisin ongelma, vaan olen hoidon tasosta erittäin huolissaan.
Eikä hoitaja siellä koko ajan ole, vaan lisäapuna vain toisinaan.
Kyllä se bensakin maksaa ja kaikki muu tässä maailmassa, aina sitä on varaa säästää muusta.
On muuten järkyttävä juttu, että ihan perushoiva, kuten hampaiden pesu jää hoitamatta. Ei tuokaan hoito halpaa ole ja taso tuo.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla