Seurustelenko enää koskaan? Miksi deittailusta tuli näin mahdottoman vaikeaa

Kuva: Anna Huovinen

Kannattaisiko parisuhde unohtaa kokonaan, jos törmää jatkuvasti huonoihin kokemuksiin? Parisuhdeneuvolan asiantuntija Helena Toppari vastaa.Lue koko juttu

Kommentit (3)

Käyttäjä9380
Seuraa 
Liittynyt3.2.2018

Kysyjän oma asenne vaikuttaa olevan kunnossa. Se mikä on muuttunut on maailma ympärillä - tässä tapauksessa oman ikäiset vapaat naiset. Kirjoittaja kuvaa: ”jos yksikin asia hiertää tai vaivaa tapailussa ensimmäisen parin kuukauden aikana, kumppani ei ota asioita puheeksi, vaan useimmiten päättää kadota elämästä sanomatta mitään. Tai sitten nämä palaavat exiensä luo.”
Tämä kuvaus sopii täysin siihen miten kiintymyssuhdetyypiltään välttelevät naiset käyttäytyvät, kun suhde alkaa muodostua läheiseksi. Jos parikymppisten joukossa vältteleviä on noin joka neljäs, niin vapaista nelikymppisistä vältteleviä on jo yli puolet. Turvallisesti kiintyneet kun tapaavat pariutua ja pysyå tyytyväisinä parisuhteessaan.
Suosittelen tutustumaan kiintymyssuhdeteoriaan, opettelemaan kiintymyssuhdetyyppien tunnistamista ja kommunikoimaan omista tunteista avoimesti. Välttelevien kanssa toki homma menee yleensä ”pieleen”, mutta onneksi melko nopeasti, jolloin voi jatkaa paremmin soveltuvan kumppanin etsimistä. Taukoa toki kannattaa hetki pitää, muttei välttämättä kauempaa kuin että itsestä tuntuu tasapainoiselta.

Käyttäjä9558
Seuraa 
Liittynyt8.2.2018

Suosittelen lämpimästi myös laajentamaan etsintää maan rajojen ulkopuolelle. Valitettavasti täältä kotimaasta alkaa olemaan kumppanikanta sellaisessa jamassa, että nämä edellä esitetyt "ongelmat" eivät tule ainakaan vähenemään. Varsinkin kun paikallisen miehen arvostus on syystä tai toisesta täysin olematon.

Käyttäjä9781
Seuraa 
Liittynyt14.2.2018

Itseasiassa olisin ollut ihan oikeasti ollut kiinnostunut siitä, miten sen parisuhteen kaipuun saisi sammutettua. Tätä nimittäin olen itse paljon pähkäillyt. Tässäkin nimittäin oikein asiantuntija sanoo: Älä riko itseäsi liikaa pettymyksen, tai katkeruuden tunteilla ja ajatuksilla. Itsellä kun nimittäin on muuten sama tilanne mutten vain ole tässä kahdeksan vuoden aikana saanut minkäänlaista vastakaikua vastakkaiselta sukupuolelta. Eli ei deittejä tai tapailua. Tästä kun ei voi muuta johtopäätöstä vetää kuin että olen parisuhteeni parisuhteillut ja loppuelämä on viettettävä yksin. Taidot ja kyvyt eivät vain riitä parisuhteen saamiseksi. Eli miten sen parisuhteen kaipuun saisi sammutettua kun se nyt ei vain onnistu.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat