Ylikierroksia ja karmeaa käytöstä – joko tunnet keinot, joilla voit tasata lapsen kierroksia?

Kuva: iStockphoto

Moni arkinen vääntö helpottuu, kun oppii konsteja, joilla voi vaikuttaa lapsen vireystilaan. Lapsi käyttäytyy hyvin, jos vain pystyy.Lue koko juttu

Kommentit (4)

Maimai

Kiitos! Tässähän oli ihan oikeita neuvoja!
Hammaspesu ja sänkyyn siirtyminen on meillä ollut suurin kompastuskivi, vaikka jo iltapala-ajan yrittäisi rauhoittaa.

Vierailija

Meidän lapset on pienestä asti opetettu kulkemaan käsi aisassa kiinni kauppareissuilla ja vilkasliikenteisten teiden  lähellä. Leluja tai karkkia eivät ole koskaan itkeneet itselleen. Kyse ei ole siitä, että olisi helpot lapset. Nämä ovat tilanteita, joissa olen kokenut tarpeelliseksi, että kolme lasta pienillä ikäeroilla vain ovat yhden vanhemman hallittavissa.

Kouluikäisen ylikierrokset laskevat, kun kerron, että ohjelmien katseluaika ja peliaika riippuu aina käytöksestä. Huonosta käytöksestä saa ensiksi varoituksen. Lisää peliaika saa urheilemalla.  Menetetyn pelajan saa myös takaisin, jos käytös paranee ja on hoitanut itsenäisesti tehtävät, jotka vanhempi on antanut. Meillä on liikuntaohjelma, jonka voi suorittaa sisälläkin. Se sisältää  vatsoja, punnerruksia, hyppelyjä, venytyksiä yms.

Vierailija

No eihän tätä artikkelia päässyt lukemaan. Riippuu lapsen ikätasosta, mutta nämä toimineet pienemmillä lapsilla:

- selkeä päivärytmi eli ruoka- ja uniajat (jos antaa ruokaa liian väsyneelle lapselle, niin ei sitten syö eikä nuku...ja meni jo ylikierroksille - joskus väsyminen tapahtuu minuuteissa pienillä lapsilla)

- ruoka-ajat 3 h välein

- sokerihumala on ihan totta. Ei ehkä tutkimuksissa, mutta sen tietää jokainen vanhempi. Joten ei turhaa makeaa tai murojakaan usein lapsille.

- iltapala-aika alkaa tuntia ennen sänkyynmenoa. Eli pienillä lapsilla jo 19.30 tai viimeistään klo 20

- johdonmukaisuus kaupassa. Ei avata mitään herkkuja kaupassa eikä autossakaan. Kitinällä ei saa herkkuja tai leluja

- selkeät siirtymien ilmoittamiset ennakkoon lapsille: "lähemme kohta, joten alkakaa siivoamaan leluja", "kohta on ruoka - toimii vielä teini-ikäisten kanssa

- toistot, toistot, toistot...kyllä, iltaisin pestään hampaat

- ulkoilu ja urheilu sopivaan aikaan vuorokaudesta

- ei liikaa harrastuksia

- rauhalliset aamut

- loma-ajat pyhitetään perheelle - ei liikaa ohjelmaa

Vierailija

Kolmonen jatkaa myös: meilläkin esikoinen joutui pitämään rattaista aina kiinni, kun olimme kaupungissa vaunujen (ja kuopuksen) kanssa. Eli ei mitään ryntäilyä minnekään kaupoissakaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat