Miksi lapsiperheissä tuntuu, että rahat eivät riitä mihinkään? ”Kaikki mikä tulee, myös menee”

Omat huoneet lapsille ja rahaa säästöön heidän tulevaisuuttaan varten, totesi moni vastaaja haaveekseen Meidän perheen rahakyselyssä. Kuvitus: Matti Pikkujämsä

Vaikka perheet ovat 2000-luvulla vauraampia kuin koskaan ennen, raha ei silti tunnu riittävän.Lue koko juttu

Kommentit (5)

Vierailija

Tyypillisiä Prisma-perheitä eli perhe ja suku joka ei ole varautunut ennakolta lapsiperhevaiheeseen eikä ole järjestelmällisesti tavoitellut vaurastumista suvun, perheen ja yksilön tasolla vaan ovat uskoneet tähän sosialismihyvinvointiyhteiskuntautopiaan. Juuri nämä ovat niitä, jotka laskevat lapsentekohaluja muiltakin etenkin jos huomaa siinä vaiheessa kun lapsia pitäisi tehdä ettei tulot ja varallisuus ja etenkin niiden tuotto riitä korkeampaan elintasoon kuin alempi keskiluokkaan.

Vierailija

Ollaanhan sitä vauraampia, mutta vaatimukset ja "pakolliset" menot suurempia. Halpahan se olisi omalla puulla lämmittää, mutta kun suvulla ei koskaan ole edes metsää ollut. Eikä ennen tarvinnut olla nettiä ja montaa puhelinta ja liittymää. Myöskin jätevesi oli halvempaa, myrkyllisemmät maalit ym. kestävämpiä -> huoltotarvetta taloihin useammin. Koko ajan tyrkytetään enemmän ostettavaa, vaikka ei ihmisillä varaa olisi. Byrokratialla pilataan pienyrittäjyys monilla aloilla.

Vierailija

Minä asuin ja elin ympäristössä ja aikana, jona aikuisten ja vanhempien menot oli ensisijaisia. Pentujen piti olla hiljaa ja tyytyä siiihen mitä sai. En ne kauheesti pentuja kuunnelleet tai noteeranneet. Hyvä kun veivät hoitoon tai hankkivat hoitajan siksi aikaa, kun olivat menossa. Aika pienia lapsia oli yksin kotona. Hyvä jos ruokaa sai ja vaatteet päälle. Vanhemmat kyllä ryyppäsi, matkusteli ja hurvitteli.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat