Sen huomaa, kun asuu muualla – ulkosuomalaiset kertovat, mitä Suomessa erityisesti arvostavat

Suomessa leikitään ulkona, satoi tai paistoi. Kuva: iStockphoto

Monesti kuulee sanottavan, ettei Suomessa olisi lapsiystävällistä. Ulkomaille muuttaneet suomalaiset näkevät asian toisin.Lue koko juttu

Kommentit (2)

Vierailija

Ulkomailla asuessani tajusin, että Suomessa on ihana luonto. Joka paikkaa ei ole päällystetty asfaltilla. Ulkomailla kaupungeissa on jyrkkä ero puiston ja asutuksen välillä, Suomessa ero on paljon loivempi, koska puita ja pensaita on joka puolella.

Lisäksi tajusin, että Suomessa osataan jonottaa niin, että annetaan edellä olevan hoitaa asiansa rauhassa eikä olla kiinni kyljessä tai huohoteta niskaan ja kuunnella, mitä asiaa edellä oleva hoitaa. Ihanaa, kun täällä osataan antaa jokaiselle henkilökohtainen tila!

Tajusin myös, että vaikka usein jotkut haukkuvat suomalaisia mykiksi ja epäkohteliaiksi, kulttuurimme on todella hienosyinen. Äänensävy ja ilme ja eleet ilmaisevat kohteliaisuutta paljon paremmin kuin mikään please tai bitte.

Vierailija

Nykyään kansat alkavat olla niin sekoittuneet, ettei enää voi puhua, 'näin Suomessa', näin muualla'. Esim tänään kaupan kassajonossa oli 5 asiakasta, joilla kaikilla eri äidinkieli ja kulttuuritausta. Enpä sanoisi, että omien tapojen ihannointi/valiminen on mikään itseisarvo. Monenlaista vipeltäjää kun tottuu näkemään, sopeutuu siihen, että jokainen on omanlaisensa. Myös suomalaisten keskellä.
Terveiset EUroopasta, missä luontoa ja vihreää vehreyttä näkyy paljon myös kaupungeissa!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat