Onko sinulla vilkas lapsi? Ethän kasvata hänestä vahingossa sohvaperunaa

Parasta liikuntakasvatusta on lähteä itsekin liikkeelle. Kuva: iStockphoto

Luulisi, että vilkkaasta lapsesta kasvaa liikkuva aikuinen. Tuoreen tutkimuksen mukaan asia on juuri päinvastoin.Lue koko juttu

Kommentit (5)

Vierailija

Äitini piti aktiivisuutta ja vilkkautta huonona luonteenpiirteinä, sain usein seistä nurkassa häpeämässä ja katumassa tekojani. Nykyään hyvä jos uskallaan liikkua ollenkaan, pelkään todella paljon että minua taas ihan oikeasti rangaistaan tai sitten loukkaannun tosi pahasti kuten aina peloteltiin.

Vierailija

Niin tai iske lapsen käteen iPadia, älypyhelinta tai pleikkaa, että saat lapsen joskus paikoilleen. Käy kuten meillä, kasvatat peliaddiktin.

Vierailija

Rajat & Rakkaus kirjoitti:
Trampoliini on hyppimistä varten ja sohva on tarkoitettu istumiseen ja loikoiluun!

Kuka sen määrää? Meillä on nuo molemmat olleet esim.majana ja temppuradan osana. Niin kuin kattilat rumpuina ja lakanat riippukeinuina. Meillä saa autossa syödä eväitä ja saunassa juoda limua ja leikkiä vesisotaa.

Vierailija

Rajat & Rakkaus kirjoitti:
Trampoliini on hyppimistä varten ja sohva on tarkoitettu istumiseen ja loikoiluun!

Tämä on juuri sitä ajattelua, jossa rajoitetaan. Liikunta on paikkaan ja aikaan sidottua. Jopa välineisiin ja vaatteisiin. 

En tarkoita, ettei käytöstapoja pidä kunnioittaa. Mutta tällaisella trampoliini-ajattelulla liikunta jää kuitenkin melko vähäiseksi. Tulee sellainen spinningissä kerran viikossa käyvä autolla ajeljia todennäköisesti. 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat