Sivut

Kommentit (18)

JossuPossuPussi

Ja kolmesta lapsesta löytyy aina yksi kiukkuinen tappelupukari, vaikka kaksi olisikin rauhallisesti ja sovussa keskenään leikkimässä. Ei tule tylsää olla vanhempi :-)

Vierailija

Mielestäni kovin negatiivinen kirjoitus. Varmasti pitää osaltaan paikkansa mutta ei kaikki noin vaikeaksi koe ja ainahan lapsista iloakin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Itsellä on 4 lasta ja en kyllä koe sitä yhtään näin raskaana kuin tuossa kirjoitetaan. Nautin lapsistani ja heidän seurastaan

Jossain lukikin, että kolmen lapsen vanhemmat ovat kaikkein stressaantuneimpia. Isellänikin on viisi, enkä koe tätä raskaaksi (paitsi noron aikaan...). Ehkä kannattaakin heti alkaa neljättä yrittää ;)

Vierailija

-Lapsenvahtia on ollut hankalampi saada. Käytännössä mummo vain suostuu olemaan kolmen kanssa yhtaikaa.

- Arjen aikataulutus on ollut helppoa. Samaan iltaan voi mahduttaa kahden tai kolmen lapsen harrastukset, jolloin jää sopivasti koti-iltoja ja voi olla vaihtelevasti kahdestaan eri lasten kanssa.

- Ekstroverttiys? Kyllä voi ottaa ja antaa  yhtaikaa haleja vaikka kaikilta, jos lapset sille päälle sattuvat. Riippuu myös siitä, että miten sosiaalisen työn on valinnut, että millaista elämää vapaa-alalle perheen parissa tahtoo.

-Normaalikokoinen perheauto on pieni jo 4 lapsiselle perheelle, jos ajattelee niinkuin me, että on hyvä olla tilaa myös isovanhemmille tai kaverille. 

- Säästä säästä? Kellä on varaa ja kellä ei. Meillä jää vielä säästöön.

- Riittämättömyyden tunne? Miksi viedä kolmea päiväkoti-ikäistä päiväkotiin, kun maksut ovat silloin jo korkeahkot, lohkaisevat isohkon osan palkasta? Voihan lapsia hoitaa kotona kauemmin, jos on pienet ikäerot. Isommat ikäerot taas tasaavat päiväkoti-kouluarkea ja esim pieni koululainen nauttii, jos vanhempi on nuoremman sisaruksen kanssa kotona perhevapaalla. Päiväkodin ja koulun vaatimukset ovat tosin lisääntyneet. Vanhempainiltoja ja muita tilaisuuksia riittää ja aina saa olla täyttämässä sitä sun tätä.

- Perhelomien logistiikka meni tosiaan uusiksi, mutta kun löysimme itsellemme edullisen tavan majoittua, huoneistohotellit, niin kulut eivät ainakaan nousseet ja viihtyvyys parani.

Kaikkinensa perheemme on toimivampi näin ,kuin jos olisi yksi lapsi vähemmän. Sisarusten väliset suhteet rikastuttavat elämäämme.

Vierailija

Sulaa hulluutta hankkia kolme lasta. Tai edes kaksi. Suuremmasta määrästä puhumattakaan. Jotkut jäävät pois töistä ja elävät vain perheelle. Jos sellainen on mahdollista, tilanne on varmaan helpompi. Ihmetyttää vain, miten sillä tavalla voi elää.

Vierailija

Hoitomaksut ei kyllä kolmannesta päiväkoti-ikäisestä merkittävästi nouse. Maksimi taitaa olla 20 % nuorimmaisen päiväkoti-ikäisen hoitomaksusta.

Ja meillä on kolme turvaistuinta ihan tavallisen farmariauton takapenkillä. 

Vierailija

Paljon on myös ihania asioita kolmilapsisessa perheessä, enkä koe jutussa olevia asioita negatiivisina asioina. Sehän on ihanaa, että on joillekin se maailman ihanin ja rakkain. Ihana on seurata Sisarusten välisiä suhteita, seuraa löytyy omasta takaa ja kaikki kolme omaa lastani ovat olleet toivottuja ja rakastettuja. Ja koen päässeeni helpolla heidän kanssaan :)

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat