Pidätkö perhe-elämän hälinästä, mutta kaipaat välillä omaa rauhaa? Saatat olla ambivertti

Ambivertissa on kaksi eri puolta. Kuva: iStockphoto.

Ambivertti vanhempi sopeutuu helposti erilaisiin tilanteisiin, mutta on samalla vaikeasti ennakoitava.Lue koko juttu

Kommentit (4)

Vierailija

"Ambiverttina vanhempana...

.. järjestät mielellään lasten syntymäpäiväjuhlia, ja nautit siitä, että talossa on elämää. Toivot kuitenkin, että juhlat loppuvat ajoissa, sillä väsyt liialliseen sosialisointiin.

"Vasta viime aikoina on kuitenkin huomattu, että jopa kaksi kolmasosaa ihmisistä kuuluu tähän kyseiseen persoonallisuustyyppiin."

Tiede on ihmeellistä...

Myty

Oh my god. Taas mennään. Ambiverttisuus ei ole asia. Me kaikki olemme joko introverttejä tai extroverttejä.  Voit olla extrovertti joka on  enemmän aikaa itsekseen tai introvertti joka on enemmän sosiaalinen. Kaikki riippuu siitä, miten dopamiinintuotanto toimii. Introvertteillä se tulee yksinolosta, ja aivot kuluttaa sekä serotoniinia että dopamiinia, kun ne ovat sosialisoimassa. Extrovertit puolestaan kuluttavat sitä kun he ovat yksikseen. Extrovertti tankkaa itsensä olemalla ihmisten ilmoissa. 

Tästä huolimatta, molemmat voivat olla yhtälailla ns. Ambivertteja. Itseasiassa kaikki ovat. Enemmän tai vähemmän. Ja se, miten aivosi tuottavat dopamiinia ja mistä amygdaalasi aktivoituu, voi muuttua ajan myötä. Traumatisoivat  kokemukset, eri olosuhteet ja ympäristöt voivat vaikuttaa sosialiseen käytökseesi.

Tiivistääkseni asiani: mitä väliä sillä on, mitä on? Miksi näillä termeillä on edes väliä? me kaikki olemme arvaamattomia kun mielentilasta on kyse, ei niitä voi arvata kenessäkään. Olet mitä olet, ja sillä selvä. Tämä paska saa loppua nyt.

Vierailija

Koko introvertti/ekstrovertti -lajittelu on enimmäkseen yleistävää bullshittiä samalla tavalla kuin "ajatteletko oikealla vai vasemmalla aivopuoliskolla".

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat