Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kommentit (9)

Vituttaanykyaika

Vaatteet voi ennakoida ja ei tasan kyllä lähetä enää lelua vaihtamaan toiseen, hyvä päivä sentään.

Vierailija

Jos jossakin tämmöisten asioiden kanssa todella painitaan, niin olen todella tyytyväinen miten helppoa arkea meillä eletään.

Vierailija

Olipa taas keksimällä keksittyä.
Ei aamuisin todellakaan etsitä mitään randomi kiviä tai legopalikoita, jos ollaan töihin menossa. Aika naurettavaa kuvitella että näin olisi kovinkaan monessa perheessä.

Kyllä usein tulee etsittyä esim hanskoja, pipoa tms joka ei olekaan siellä missä piti. Sitten otetaan se mikä ensimmäisenä on sinne päin. Saatetaan myös etsiä kännykkää tai avaimia. Mutta ei todellakaan kuluteta kahta tuntia lelun etsimiseen ennen päiväkotia :D

Talvivaatteissa osataan ottaa jo hyvissä ajoin esiin. Siinä vaiheessa tosin kun mittari vasta halailee nollaa, riittää välikausihaalari lisäkerrastolla (esim fleece). Sellaista syksyä en ole vielä nähnyt, että mittari olisi heittänyt yhdessä yössä niin että kesävaatteista siirryttäisiin suoraan megatoppaan.

Onkohan tämän kirjoittajalla edes lapsia päiväkodissa tai ylipäätään lapsia?
Toki aikatauluista on välillä vaikea pitää, mutta harvemmin lelun etsimisen takia.

Vierailija

Eiköhän ne jotka lasten saamisen myötä on myöhässä, on niitä, jotka oli jo ennen lapsia aina myöhässä. Ja kaikki tavarat kadoksissa. Meillä on ihan selkeä paikka mihin jätetään avaimet, lompakot yms. Näin ne tavarat löytyy juuri sieltä mistä piti. Toppavaatteet katsotaan jo syksyllä valmiiksi kuntoon, samaten kengät. Ja niitä hanskoja ja pipoja on kuitenkin yleensä enemmän kuin se yksi pari. Joten aina löytyy sellaiset vauhdilla puhtaiden vaatteiden laatikosta (jos ne likaiset olisi kadonnut paikkaan x).

Tottakai sitä joutuu varaamaan hiukan enemmän aikaa aamusta, kun ne lapsetkin pitää päiväkotiin saada. Mutta se on ihan aikuisesta kiinni koska laittaa sen herätyskellon soimaan, eikä aleta torkuttamaan. Muutenkin kun kaikki on laitettu valmiiksi illalla, on mukavampi aamulla lähteä.

Vierailija

Juurikin tässä yhtenä aamuna ennen töihin ja hoitoon lähtöä poika sanoo sen maagisen sanan: "kakka". En ihan viittiny viedä poikaa paskat housuissa pihalle leikkimään. Ei muuta ku kaikki haalarit ja housut pois ja onneks säästyttiin vaipanvaihdolta kun ennatettiin pytylle ajois. Ja muuten oltais oltu jopa etuajassa.

Toinen asia mihin menee aikaa on uhmaikä. Sitä on kauheen mukavaa ja nopeeta laittaa rimpuileva mukula autonistuimeen vöihin kiinni.

En todellakaan oo etsimässä lelua kahta tuntia, mutta joskus kuitenkin tulee kaikkee pientä vastaan, jonka vuoksi ollaan kaikki myöhässä jostain.

Vierailija

Ainoat todennäköiset jutut mitä tapahtuu lähdön hetkellä ovat lapsen kakkahätä ja että jokin yksittäinen tavara on hukassa, mutta sitäkin harvemmin. Jos tiedän, että jokin meno on tulossa, niin totta kai vaatteet katsotaan etukäteen ja tavarat laitetaan valmiiksi. Mitään leluja ei todellakaan aleta etsiskelemään. Noissa artikkelin esimerkeissä vanhempi on kyllä todella epäjärjestelmällinen ja täysin lapsen vietävissä. Ei ihme, jos on kaoottinen arki, jos noin menettelee.

Vierailija

No minä en vaan osaa ottaa huomioon miten paljon menee 4v pukemiseen ja vauvan pukemiseen joten oma vikanihan se on etten varaa lähtemiseen tuntia. Tuo 4v uhma on todella ärsyttävää nyt. Ei kiukuttele vaan ei vaan millään kuuntele että pitäisi päälle laittaa. Joskus on lähtenyt pelkillä sisävaatteilla autoon kun ei vaan oikeasti älyä puolen tunnin aikana laittaa päällensä. Sitten on tietysti kylmä mutta ei oikeasti jaksaisi aina sitä säätämistä.
Olen epäjärjestelmällinen ollut aina joten asioita on oikeasti hukassa ja jo itsekseen lähtö on vaikeaa. Että kauhulla taas odotan milloin alkaa päiväkoti aamut!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat