Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kommentit (5)

Vierailija

Meidän päiväkodissa suurinosa lapsista viuhtyy erinomaisesti märällä säällä ulkona. Pienet kumpparit vipattaen juostaan ovelta leluvarastoon, haetaan sankot ja lapiot ja asetutaan suurimman kuralätäkön eteen. Siinä valmistuu keitot ja kaakaot.

Vanhempien tehtävä on helppo. Hankkia sopivat ulkoiluvaatteet. Ja olla tyytyväisiä, jos lapsi sattuu olemaan sellaisessa päiväkodissa missä ulkoillaan kaksi kertaa päivässä. Tai edes kerran. Kuvittele, että haet iltapäivällä lapsen päiväkodista jossa hän on ollut koko päivän sisällä 24 muun lapsen kanssa, voisin uskoa että silloin ilta kotona menee vähän eri fiiliksillä kuin lapsen kanssa joka on saanut juosta ja leikkiä raikkaassa ilmassa.

Siis eläköön sadevaatteet ja päiväkotiulkoilu säässä kuin säässä!

T: Päiväkodin lastenhoitaja ja äiti itsekkin.

Vierailija

Mä en tajua miksi pitää! Joillekin ulkoilu sopii ja joku nauttii, joku toinen taas ei malta odottaa sisälle lämpimään ja kuivaan pääsyä. Joo kyllä raikas ilma hyvää tekee mutta nimenomaan säässä kuin säässä ajatusta en tajua. Jos pienellä on vaikka kurkku vähän karhea, ei kotiin voi jäädä ja päiväkodissa pakotetaan ulos kylmään. Eikä ne joka kelin varustetaan aina auta jos vaikka kaveri kaataa kuraa niskaan. Mun mielestä ken ulos haluaa, ulos menköön, mutta kaikkia sinne ei tarttis ihan joka kerta raahata, koska mikään muu ei muka kuluta energiaa kuin ulkoilu. Miten ne lapset siellä muissa maissa pärjää? Tuskin ne käytöstapoja opettelevat on ihan riiviöitä; hei nehän osaa käyttäytyä katsos!

Vierailija

Ja sekin on varteenotettava pointti että joskus on Suomessa ollut rankkaa ja lastenkin pitänyt karaistua. Tarviiko sitä perintöä kantaa mukanaan lippu liehuen marttyyrin leima otsassa vai voisiko jo hellittää otetta ja todeta että kyllä sitä elämässä pärjää vähän rennommallakin otteella. Sitä otetaan huomioon sateenkaariperheet ja ruokavaliot ja sukupuolineutraalius mutta ulkoilua ei voi mitenkään yksilöidä. Tunnen lapsia myös päiväkodissa työskennelleenä jotka riemusta kirkuen jää sisälle vaikka askartelemaan mieluummin kuin menee ulos räntäsateeseen. Ja voihan sitä mielikuvista käyttää niiden päivien suunnitteluun eikä mennä rutiinilla kaksi kertaa päivässä ulos kun muuta ei keksitä. Liikuntasalitkin on keksitty!

Vierailija

En ole ikinä ymmärtänyt miksi suomessa vauvat nukutetaan ulkona ja aivan karmeissa keleissä lapset on pakko viedä ulos? Italiassa poliisit tulisi pidättämään vanhemmat moisista lapsen " rääkkäämisestä".

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat