Sivut

Kommentit (19)

Mummeli

Minulla tapana pitää ulko-oven vieressä sisäpuolella nippu vanhoja sanomalehtiä. kurakelillä puutarhasta tullessa avaan niistä yhden ja laitan maton päälle. Sitten siihen vain kuraiset saappaat valumaan ja sitten puhdistan hieman kuivuneet kurat lehdelele tai suoraan ulos. Lehti menee roskiin ja mattokin säilyy pidempään puhtaana.

Vierailija

Mulla on ollut kuraeteinen kahdessa kodissa, enkä erityisemmin ole tarvinnut niitä kummassakaan. Vaikka siis ollut pieniä lapsia. Voisin kuvitella, että koiraperheessä tarpeellisempi... en tiedä. Ehkä en osannut vaan käyttää...

Vierailija

Meillä on kolme lasta, eikä koskaan ole ollut tarvetta millekään kuraeteiselle. Kengät pyyhitään ulkona hyvin, aulassa on julkisen tilan matto, jonka mattopalvelu pesee ja vaihtaa säännöllisin välein. Hissi puhdistetaan päivittäin; kotiin ei kyllä kulkeudu mitään kuraa.

Vierailija

Lapselta on riisuttu ne kaikkein kuraisimmat jo ulko-ovella (tai tarhan portilla ennen autoa), siis saappaat ja haalari/kurahousut. Sitten kiikuttanut ne kylppäriin myttynä ja suihkutellut puhtaaksi.

Vierailija

Onhan se kieltämättä kätevää kun kura- ja talvikeleillä voi mennä sisään kodinhoitohuoneen ovesta ja riisua likaiset kengät ja vaatteet suoraan laattalattialle. Likaiset kengät saa suoraan suihkutettua puhtaaksi ja vaatteet roikkumaan kuivaksi. Eikä pelkästään lasten kanssa vaan myös aikuisille paljon hyötyä. 

Vierailija

Me olemme rakentaneet 2 taloa ilman kuraeteistä (ja ilman tuulikaappia). Toki kodinhoidonhuoneeseen pääsee omasta ovestaan mutta äärimmäisen harvoin sitäkään on kuraisen lapsen (tai aikuisen) takia käytetty. Yleensä kurahousut on jääneet joko tarhaan pestyinä tai jos on tuotu kotiin olen kuivattanut ne terassilla, puistellut ja vasta sitten vienyt khh pestäväksi.

Molemmissa eteisissä ollut reilusti tilaa ja kivilattia mikä on ollut helppo pitää puhtaana.

Ajattele nenääsi pidemmälle

Meillä kuravaatteiden pesu ja huuhtelu oli kiellettyä päiväkodilla. Syy oli, että jos siinä eteisen lavuaarissa pestäisiin 40 lapsen kuravaatteet jatkuvasti niin hajulukko täyttyisi hiekasta alta aikayksikön.

Vierailija

Ikean jätti kassi. Lapsi kassiin ja kurahousut ynnä muut riisutaan sinne kassilla helppo ja siisti kantaa vessaan huuhteluun. Tässä auttaa kylpyamme.

Vierailija

Meillä lapsilta riisuttiin ne kuravaatteet ja saappaat ja kurahanskat isoon kassiin auton perälle ja lapsi nostettiin turvaistuimeen puhtaana.

Kotona sitten kassi pesuhuoneeseen jossa putsattiin ne kurakamat. Niitä oli myös useammat setit niin että ei oltu yksien varassa.

Koirilla kuraeteinen olisi kyllä kiva.

Vierailija

Ilmankin tulee toimeen, varsinkin kun lapset kasvavat aika nopeasti ulos kuraleikeistä. Jos nyt tekisin talon, niin laittaisin sen ulos, ennen pesuhuonetta. Nykyään siinä kuivatellaan lumisia kenkiä.

Vierailija

Kuraeteinen on perinteisesti kurakaukaloritilällä ulko-oven edessä ja sillä ei kyllä tee juuri muuta kuin että siinä voi kuivattaa lumiset saappaat ja korkeintaan huuhtoa kumisaappaat ulkoa puhtaaksi. Vettähän siinä oven edessä ei voi alkaa kunnolla roiskimaan.

Jos joskus rakennan uuden talon, niin siinä tulee sisäänkäynnin vieraan noin 2x2 metrin tila, jossa on reilut lattiakaadot ja lattiakaivo kunnollisella hiekanerotuksella ja sakkakupilla. Seinät kaakeloitu vähintään puoleentoista metriiin asti ja kulkuaukossa vedenpitävä kynnys ja mielellään vielä ovikin. Tuollaisessa tilassa voi oikeasti pestä koiran ja sitä voi vaikka käyttää varasuihkuna kun peseytyjiä on enemmän.

Vierailija

Ajattele nenääsi pidemmälle kirjoitti:
Meillä kuravaatteiden pesu ja huuhtelu oli kiellettyä päiväkodilla. Syy oli, että jos siinä eteisen lavuaarissa pestäisiin 40 lapsen kuravaatteet jatkuvasti niin hajulukko täyttyisi hiekasta alta aikayksikön.

Onko kyllä typeryyden huippu että päiväkodissa ei ole kuravaatteiden pesua varten hiekanerotuksella varustettua viemäröintiä.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat