Allergiaturvallisia koirarotuja ei ole, mutta omalle lemmikille voi siedättyä

Lemmikistä luopuminen on iso suru. Ruoka-aineallergikko herkistyy koirallekin helpommin. Kuva: iStockphoto

Jos lemmikki aiheuttaa vain lieviä allergiaoireita, ei siitä välttämättä tarvitse luopua. Vähäisiäkin oireita kannattaa kuitenkin hoitaa, neuvoo asiantuntija.Lue koko juttu

Kommentit (10)

Astmaatikko ja kolmen coton de...

On kuitenkin olemassa myös allergisille sopivia koirarotuja (esim. bischon frise, villakoira ym...). Toki näistäkin roduista voi jotkut ihmiset saada allergiaoireita, mutta myös astmaatikoille voi näistä roduista lemmikki löytyä...

Vierailija

Olen siedättynyt jo kolmelle eri koiralle, kaikki eri rotua. Nykyinen koira on piikkiturkkinen ja pistelevät karvat saavat aikaan komeaa nokkosihottumaa monta kertaa päivässä. Se onkin ainoa oire, hengitysoireet ja vuotavat silmät ja nenä helpottivat ensimmäisen kuukauden aikana. En todellakaan ota lääkkeitä useaa kertaa päivässä vuosia putkeen.

-astmaatikko

Vierailija

Mutta siinä on vaan se, jos alkaa ottaa lääkkeitä niihin alkuoireisiin, ei siedäty. Jos siis siedättymistä haluaa yrittää, kannattaa vaan sietää oireet. 

Itse saan aina uudesta koirasta allergiaoireita, mutta muutamassa kuukaudessa siedätyn. Oireet ja siedättyminen on ihan samanlaisia riippumatta siitä onko rotu paljon vai vähän allergisoivana pidetty. 

Vierailija

Astmaatikko ja kolmen coton de tulearin omistaja kirjoitti:
On kuitenkin olemassa myös allergisille sopivia koirarotuja (esim. bischon frise, villakoira ym...). Toki näistäkin roduista voi jotkut ihmiset saada allergiaoireita, mutta myös astmaatikoille voi näistä roduista lemmikki löytyä...

Monilla astmaatikoilla on ihan "tavallisia" rotuja. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
On olemassa allergiaystävällisiä rotuja. Meillä sellainen, ei mitään oireita vaikka koira-allergisia ollaan.

Joistain roduista ei lähde karvaa, mutta kaikista lähtee ainakin jonkin verran hilsettä, joka on se allergisoiva asia. Mikään rotu ei ole 100% allergiaystävällinen.

Nellie
Seuraa 
Liittynyt6.8.2017

Myös sylki ja muut eritteet sisältää allergeeneja. Minulla on 9-vuotias bichon, ja sain siitä oireita kun se oli pentu. Nykyisin saatan hiukan oireilla esim. turkkia karstatessa, mutta pärjään ilman lääkkeitä.

Portugeesi

Varmaan on yksilöllistä tuo siedättyminen. Meillä oli lapsella koira-allergiaa, eipä ole enää. Miehelläkin lievä koira-allergia ja astma mutta mitään ei ole tullut. T. Portugalin vesikoiranpennun onnelliset omistajat ❤

Höpötiti

Onhan se ihan tieteellisesti todettu, että esim. villakoira sopii astmaatikolle. Omalla pojallani on paha astma ja siksi jouduimme aikoinaan luopumaan koirastamme (bokseri). Hän ei edes voi käydä talouksissa, joissa on koiria tai kissoja. Nykyään hänellä on omassa asunnossaan villakoira, joka ei aiheuta hänelle minkäänlaisia oireita.

Vierailija

Ei ole myytti että joku koirarotu olisi allergiaystävällisempi kuin toinen. On totta että reagointi on yksilöllistä, yksi ihminen voi saada oireita yhdentyyppisestä koirasta ja toinen toisenlaisesta, ja ikinä ei voi täysin ennustaa miten käy. Kiharakarvaiset, trimmattavat rodut allergisoivat kuitenkin selvästi vähemmän/harvempia ihmisiä kuin muut. Siis esim. vesikoirat, villakoirat, pienet valkoiset seurakoirat. On monia vakavasti koira-allergisia, astmaatikkojakin, jotka ovat huomanneet sietävänsä näitä rotuja paremmin, jopa ilman oireita, ja monelta on allergia hävinnyt tällaisen koiran kanssa siten että siedättyy paitsi omaan koiraansa, myös muihin koiriin. Mikään takuu se ei tietenkään ole, mutta tämä ei siis ole myytti. Voi olla että asiaa ei ole tutkittu, mutta tietämättömyys ei ole syy nimetä sitä myytiksi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat