Rauha ruokapöytään! Lapsi todennäköisesti pärjää, vaikka söisi todella vähän

Se voi olla vain vaihe.  Terve lapsi ottaa pienistäkin annoksista kaiken tarvitsemansa. Kuva: iStockphoto

Ei, älä houkuttele jälkiruualla. Tuo sen sijaan ruokahetkiin yhdessäolon iloa, kannustaa ravitsemusterapeutti Henna Jalkanen.Lue koko juttu

Kommentit (4)

Been there, done that

Joo, on helppo sanoa, että lapsi pärjää pienelläkin ruokamäärällä jos ei tahdo syödä - näin varmasti onkin. Mutta lapsi ei ymmärrä sitä syy-seuraussuhdetta, että vaikka ei tuntisi nälkää niin vetensokerin lasku johtaa kuitenkin helposti turhiin raivokohtauksiin ja kiukutteluun joka ei sekään edistä vanhempien ja lapsen välistä vuorovaikutusta. Jote, mielummin vähän tuputan ruokaa kuin kuuntelen tunnin nälkäkiukkuraivaria joka pahimmillaan johtaa väkivaltaiseen käytökseen sisaruksia kohtaan.

Vierailija

Mä ajattelin että en tuputa.
Tuli sitten eräs aamu ja 3v istui pöydässä todella Apeana, ei vastannut kysymyksiin ja kädet vapisivat. Oli pelottavaa kun en tiennyt aluksi mikä on. Muutaman suupalan jälkeen oli itsensä jälleen.

Vierailija

Joo muuten ei haittaa jos ei ruoka maistu mutta sitten vaan luvassa tuntien huuto ja kiukuttelu kun on nälkä ja pahalla päällä. Yöllä huutaa parin tunnin välein ja saat tehdä 3-4 pulloa maitoa ja aamulla viideltä tehdä puuron kiljuvalle lapselle joka ei kuitenkaan syö kun on jo liian hysteerinen ja väsynyt.

Vierailija

Juu en tuputa ja kohta vuoden ikäinen nukkuu sitten tissillä koko yön kuukaudesta toiseen. On pakko tuputtaa edes se iltapuuro että nukkuu parin tunnin pätkiä eikä ihan jokatunti syö.
Sama vähäruokaisella 3 vuotiaalla tytöllä. Jos ei syö iltapuuroa/iltapalaa, vikisee koko yön vähän väliä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat