Sivut

Kommentit (26)

Annastiina2018

On se vielä nykyäänkin vähän niinkuin Raamatun aikoina jolloin kerrottiin kuinka monta poikaa kenelläkin oli,tyttäriä ei mainittu.Minulla on vain yksi lapsi,sattumoisin poika ja eräskin onnitteli että hyvä kun tuli heti poika niin ei tavi enempää tehdä.Minulle tytär olisi ollut aivan yhtä rakas ja ainutlaatuinen.

Irrma

Minulla on poika ja tyttö. Kerroin kerran eräissä juhlissa haaveilevani kolmannesta lapsesta, niin eräs täti alkoi jäpättää, että kun on jo molempia, sekä poika, että tyttö, niin ette kyllä tee enempää. Sen sijaan tämän "Mirkun" kyllä pitäisi sitä poikaa yrittää saada. Vähän oltiin hölmistyneitä tämän "Mirkun" kanssa. Varsinkin kun "Mirkku" oli juuri maininnut, että heidän perheestään ei tunnu puuttuvan enää ketään.

Lapsia saa siis toivoa enemmän kuin kaksi, vain jos ensimmäiset kaksi on samaa sukupuolta. Melkoinen ajatusmaailma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Jep, mäkin olen uudelleen raskaana. Minulla on entuudestaa yksi tyttö ja voi kuinka kaikki povaavat, että tulisipa nyt se poika nyt? Siis miksi ihmeessä? Mulle kävisi vaikka toinenkin tyttö, mutta toivon erityisesti tietenkin tervettä lasta. Yksi sukulainen sanoi jopa, että jos nyt tulisi se poika, niin eipä tarvitsisi enempää tehdä lapsia. Oikeasti, mistä tuollainen ajatusmaailma tulee ja vielä vuonna 2017?

p15t17

Meillä on poika ja nyt odotetaan tyttöä. Kaikki on ihastellut, miten mukavaa kun tulee tyttö kun se poika on jo. Onhan se mukavaa, mutta kyllä nää lapset olis ihan yhtä rakkaita ja toivottuja riippumatta sukupuolesta.

Vierailija

Tämä varmaan perustuu pitkälti siihen että sukupuolien roolijako on edelleen aika vahvassa. Kuvitellaan, että tytöt ja pojat on jotenkin kovin erilaisia ja siksi halutaan mielenkiinnosta molemmat. Ja tietty poika tekemään isin kanssa "miesten juttuja" ja tyttö äidin kanssa "shoppailemaan ja lakkaamaan kynsiä". Sukupuolta enemmän vaikuttaa tietysti kasvatus. 

Meidän esikoinen on poika ja muutama on jo höpöttänyt että seuraava vois sitten olla tyttö. En viitsi tokaista ettei toista ole suunnitteilla. Ja vaikka olisikin, miksi heti oletetaan, että toivottaisiin tyttöä? Poikani on ihana ja rakas niin miksi ihmeessä en huolisi toista tai vaikka kolmatta? 

kolmen tytön äiti

Mulla kolme ihanaa ja rakasta tytärtä. (kuten salaa toivoin jokaisen odotusaikana, et tulispa tyttö) välillä tullu jopa mieleen et neljäski tyttö olis kiva(mutta tuskin tulee, kun sitte pitäis olla isompaa autoa yms)
Olen sanattoman onnellinen ja ylpeä kolmesta tyttärestä.

Vierailija

Itse aina toivonut kolmea poikaa ja olin vähän hämmästynyt, kun mieheni kertoi toivovansa tyttöä, samoin kuin isänsä.

No sitten niitä lapsia piti tehdä 4.

Erilainen äiti

Mun mielestä yhden sukupuolen sarjat on kaikista komeimpia. Meillä tuli viiden pojan jälkeen tyttö. Eikä todellakaan yritetty kunnes saadaan tyttö, tai lopetettu kuuteen, koska saatiin vihdoinkin se tyttö. Vaikka en kiellä, onhan tuo tyttö äärimmäisen ihana!

Marakatti5

Meillä 2 poikaa ja kolmas oli tyttö. Anoppi siihen tokas, että enään ei tarvii lisää tehdä kun tuli tyttö! Sen jälkeen on syntynyt vielä 2 poikaa. Joku ei ymmärrä, että on tahdottu lapsia, viis sukupuolesta.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Mulla on kaksi poikaa ja kaksi tyttöä, onkos tämmöinen sikiäminen ollenkaan laitaa?

Sekatyömiehet tekevät tyttöjä ja poikia, suuret rakastajat pelkkiä tyttöjä.

Vierailija

Mulle myös jäänyt ikuisesti mieleen kätilö, joka hoiti synnytykseni kakkosen kohdalla. (Onneksi synnytys oli hyvin nopea ja ehdin sairaalaan vain ponnistamaan, joten ei tarvinnut kauaa häntä katsella). Hän kysyi minulta ponnistusvaiheen aikana (!!!), että tiedänkö kumpi on tulossa. Vastasin, että poika. Hän kysyi, kumpi esikoinen on. Ja hän vastasi sääliä äänessään, että "Voi apua mieti, sä ja kolme miestä. Siinä sitten oot". En tietenkään siinä synnytyskivuissani mitään tuohon todennut, mutta mieleen se jäi. Samoin kätilön kiinnittämät huomiot ihan kummallisiin asioihin, kuten esikoisen syntymäpainon tivaamiseen niinikään siinä ponnistaessa ("kun sulla on niin tosi pieni maha") ja ikäni kommentoimisen ("siis sä oot just just 27 ja saat JO tokan lapsen").

Hyvin erikoinen kätilö tosiaan. Onneksi en häntä sittemmin nähnyt enää, kun vuoro vaihtui ja osastolle minut saatteli eri kätilö, aivan ihana sellainen.

Muistan myös, kun kärryttelin noiden kahden poikani kanssa tuplilla asuinalueellame kerrostalolähiössä isossa, silloisessa kotikaupungissamme. Siinä usein samaan aikaan liikkui vanha nainen, ja kerran hän alkoi jutella minulle siinä köpötellessään. Pienempi pojista oli tietysti vielä kopassa, joten nainen kysyi,että "onkos toinenkin poika" ja kun vastasin myöntävästi, kysyi hölmistyneenä "eikö teille tuu ku pelkkiä poikia". Olin siitäkin aika hölmistynyt ja vstasin vaan jotain, että ihan sama sukupuoli, yhtä ihania kaikki tyynni. Öh, mielestäni kaksi lasta ei ole kovin iso otanta tehdä tuollaisia päätelmiä, siitä, että tulee "vain" toista sukupuolta. Todennäköisyys saada kaksi saman"merkkistä" lasta peräkkäin on vielä aika iso (25 %).

Sittemmin saimme kolmannen lpsen, tytön, ja siitäkös kaikilla riemu repesi. Myöhemmin vielä pojan ja aikanaan varmaan viideskin vielä haaveissa, kunhan olen kerryttänyt työkokemusta ensin.

Vierailija

Väärä luulo että miehet haluaisivat etenkin poikia. Tunnen monta miestä jotka haluaisivat nimenomaan tyttöjä. Kuten minunkin mies. Meillä on kaksi tyttöä ja perhe on valmis.

Kirsikk

Vierailija kirjoitti:
Meillä 2 tyttöä ja toivon että kolmas ei ole poika. En pidä pojista.

Tyttö onneksi tuli jota on aina toivottu. En tiedä uskaltaako toista yrittää, koska jos se on poika, tulee semmonen poika vaan pilaamaan kaiken.

Anni-Elina

Vierailija kirjoitti:
Tämä varmaan perustuu pitkälti siihen että sukupuolien roolijako on edelleen aika vahvassa. Kuvitellaan, että tytöt ja pojat on jotenkin kovin erilaisia ja siksi halutaan mielenkiinnosta molemmat. Ja tietty poika tekemään isin kanssa "miesten juttuja" ja tyttö äidin kanssa "shoppailemaan ja lakkaamaan kynsiä". Sukupuolta enemmän vaikuttaa tietysti kasvatus.;

Tytöt ja pojat OVAT erilaisia, ja se ON mielenkiintoista. Ainakin minusta se on tosi mielenkiintoista. Ihminen ylipäätään on tosi mielenkiintoinen ja luonne-erot vaikka. Mutta kaikki ei saa samoja asioita ja toiset ei saa lapsia ollenkaan, ja sillä mennään mitä on.
Nykyään ihmisillä on niin vähän lapsia ja sitä kautta monilla niin pinnallinen näkemys ja kokemus sukupuolesta, että moni kokee, että sukupuolierot ovat pelkkää kasvatusta. Kannattaako olla kuitenkaan kovin tietävinään, jos ei edes ole kokemusta? Tarviiko olla mielipidettä siitä, mistä ei tiedä vai voisiko puhua muista asioista, joista sitä todellista kokemusta olisi? Tietysti jos lastaan vertaa johonkin naurettavaan katkeraan stereotypiaan, niin varmasti on huomaavinaan, että "sukupuolieroja" ei ole. Onpas, mutta stereotypiat perustuvat asenteisiin (usein sukupuolikatkeruuteen) ja ideologioihin, eivät totuuteen, kunnioitukseen ja rakkauteen.

Minulla on 4 tyttöä ja 2 poikaa ja sukupuolierot kyllä näkyvät, vaikka luonteetkin on peritty niin ristiin rastiin meiltä vanhemmilta kuin vain voi kuvitella. Hirvittävät arvolataukset (sekä vanhan- että uudenaikaiset) luonnollisesti sumentavat ihmisten näkökykyä tässäkin asiassa.
Sukupuolierot ovat paljon syvällisempiä kuin joku kynsien lakkaus. Ainakin meillä pojat on edelleen poikia vaikka kynnet on lakattu jo kymmeniä kertoja.
Kuitenkin joka kerta kun olen yrittänyt typistää havaitsemaani jonkin nimiseen ominaisuuteen tulee joku joka sanoo: "ai, ei minun poikani ainakaan.." Olen sitten mielenkiinnolla jäänyt analysoimaan kulloinkin kyseistä lasta ja todennut äitinsä/isänsä arvion "vääräksi". Ei ihmisillä vaan ole lähimainkaan tarpeeksi vertailupohjaa. Tyypillisimpiä esimerkkejä: kahden pojan äidin mielestä toinen on rauhallinen ja toinen villi, toinen omapäinen, toinen kiltti. Sama kahden tytön äidillä. Tietysti poika tai tyttö voi olla rauhallinen tai villi, mutta kun nämä kaksi laittaa jonkun toisten lasten sekaan, niin alkavat kummasti muistuttaa enemmän toisiaan kuin siellä kotonansa. Sama ilmiö isommassa mittakaavassa: miehekkyys tai naisellisuus kulkee isoina linjoina jossakin perittyjä luonnetyyppien ja persoonallisuuksien taustalla. Mainitsen vain yhden niin en uppoa vastatodistelun suohon: miehet ja pojat ovat psyykkisesti riippumattomampia kuin vastakkainen sukupuoli.

Vierailija

Mulla on esikoinen poika ja sen jälkeen kolme tyttöä. Itse olin tosi tyytyväinen kun kolme nuorinta on samaa sukupuolta, siirtyy sujuvasti vaatteet ja varusteet lapselta toiselle. Nuorimman syntymän jälkeen minulta kyseltiin olenko kovin pettynyt kun meillä on niin monta tyttöä... no en todellakaan, ihan sama minkä "merkkisiä" lapset on olleet. Ne on niin omanlaisiaan kaikki ja yhtä rakkaita.

Toisaalta itse olen säästynyt näiltä kyselyiltä suurimmaksi osaksi, koska kaksi ensimmäistä olivat eri sukupuolia. Enemmän on ihmetelty miksi me ollaan hankittu niin monta lasta, meillähän oli jo poika ja tyttö. Siihen olen vastannut yksinkertaisesti: koska me haluttiin.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat