Ahneet sukulaiset

Mieheni mummi kuoli. Miehen isä on kuollut jo monta vuotta sitten ennen äitinsä kuolemaa. Miehen isä oli eronnut ja uudessa suhteessa (ei avioliitossa).
Perunkirjoitukset ovat olleet ja menneet. Miehelle sisaruksineen ei tullut sinne minkäänlaista kutsua. Meniköhän ihan oikein? (Miten, jos siis virhe, tilanne korjataan?)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (11)

Vierailija

Ymmärsinkö oikein, että kuollut mummi oli miehesi isän äiti? Jos näin on, niin miehesi ja hänen sisaruksensa ovat mummin rintaperillisiä ja heille olisi pitänyt tulla kutsu perunkirjoitukseen. Kannattaa ottaa yhteyttä perunkirjoituksen tehneeseen henkilöön, kysyä häneltä kutsun puuttumisesta ja pyytää kopiota perukirjasta.

Perunkirjoituksessahan ei vielä jaeta perintöä, vaan vasta tehdään luettelo vainajan omaisuudesta ja veloista. Jos perukirja näyttää olevan kunnossa, miehesi ei ole todennäköisesti kärsinyt varsinaista vahinkoa. Mutta jos vaikuttaa siltä, että perukirjasta puuttuu jotain olennaista, suosittelen kysymään lakimieheltä neuvoa.

Alkup.

Hei, ymmärsit ihan oikein. Ei ole mitään tietoa, kuka perunkirjoituksen on tehnyt? Ei mitään nimiä eikä osoitteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Alkup.

Niin, ja tästä sen verran aikaa, että perintö todellakin on jo jaettu. Mitään tietoa ei vaan ole miehelle sisaruksineen tullut.

Vierailija

Kannattaa tosiaan pyytää verottajalta kopio perukirjasta. Siitä näkee myös, kuka perukirjan on tehnyt. Perukirjasta näette sitten, paljonko jaettavaa omaisuutta oli ja voitte laskea, mikä olisi miehesi osuus siitä eli oliko kysymys niin isosta summasta, että sitä kannattaa lähteä selvittämään. Mistä muuten tiedät, että perinnönjako on jo tehty? Minun isäni kuoli yli 25 vuotta sitten, mutta perintöä ei ole vieläkään jaettu.

Jos esim. mummilla oli 3 lasta (joista miehesi isä oli yksi) ja miehesi isällä yhteensä 4 lasta, olisi miehellesi kuulunut 1/12 osuus mummin perinnöstä, jos mummilla ei ollut testamenttia. Jos mummi oli testamentannut omaisuutensa jollekin muulle, on miehelläsi kuitenkin oikeus lakiosaan, joka esimerkkitapauksessa olisi 1/24 perinnöstä.

Vierailija

Elääkö mummin mies vielä? Jos elää, niin on täysin mahdollista, että perintöä ei ole vielä jaettu. Perunkirjoitukseen miehesi olisi kuitenkin pitänyt kutsua.

Vierailija

Jos mummi kuoli yli 10 vuotta sitten, on perintöoikeus jo vanhentunut.

Veikkaan, ettei perintöä ollut. Mummin tililtä on voinut maksaa perunkirjoituskulut ja mummin omat laskut. Jos tilille on jäänyt jaettavia rahavaroja, on pankin pitänyt tarkistaa sukuselvityksistä ja virkatodistuksista, että kaikki kuolinpesän osakkaat ovat mukana ennen kuin pankki antaa nostaa sieltä rahaa.

Jos tulisi myytäväksi kuolinpesän omistama kiinteistö, niin kyllä siinä olisi monta vaihetta, jossa tarkistettaisiin, että kaikki osakkaa ovat myyjinä.

Vierailija

Pitääkö tuohon perukirjan tilailuun olla joku syy (rintaperillinen tms) vai onko sekin asiakirjoja, joita kuka tahansa utelias voi tilailla?

Vierailija

Oliko testamentti? Jos testamenttasi kaiken muille ja lakiosaa ei lapsenlapset enää saa

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Oliko testamentti? Jos testamenttasi kaiken muille ja lakiosaa ei lapsenlapset enää saa

Väärin. Tässä tapauksessa jälkeläiset saavat kuolleen lapsen lakiosan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla