Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kasvata lapsestasi metsäläinen – ja hyödy itse siinä sivussa

Kuva: 123rf

Metsässä liikkuminen tekee tutkitusti ihmiselle hyvää. Siksi myös lapset kannattaa totuttaa nuoresta pitäen liikkumaan metsässä.Lue koko juttu

Kommentit (13)

Vierailija

Oho. Kun me ollaan käyty koko perheen kanssa mustikassa, niin ei se taapero missään mättäällä rauhassa istu ja jokeltele omiaan. Hyttyset syövät, on hiki tai kylmä, äiti on liian kaukana, liian lähellä, on nälkä, on jano tai jotakin muuta. Ei nyt ihan kaikkea kannattaisi juttuunsa kirjoittaa.

Vierailija

Kuka opettaisi toimittajille sanojen sisältöä? Metsäläinen ei ole mikään metsässä liikkuva henkilö, vaan yksinkertainen, hieman tollona pidettävä "tynnyrissä kasvanut" eli ihmisiin tottumaton yksilö.

Vierailija

Yritettiin. Esikoinen ei lähde edelleenkään, ei pidä ötököistä, ei kylmästä, ei kuumasta. Metsässä ja luontoretkillä on kuljettu paljon. Eikä mun mies tykkää kuin kalastuksesta, vaikka (tai ehkä juuri siksi) että kotonaan on ollut pakko olla marjaretkillä mukana, ovat myyneet niitä. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kuka opettaisi toimittajille sanojen sisältöä? Metsäläinen ei ole mikään metsässä liikkuva henkilö, vaan yksinkertainen, hieman tollona pidettävä "tynnyrissä kasvanut" eli ihmisiin tottumaton yksilö.

Tästä kielen rapautumisesta tuli mieleen, kertokaas mielipiteenne oikeasta versiosta: "Poissa käytöstä" vai "pois käytöstä"? Mun korva sanoo "pois käytöstä", mutta Hsl:n käytöstä poistettujen pysäkkien huppu kertoo pysäkin olevan "poissa käytöstä".

T. *Ei tarttis joka päivä funtsiä tätä 

Vierailija

Metsä on ihana asia. Väkisin en tosin lapsia mustikkametsään veisi. Enkä luontoretkelle. Kaikesta pakosta tulee inhottavaa ja metsästä helposti negatiivinen paikka. Meillä lähimetsästä on haettu lasten kanssa mustikat piirakkaa varten ja luontoretki on yleensä picnicin nimellä tehty retki. Pakotettuna ei koskaan. Itse lapset leikkivät paljonkin metsässä ja tekevät majojaan.  Jos metsästä tykkää niin sinne lapset löytävät itsekin jos läheltä metsää löytyy. Jos ei tykkää, niin ei siitä tykkää pakotettunakaan...

Vierailija

Meillä käydään mustikassa koko perheen voimin. Tämä on vuosien harjoittelun tulosta. Mennään aamupäivästä, hyttysmyrkky mukana, mennään joko pikkutraktorilla metsäpolkuja tai autolla metsän reunaan, rattaat ( hyvät isopyöräiset) mukana. Isommat seikkailee turvaliivit päällä ja on opeteltu et huudellaan toisiamme jatkuvasti eikä kauaksi mennä. Pienin, 2 vee väsyy niin pääsee rattaisiin nukkumaan tai traktorin peräkärryyn peittoihin. Evästä mukana.

Pikkuretket päivittäisiä, kun metsässä asutaan.

Vierailija

En todellakaan nauttinut metsäilystä lapsena tai nuorena. Oli siitä kuitenkin hyötyä: nyt yli kymmenen vuotta myöhemmin tunnistan edelleen sienet ja rakastan sienestystä, marjastusta ja ihan vain metsässä samoilua.

Testattu

Ja metsienjumalattaren olo oli kaukana, kun hyttyssuojan alla kosteassa kannonnokassa koitin saada esikoisen rauhottumaan tissille, että ei tarvitse ihan heti lähteä pois mustikasta... Enemmän itketti ja vitutti, kuka keksi, että tää oli hyvä idea ottaa vauva mukaan??

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Latest

Suosituimmat