Tontinetsijä

Onko kenelläkään tietoa kuinka syvälle on "järkevää" paaluttaa? Olemme etsimässä tonttia ja muutoin täydellinen olisi löytynyt, mutta vaatii todennäköisesti paalutuksen todella syvälle (osittain yli 20 m). Kannattaako unohtaa ja jatkaa epätoivoista tontin etsintää vai voiko noinkin syvälle paalutusta tehdä?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Vierailija

Paalutus pitää tehdä kantavaan maaperään saakka. Siis kallioon tai moreeniin joka jaksaa kannatella taloa. 20m on paljon mutta välttämätöntä esim savimaatontilla.

Vierailija

Kuten eka vastaaja sanoi, niin syvälle paalutetaan että tulee peruskallio tai muu kantava maa-aines vastaan. Meillä paalutettiin 22 metriä teräsbetonipaaluilla, kesti päivän. Paalutus ei ole ainakaan kalliimpaa kuin kovalle tontille rakentaminen, jolloin joudutaan louhimaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ei 20 metriä ole paljon. Täällä Turussa on tontteja, joissa on 40 metriä savea. Siinä saa jo tosissaan paaluttaa. Jos tontti on muuten hyvä niin sitä vaan. Toki kannattaa  huomioida paalutustarve budjetissa (hintaa tulee useampi kymppitonni lisää). 

Tontinetsijä

Kiitos! Tiesinkin sen, että kantavaan maaperään saakka tulee paluttaa ja että se maksaa. Lähinnä mietitytti tuo syvyys, että kuinka syvälle on edes mahdollista paaluttaa. Tuttavilla paalutettu vain alle 10 metrin syvyyksiin, niin kuulosti paljolta tuo yli 20 m.

-AP

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla