Vierailija

Olen lähdössä tyttäreni kanssa heinäkuussa viikoksi Alanyaan. Lähdemme ensimmäistä kertaa pakettimatkalle, koska ajattelin sen olevan helpoin tapa matkustaa yksin lapsen kanssa. Hotelli on lapsiystävällinen ja siellä on Tjäreborgin järjestämä lastenkerho.
Mitkä ovat teidän kokemukset lapsen kanssa kahdestaan matkustamisesta? Vaativatko leikkikerhot vanhemman jatkuvaa läsnäoloa vai riittääkö, että on lähistöllä? Onko pakettimatkoilla muita lasten kanssa yksin matkustavia?
Varmaan ihan itsestään selviä kysymyksiä, mutta minulla ei ole mitään käsitystä pakettimatkojen luonteesta tai siellä käyvistä ihmisistä ja perheistä.

Isä30

  • ylös 6
  • alas 1

Kommentit (10)

Vierailija

Matkustelin vuosittain kahdestaan lapseni kanssa hänen ollessaan 4-11 -vuotias ja teimme nimenomaan noita järjestettyjä matkoja (siihen aikaan olisi ollut tosi vaikeaa järjestää itse lennot ja hotellit, kun netti oli vasta tuloillaan). En koskaan jättänyt lasta mihinkään lastenkerhoon vaan teimme yhdessä retkiä ja olimme rannalla, herkuttelimme jne. Joka tapauksessa jäi pelkästään hyviä kokemuksia eikä silloin ainakaan yksin lapsen kanssa matkustava ollut mitenkään harvinainen.

Vierailija

Turkkiin lähtöön tein päätöksen Tukholman iskun jälkeen. Jos ruotsissa tai ranskassa ei ole turvallista, niin miksi esim. kreikka tai espanja olisi turvallisempi matkakohde kuin turkki? Täysin turvallista maata ei ole enää olemassakaan. 

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kyllähän tuon ikäisen lapsen kanssa matkustaminen vaatii jatkuvaa silmälläpitoa. Mikäli uimataito on heikko, niin sitä suuremmalla syyllä. 

Lastenkerhon ohjaajathan eivät välttämättä ole suomenkielisiäkään, jos on niin sitten voinee esim. puoleksi tunniksi jättää rauhassa kerhoon mikäli lapsi viihtyy. Turha kuitenkaan kuvitellä, että isukki voi rauhassa kaljoitella ja lapsi pärjää omillaan. 

Vierailija

Tietysti lapsi tarvitsee silmälläpitoa. Lähden matkalle täysin lapsen ehdoilla.  Lapsen kanssa elämisen realiteetit ovat tiedossa. Kiitos, muistutuksesta.

  • ylös 12
  • alas 0
Vierailija

Kyllä 6-vuotiaan kanssa on hauska matkustaa varsinkin jos jaksaa kävellä, eikä tarvitse rattaissa työntää.

Vierailija

Toivottavasti hotellista löytyy samanikäisiä suomenkielistä kaveriseuraa, Tjäreborgin lasten kerhon ohjaajat ainakin Espanjassa olivat ruotsia puhuvia.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Turkkiin lähtöön tein päätöksen Tukholman iskun jälkeen. Jos ruotsissa tai ranskassa ei ole turvallista, niin miksi esim. kreikka tai espanja olisi turvallisempi matkakohde kuin turkki? Täysin turvallista maata ei ole enää olemassakaan. 

ap

Matkusta saman tien Afganistaniin.

Vierailija

Tytär puhuu suomea ja ruotsia, niin toivottavasti kavereita löytyy.

Tarkoituksena olisi viettää rento loma uima-altaalla, rannalla ja shoppaillen. Ehkä myös käydään jollakin retkellä, jos mielenkiintoinen molemmille.

ap

Vierailija

Lastenkerhot ovat ainakin meidän perheessä olleet tosi suosittuja ja lapset ovat tykänneet tosi paljon! Kahden tunnin ohjattu leikkituokio muiden lasten kanssa. Monipuolista tekemistä lapsille.
Perhehotellit ovat täynnä lapsiperheitä joten viihdytte varmasti hienosti! Jos oikein helpoksi haluat loman tehdä niin varaa vielä all inclusive -paketti. Hyvää matkaa!

Vierailija

Kannattaa kokeilla lastenkerhoa, itse pitää tietysti olla siellä lähistöllä siltä varalta että jotain sattuu. En tiedä millaiset säännöt ovat, mutta itse en vanhempana lähtisi esim. shoppailemaan sillä aikaa, vaan ottaisin kirjan ja menisin altalle  lonnimaan. Meillä on kolme lasta, jotka ovat kovin erilaisia. Yksi ei olisi innostunut kerhosta, vaan olisi mieluummin jäänyt kanssani lueskelmaan. Yksi olisi varmasti innostunut, mutta on niin hemmetin hidas lämpeämään ja muutenkin jännittää uusia asioita, että olisi ollut valmis osallistumaan kerhoon about reissun viimeisenä päivänä. Yksi taas on sellainen, että lähtisi suorilta kerhoon eikä paljon edes kurkkisi taakseen. Kerhoa voi siis kokeilla ja katsoa, että tykkääkö oma lapsi siitä, viihtyykö niiden muiden lasten kanssa ja tuleeko toimeen kerhon vetäjän kanssa.

6-vuotias kyllä alkaa olla niin helppoa matkaseuraa, että esim. tuollaiset yhteiset retket, yhdessä kuljeskeleminen ja syöminenkin on vain mukavaa ja lähestulkoon vaivatonta. :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla