Vierailija

En tajua tätä miten Jeesuksen kidutuskuolemaa juhlitaan pupuaiheisilla jutuilla ja suklaamunilla. Sitä paitsi eihän puput muni?

  • ylös 14
  • alas 6

Kommentit (7)

Vierailija

Samasta syystä kuin Jeesuksen syntymäjuhlaa juhlitaan joulupukkien ja kinkkujen kanssa.

Kristityt ovat tuhrineet alkuperäiset vuoden kiertoon liittyvät pakanajuhlat omalla hapatuksellaan. Siitä nämä ristiriidat johtuvat.

  • ylös 30
  • alas 1
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

No, sehän liittyy siihen, että ensin oli pakanallinen kevään juhla, jolloin iloittiin uudesta alusta, uudesta elämästä, jota symboloi mm. rairuohon kasvatus ja munat. Sitten tuotiin väkisin paikalle uusi uskonto. Pakanat eivät suostuneet luopumaan vanhoista juhlistaan, joten kirkonmiehet päättivät että just nyt tähän aikaan olisi hyvä viettää pääsiäistä. Kukaanhan ei oikeasti tiedä mihin aikaan se Jeesus on oletetusti kuollut ristillä, mutta näin kaikki oli tyytyväisiä. Pakanat kun saivat edelleen pitää kiinni vanhoista tavoistaan ja kirkonmiehet, kun saivat pakanat samalla juhlistamaan Jeesuksen oletettua kuolleista heräämistä. Näin yhdistyi Jeesuksen kuolema ristillä ja suklaamunat (siihen en osaa ikävä kyllä vastata miten helkutissa muka pupu munii).

  • ylös 21
  • alas 0
Vierailija

Ei ne liitykään. Mutta toisaalta ei se ollut rituaalikuolema vaan ihan tavallinen teloitus, niinkuin nyt kuolemaantuomitut tapetaan. Eikä sitä juhlita pääsiäisenä, pääsiäisenä juhlitaan ihan muuta.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Eikö kukaan osaa vastata?

Ei liity, muinainen heldelmällisyysjuhla mutat ja kaikki

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla