Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Tien päälle syntyneet – mitä tapahtuu, jos ei ehdi sairaalaan?

Lukittu
Kuva: Päivi Anita Ristell

Matkasynnytysten määrä on kymmenessä vuodessa tuplaantunut. Miksi? Ja millaisia tarinoita löytyy tilastojen takaa?Lue koko juttu

Kommentit (5)

Vierailija

Synnyttäjillä pitäisi olla samat oikeudet. Hyvä hoito ja kohtalainen matka sairaalaan. Kyse on äidin ja vauvan turvallisuudesta.

Vierailija

Av-maatuska kirjoitti:
Viimeinen juttu on kyllä typerin. Tai siis tuntuu, että täällä helsingissä vähätellään synnyttäjän olotiloja todella paljon. Ja sitten tapahtuu kotisynnytyksiä, kun odottajat eivät uskallakkaan kuunnella kehoaan.

Monesti myös ajatellaan, että onhan ne sairaalat täällä lähellä. No, me asumme niin, ettei ruuhkassa yhteenkään synnytyssairaalaan täältä pääse alle tunnissa, vaikkeivät välimatkat niin kovin isoja olekaan. Nkl ja kättäri ovat sijainniltaan täysin typerät, ne palvelevat vain keskustan suuntaa hyvin. Jorvi vähän paremmin kehien varsia ja lännen suunnasta tulevia.

Toki tunnin matka vs 500km on eri asia, mutta ei siitä 15km matkasta kannata heti päätellä, että senhän hurauttaa 10 minuutissa.

Vierailija

Eikö enää ole tapana kutsua ambulanssia kuljettamaan synnyttäjää niin kuin viime vuosisadalla?

En tiedä, minkä verran silloin syntyi lapsia maantiellä. Ambulansseissa on kuitenkin osaavampaa henkilökuntaa kuin henkilöautossa tai taksissa, ja myös keskoskaappi.

Vierailija

Selittäkää minulle, miten tämä ketju on 12.12. etusivulla, vaikka viimeinen viesti on kirjoitettu huhtikuussa.

Eräälle  Mariannelle voisi  esittää kysymyksen, eikö hän ole vuosikymmeniin lukenut sanomalehtiä ja kuullut uutisia synnytyslaitosten lakkauttamisista, kun otsikossa on kysymys "miksi". 

Vierailija

Voihan vittu taas.

Maailman sivu on syntyny porukka luoliin ja mettiin.

Oikein hyvin tunnutaan me jälkipolvikin voivan.

Jeesus mitä juttuja.

Thread has been locked.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Latest

Suosituimmat