Listasimme eri perhevapaamallien tärkeimmät piirteet – mikä sopisi parhaiten sinun tilanteeseesi?

Kuva: 123rf

Uusissa perhevapaamalleissa halutaan korostaa isien vastuuta ja kannustaa äitejä työelämään. Viimeisimpänä oman ehdotuksensa esitti Elinkeinoelämän keskusliitto.Lue koko juttu

Kommentit (6)

Vierailija

Jaa jaa. Taitaa olla perussuomalaiset ainoa puolue, joka pitäisi päätäntävallan perheillä ja näin sen pitää ollakin.

Oma: Äiti voisi olla kotona 1,5 vuotta ja isä 6 kk ja hoitovapaat kunnon korvauksella kunnes lapsi menee kouluun ja siitä puolikorvauksella lapsen ala- aste ajan.

Miksi ei näin?

Äidit saa rauhassa imettää, isälle kunnon aika kunnes lapsi hieman vanhempi. Isyysvapaa voisi olla 2 kk niin kerkeisi kunnolla olla perheellä kotona.
Moni tuskailee pienen koululaisen hoitojen kanssa yms.

Miksi tyytyä tuollaisiin kun vapaat voisi olla ihan kunnolliset.

Ja muistetaan laadukkaan varhaiskasvatuksen kanssa meidät vanhemmat, jotka on iltaa/ yötä myöten töissä!!!!! Kaikki ei tee 8.00- 16.00 päivää!!!! Se unohtuu AINA!

Vierailija

Miten ihmeessä se, että nykyinen n. 3+2+6-malli päivitetään 6+6+6-malliksi, vie päätösvaltaa pois perheiltä?

Nimenomaan isien osalta nykyinen malli on aivan turkasen sekava.

Vierailija

Minusta paras malli olisi se, että äitiysloma vain äidille olisi 6 kk, vanhempainvapaa joko isälle tai äidille 12 kk ja vain isälle korvamerkitty (ei voi pitää äitiysloman aikana) olisi 6 kk. Jos isä ei pidä ko. vapaata, vaihtoehtona olisi jatkaminen hoitovapaalla. Tällöin perhe saisi jokaisesta lapsesta kuukaudessa verottomana korkeimman päivähoitomaksun verran, jonka rahan voi käyttää joko päivähoidon maksamiseen tai lapsen muuhun hoitoon. Näin päivähoito olisi käytännössä ilmainen.

Vierailija

Joo, mut mitä tapahtuu 6+6+6 mallissa esim. isäkuukaudelle?
Minusta vapaa, jonka perhe saa alussa pitää yhdessä, saisi olla pidempi.
Säälittää ne perheet joilla vauva saikussa viikkoja ja isän vapaat valuu siihen.

Vierailija

Ja todellakin pitää ruveta huomioimaan suomessakin muuttuneet työajat. Äidit ja isät on kellon ympäri, joulut ja juhannukset töissä, ei kelpaa enää mikään aamusta iltapäivään hoitopaikka ja jotkut ihme siirrot kesken päivän vuoropäiväkotiin. Ei lasta saa heitellä.
Ja jo nyt perheet näkee toisiaan muutaman tunnin päivässä " tavallisillakin" työajoilla, nyt halutaan pienempi ja pienempi hoitoon ja mitään vaihtoehtoja ei oikeastaan ole, koska kht on niin naurettavan surkea korvaus.
Suomalainen on jo nyt valjastettu 100 % yhteiskunnan käyttöön mut voihan sitä vielä nipistää...

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat