Äidiksi tuleminen herätti ristiriidan: ”Tunsin olevani yksinäinen, mutta samalla kaipasin edes hetkeä yksin”

Kuvitus: Jenni Väre

Mari Frisk yllättyi, miten ristiriitaisia tunteita äidiksi kasvaminen herätti. Oli hämmentävää tuntea itsensä yksinäiseksi ja samanaikaisesti haluta olla yksin.Lue koko juttu

Kommentit (7)

Suppurainen

Ihana kirjoitus, samaistuin melkein kaikkeen. Nyt onneksi oma kullanmuru on jo 2,5 ja elämä on miljoona kertaa helpompaa ja mukavampaa. En voi sanoa nauttineeni vauva ajasta niitä pienen pieniä onnen hetkiä lukuunottamatta.

Vierailija

Hei Mari!

Kävin läpi tismalleen samoja tunteita. Todellisuudessa olin ehkä vieläkin ahdistuneempi kuin sinä, tai toisaalta, sanat eivät todennäköisesti riitä välittämään täysin tunteittesi voimakkuutta. Silloin tunsin olevani niin yksin ajatuksineni ja tunteineni, vieläkin itkettää. Olisi ollut lohdullista silloin lukea tällaista tekstiä. Kirjoituksellasi nimittäin saatat auttaa jotakuta, joka painii yksin samojen asioiden kanssa. Kiitos ja kaikkea hyvää jatkoonne! Tosin niinkuin totesit, matkasi on alussa, mutta päivä paistaa jo. Se on sitä äitiyttä, jatkuvat ristiriitaiset tunteet. Niin luonnollista.

Vierailija

Oli oikeasti virkistävää lukea näin rehellinen teksti.
Nuo ristiriitaiset tunteet ovat tuttuja, samalla rakastaa lasta eniten ja samalla kaipaa vapautta olla ilman huolta.
Samalla arvostaa läheisyyttä eniten ja samalla haluaisi kuitenkin elää taas aikaa itsekkäästi.
Näitä tunteita tai mitä sillä tarkoittaa tajuaa vain toinen äiti.
Tuo loppuosa tekstidtä ei enää tuonut samaistumista. Itselleni taas tuli tunne, että pelkkä lapsi ei yhdistä minua muihin äiteihin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat