Kommentit (13)

Uupunut hoitaja

Noita luettuani niin samaistuin omaan työhöni lastenhoitajana. Itsellä kunnon työuupumus, riittämättömyyden tunne ja ainainen paha mieli siitä, ettei ehdi antaa lapsille päivän mittaan enempää. Toimintatuokiot suunnittelematta tai juosten kustuja. Hirveä huuto ja meteli päivisin, koska yksinkertaisesti ei ehdi jokaiseen leikkiin ohjaamaan. Lisäksi pienessä päiväkodissamme henkilökunta hoitaa aamu- ja välipalojen teon, ylläpitosiivoukset, pyykinpesun ja tiskit. Ihan turha puhua laadukkaasta varhaiskasvatuksesta, kyllä se ennemmin on päivittäinen selviytymistarina. Jos laatua halutaan, "herrat" tehköön päätökset pienemmistä ryhmistä, joissa tämä laatukin pääsee esille. Näin myös työllisyyttä tuettaisiin, ilman että nykyisin entisestään venytetään päivää kiky-tunneilla.

Vierailija

usein etenkin iltapäivisin uloslähdöt kamalia. aamuvuorolainen on voinut jo lähteä. kahdestaan toisen aikuisen kanssa yritetään saada 20-21 lasta ulos. pitäisi saada lakisääteiseksi että kotona olevat vanhemmat joutuisivat hakemaan lapset viimeistään välipalalta kotiin. hakisivat lapsensa pois siltä liukuhihnalta! onneksi oman lapsen ei tarvitse tuota menoa kestää kun puoliso pääsee hakemaan lapsen pois jo ennen uloslähtöä. uloslähtötilanteessa ei silmät voi mitenkään nähdä kaikkea mitä tapahtuu. tulee tapaturmia ja kiusaamista. turha tuota kaunistella. pari päivää viikosta tuota jaksaa mutta perjantaina ei enää hymyilytä. joukossa myös vanhempia jotka hakiessa sanovat ettei lapsi halua kotiin, niin piti tulla kaupan kautta. pahimmassa tapauksessa vanhempi jää päiväkodin käytäville haahuilemaan puoleksi tunniksi kun lapsi tahtoo vielä olla. eikö tälle jotain voisi tehdä? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Mun lapsi on päiväkodissa, jossa on paljon mamuja ns. vurikehoudossa. Tekevät semmosta 8-15 päivää ja kun haen onan lapseni kolmen aikaan, niin alle puolet lapsista on jäljellä. Toimii.

Noin muutenhan en tiedä päiväkodin arjesta mitään. Päällisin puolin näyttää ihan hyvältä, esim. sijainen otetaan aina ja henkilökunta ei vaihdu tiuhaan. Mutta mitä me vanhemmat tiedetäänkään, jos päiväkodista ei kerrota? Epäkohtiin voisimme hyvin yrittää puuttua ottamalla joukolla yhteyttä ylempiin tahoihin, jos tietäisimme niistä. Toivoisin avointa keskustelua päiväkodin väen kanssa myös huonoista olosuhteista.

Vierailija

Vaitiolovelvollisuusko on syynä, ettei asioista voi kertoa mikä on totuus. Lastenhoito-ala on naisvaltainen ja siksi joustetaan tappiin saakka oman jaksamisen uhalla. Naiset pitäkäämme ääntä,, ettei meitä tallota ja lisätä vaan työtaakkaamme ja vastuuamme!

vuorotyöläinen

Meillä Vuoropäiväkodissa nämä tilanteet korostuvat koska henkilökunta määrä on sama kuin päivä päiväkodissa..vaikka työvuorot alkavat klo 5.30 ensimmäinen seuraava klo 8 ja viimeinen tulee joko 12, 13 tai 14 eli silloin on aina vain kaksi aikuista läsnä samaan aikaan.

mjvv

Vierailija kirjoitti:
Vaitiolovelvollisuusko on syynä, ettei asioista voi kertoa mikä on totuus. Lastenhoito-ala on naisvaltainen ja siksi joustetaan tappiin saakka oman jaksamisen uhalla. Naiset pitäkäämme ääntä,, ettei meitä tallota ja lisätä vaan työtaakkaamme ja vastuuamme!

Käytännössä missä tahansa työpaikasssa nykyään "työnantajan etujen vastainen toiminta" eli minkäänlainen työnantajan kritisointi tai toiminnan kyseenalaistaminen on peruste irtisanomiselle. Lapset ja heidän vanhempansa ovat "asiakkaita" ja asiakkaille pitää "markkinoida palveluita" eli valehdella kaiken olevan hyvin. Hulluhan se olisi joka tässä työtilanteessa lähtisi hakemaan itselleen potkuja.

Vierailija

Ei tässä enään näytä mikään muun auttavan kuin että päiväkodin työntekijät lakkoon ja ovet kiinni siihen asti kunnes tapahtuu muutoksia parempaan!
Tällainen ei saisi jatkua yhtään kauempaa!

Vierailija

Herätys kaikki!!!
Jos hoitajia on kielletty sanomasta mtn negatiivistä, niin mistä vanhemmat saisivat tietää tilanteen toivottomuudesta, totuudesta?!
Se on työntekijät, hoitajat jotka näkevät, tietävät asioiden oikean laidan.
Lakkoon jo!!

Vierailija

Ellei päiväkodin johto ota vastuuta, mielestäni lastentarhanopettajien pitäisi nostaa kissa pöydälle. Ja myös tehdä tilanteen selväksi vanhemmille. Vastuutonta toimintaa vaan sinnitellä tilanteessa, joka on kestämätön.

Vierailija

Aika harvalla vanhemmalla on realistista käsitystä siitä millaista on lasten arki päiväkodissa. Vienti- ja hakutilanteissa henkilökunta on mielin kielin: "hyvin on päivä mennyt, nukkunut, syönyt ja leikkinyt" -litania luetellaan jokaiselle. Kun vanhempi on poistunut ovesta, meno on jo aivan toinen. 

Täysi miehitys on vain keskellä päivää. Aamulla ja iltapäivällä on välillä todella kurjia ja hurjia tilanteita, kun ryhmässä ei vain yksinkertaisesti ole tarpeeksi aikuisia  lasten lukumäärään nähden. Henkilökunta yrittää varmasti parhaansa, moni tekee työtä sydämellään ja kutsumuksesta.

Laadukas varhaiskasvatus? Missä sitä enää tänä päivänä saa näillä resursseilla?

Vierailija

Nyt joku toimittaja kiertämään "lastenhoitajana" muutamaan päiväkotiin ja raportoimaan Näkyvästi Sanni Grahn-Laasoselle ja ihmisille miten ne asiat oikein on.
Kukaan voi puolittua kahdeksi tai olla yksin yli 10 pikkulapsen kanssa niin ettei pienet kärsi ja oma pää lahoa!!
Ja jotenkin niin kösittämätöntä että pk.johtajat (varsinkin) hoitajat ja opet ei ala jo omatuntoa, itsekunnioitusta ja kunnioitusta lapsia kohtaan tuntemaan ja Sanomaan totuutta päivistä ja touhusta vanhemmille.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat