Äiti miettii ennen joulua: Missä menee valehtelun raja?

Kuva: iStockphoto

Tontuilla kiristäminen jättää Veera Visapäälle epämukavan olon. Mutta jos tontuilla huijaaminen tuntuu väärältä, onko joulupukinkaan todeksi väittäminen oikein?Lue koko juttu

Kommentit (5)

Nina Nieminen

Joulupukki on vähän kuin jumala eli uskonasia. Eräs uskovainen suuttui minulle, kun olin kertonut lapsille ettei joulupukkia ole olemassa. En voinut ostaa paljon joululahjoja ja en tykännyt ihmisistä, jotka pelottelevat lapsia joulupukilla. Eräs sanoi, että jos lapset syövät karkit joulukalenterista etukäteen, he eivät saa joululahjoja.

Ihanturhavastatamulle

Valehteleehan vanhemmat jatkuvasti lapsilleen, jopa tietämättä itse, silti valhettaan tiukasti vartioiden ja puolustaen! Toistetaan 99% muilta kuultua tarkistamatonta tietoa, jota myös koulussa jatkuvasti pakotetaan uskomaan totena. Tottakai tämä jatkuva valehtelu ja etenkin aikuisten välinpitämättömyys sitä kohtaan mitä heille sepitetään esim. tiede ja historia puolella on erittäin traumatisoivaa lapselle. Älkää nyt hyvät aikuiset ihmiset ikinä valehdelko lapsillenne! Muilta kuultu "fakta" EI ole faktaa, lapsikin sen tajuaa. Olisi oikeudenmukaisempaa sanoa esim että TIETYT IHMISET VÄITTÄVÄT ETTÄ ASIA ON NÄIN, MUTTA EMME OLE VARMISTANEET SITÄ ITSE, JOTEN KUKAAN EI VOI TIETÄÄ ONKO ASIA NIIN, KOSKA IHMISET VALEHTELEVAT, SELLAISIA NE IHMISET OVAT, PAITSI MEIDÄN PERHE! Noniin olipa taas vaikeata. Reheliisyydellä tämäkin valehtelemis-syndrooma saatiin kuriin!

asiapuhetta

hienoa!! vihdoin joku uskaltaa sanoa asiat kuten ne ovat. miten on mahdollista tässä nyky-yhteiskunnassa, että lapsille valehtelua tai alkuperältään kyseenalaisen tiedon eteenpäin levittämistä (esim. ne vuodesta toiseen samat kuluneet keskiaikaiset koulun oppikirjat ja toisiaan apinoivat lehdistö ja media.) ei lasketa rääkkäämiseksi? jos aikuinen ihminen pakotettaisiin uskomaan ja toistamaan muillekin robottina jotain mistä ei voi pakottajakaan tietää oikeasti, niin varmasti täyttäisi henkisen pahoinpitelyn kriteerit, mutta kun se tehdään omalle/muiden lapselle niin homma on niinkin OK, että siitä voi olla erilaisia mielipiteitä miten sen parissa tulisi toimia? HYHHYH !!! Leave 'em kids alone !!!

bipolarattention93

Muistan, kun 10-vuotiaana tytsynä kirjoitin taikauskoisena (huijattuna) lahjalistaa, ja äiti sekä isä raivostui.
"sinä kirjoitat hirveän lahjalistan joulupukille, etkö sinä ymmärrä, että joulupukki menee vararikkoon". Minua *tutti, kun äiti kertoi nyt vasta tarinaa joulupukista jossa itse oli 14-vuotiaana pettynyt, kun englannin kielen opettaja oli kertonut tälle että joulupukki on vain satuhahmo. Katsoin vieressä vuotta nuorempaa veljeäni ja 1-vuotiasta pikkuveljeä säälien. Ihmettelin miksi ihmeessä vanhemmat osallistuu joulutouhuun, jos lahjoja ei saa toivoa, tajuaahan lapsi itsekin että teoriassa voit toivoa miljoona euroa tilille vaan saatkin alle murto-osan, ellei vanhemmat ole seksityöläisiä. Nykyään en itse vietä joulua, kun muutin 19-vuotiaana pois, vaan pidän askeettisen paaston joulun yli. En osta kenellekään lahjaa enkä mielellään vastaanotakaan niitä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Latest

Suosituimmat