Kommentit (4)

Vierailija

Meillä on kohta kaksivuotias kuumakalle, jonka leikkejä on pakko seurata ihan koko ajan. Hermostuu nollasta sataan heti, jos kiinnostuu samasta lelusta kuin kaveri mutta kaveri ehtii ensin. Repii lelun kädestä ja saattaa olla muutenkin kovakourainen. Ei siinä vanhempana auta muu kuin mennä vaan aina väliin ja torua. Ärsyttää vaan, kun saa olla aina komentamassa, mutta ei voi mitään.

Sekin ärsyttää, että  kaikki vanhemmat eivät komenna omia muksujaan. Ei ole kerta eikä ensimmäinen, kun meidän lapselta on napattu lelu kädestä, mutta ei puhettakaan, että vanhemmat reagoisivat siihen mitenkään. Vaikka ihan varmasti ovat nähneet tilanteen. Mitä siinä pitäisi sitten tehdä? Lohduttaa vain omaa lasta ja antaa toisen lapsen pitää lelun? Vai saako toisen lasta pyytää antamaan lelu takaisin?

Vierailija

Minustakin on hankala tilanne, kun omalta lapselta napataan lelu, mutta vanhempi ei puutu siihen mitenkään. Miten sitä voi omalle lapselle opettaa, että lelua ei saa ottaa toiselta, jos lapsi saa sellaisia kokemuksia itse, että häneltä voidaan ottaa lelu eikä sitä lelun nappaajaa koskaan toruta? MInusta kyllä sitä toisenkin lasta pitäisi saada ojentaa, mutta miten sen tekee niin, ettei se vanhempi vedä hernettä nenukkiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ei kannata kovin raskaasti torua ja pahoittaa taaperon mieltä. Keksi hänelle muuta tekemistä ja kiinnitä huomionsa toisiin leikkeihin ja asioihin.

Vierailija

Sanon, että ei oteta kädestä leluja ja toisia ei saa töniä. Annetaan lelu takaisin ja otetaan lähettyviltä toinen lelu lapselle. Kun lapsi antaa lelun takaisin, niin kehun kovasti. Sitten tsemppaan ja kannustan, kuinka kiva on kun molemmilla on lelu ja autan leikkiä alkuun.

Minä sanon toisenkin lapselle, että "ei oteta kädestä leluja, kysytään toiselta mieluummin saanko ottaa tämän", kun ottaa lapseltani lelun kädestä ja satun olemaan vieressä. En siis toru ikävään sävyyn, vaan ihan opetan miten leikeissä toimitaan. Jos joku loukkaantuu, niin ei voi mitään. En opeta lastani siihen, että muilla on oikeus talloa häntä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat