AUTTAKAA PIAN! Millä parantaa ripulista palaneen lapsen pylly??

Vierailija

taapero 1v7kk on ollut ripulissa nyt 2 päivää ja takapuoli on ihan hirveän näkinen, aivan punainen ja palanut. Vielä ei onneksi ole iho mennyt rikki. Olen pannut siihen punaista pebanthenia ja talkkia muttei kumpikaan tunnu auttavan, kun kokoajan ripuloi ja nehän lähtee pesussa pois. Auttaako vesi siihen, jos menee vaikka kylpyyn tai jotain? Ilmakylpyjä on mahdoton antaa kun ripulit saattaa lentää matolle tai sohvalle tms.auttakaa, tää on eka ripuli enkä oikein osaa hoitaa tätä.:`((

Sivut

Kommentit (33)

Vierailija

kutonen, ei voida antaa ilmakylpyjä, viimeksi kun annoin, ripuloi olkkarin matolle :((

pebanthenista ei vaan ole apua. eikäs en puoleen talkistakaan joten lieneekö sitten perunajauhoistakaan :(ap

Vierailija

Talkkia ja perunajauhoa laitetaan nivusiin, mutta ei peppuun, tai korkeintaan silloin kun iho on hyvässä kunnossa. Eikä koskaan mitään rasvaa ja talkkia yhtäaikaa samaan paikkaan! Meille suositeltiin neuvolasta Sibicort voidetta hyvin ohuelti laitettuna. Eli ensin pestään hyvin, ja sitten tuota voidetta ohut kerros. Myöhemmin voi pesun jälkeen jatkaa Bepathenilla, sinkkivoiteella tai erittäin rasvaisella apteekin perusvoiteella. Ripulin aikana peppuun pitää laittaa reilusti rasvaista voidetta suojaamaan ihoa palamiselta. Ilmakylpy on myös eduksi, mutta hoida aluksi pahin punoitus voiteilla kuntoon.

Vierailija

Heti kun ripuli vähän hellittää, niin yritä niitä ilmakylpyjä. Jos lapsi malttaisi kelliä vaikka jonkun vanhan pyyhkeen päällä? Vaihda vaippaa mahd usein, että on koko ajan kuiva.Mä tuskailen saman ongelman kanssa nyt myös, tänä aamuna taaperon peppu oli niin kipeä, ettei voinut edes istua, vaan katsoi aamupiirretyt semmoisella isolla tyynyllä maaten. :( Meillä näyttäisi Bepanthen auttavan, eikä ripuli ole jatkunut näköjään yön yli. *peukut pystyyn*

Vierailija

Meidän lapsilla on kyllä vanha kunnon perunajauho auttanut aina parhaiten ärtyneeseen peppuun. Luin jostain vanhasta Vauva-lehdestäkin, että ärtyneeseen peppuun ei kannata laittaa rasvaa, vaan se kannattaa kuivata talkilla tai perunajauholla.

Vierailija

Tai vaikka vain pikkuhousut ja sisälle harso (pitävät sen ripulin eikä pissakaan liru pitkin mutta hengittävät ja voi vaihtaa heti kun kastuu tai kakka tulee) .Sinkkipastasta ja rasvasta (vaseliinia vaikka) voi tehdä tanakan seoksen joka auttaa juuri noihin ripulinpolttamiin tosi tehokkaasti. Sinkki kun kuivaa ja iho on nyt myös kuiva eli tarvitsee sinkin parantavaa vaikutusta plus kunnon rasvaa.Sitten kun ripuli on ohi voit ostaa jostain kestovaippoja myyvästä firmasta silkkiliinoja joista voi käyttää vaipassa ihoa vasten (monilla parantava vaikutus on tosi hätkähdyttävä!). Mutta ei kannata kyättää kun kakkaa koko ajan kun niitä ei voi pestä koneessa.Sitten on olemassa parantava villa nimellä myytävää käsittelemätöntä villaa (tai kuin pumpulia muttarasvaisesta villasta). Se pitää ihon vähän erillään vaipasta ja siis kuivana ja villan rasva hoitaa. Sitä myy ainakin Me&Mama niminen nettikauppa.

Vierailija

Eli ole varovainen.Perunajauho ei haitta hengitettynä, mutta sitä ei saisi laitta jos iho on auki. Siinä oleva tärkkelys (tai pelkkää tärkkelystähän se on) antaa mahtavan kasvualustan bakteereille. Eli voi aiheuttaa/pahentaa tulhedusta jos iho on pahasti auki. Märkää ihoa joka tarvitsee kuivaamista se kyllä auttaa.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat