Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Älkää ostako mitään kotileipureilta, jos ette saa kuittia

Vierailija
30.10.2016 |

Pimeä leipomobisnes, vaikeuttaa rehellisen verojamaksavan leipomon toimintaa ja vääristää kilpailun.

Kommentit (57)

Vierailija
1/57 |
30.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuskinpa mikään kotikeittiöleipomo kykenee tuottamaan niin paljon tavaraa, että se riittäisi mitään kilpailua vääristämään. Eiköhän ne määrät ole aika paljon pienempiä kuin jossain leipomossa. Jos nyt joku synttärikakun teko siirtyy leipomolta jollekin kotileipurille niin se on pisara meressä.

Vierailija
2/57 |
30.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vastahan tässä oli tapaus jossa leivottiin satoja kakkuja pimeänä ja vielä ruinattiin rahaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/57 |
30.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mites koulumyyjäiset? Pitääkö jokaisen mamman omata kuittikone mokkapaloja myydessä?

Vierailija
4/57 |
30.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aika huonoja ammattileipureita, jos joku kotileipuri vääristää kilpailua

Vierailija
5/57 |
30.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos se kotileipuri myy sen 50-100 kakkua kuukaudessa, niin kyllä siinä lähialueen pienen leipomon pärjääminen on vaarassa. TÄmä rehellinen kuitenkin, joutuu maksamaan verot ja muut maksut siitä bisneksestään ja lisäksi vielä maksaa verot siitä itselleen maksamasta palkasta.

Vierailija
6/57 |
30.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä ostan jatkossakin lapsen synttärikakun eräältä eläkeläismummolta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/57 |
30.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämän lisäksi huolettaisivat hygienia-asiat. Kotileipomossa niistä ei ole mitään takeita.

Vierailija
8/57 |
30.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tämän lisäksi huolettaisivat hygienia-asiat. Kotileipomossa niistä ei ole mitään takeita.

Luotan siihen, että uuni tappaa pöpöt. Jos nuo olisivat terveysriski ja jatkuvasti ilmenisi vakavia sairastumistapauksia, olisi kotileipomotuotteiden luovuttaminen kielletty jo aikapäivää sitten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/57 |
30.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mites koulumyyjäiset? Pitääkö jokaisen mamman omata kuittikone mokkapaloja myydessä?

Eri asia. Siitä ei tarvitse maksaa veroa, ellei se mamma sitten kerää niitä rahoja omaan taskuunsa.

Vierailija
10/57 |
30.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos se kotileipuri myy sen 50-100 kakkua kuukaudessa, niin kyllä siinä lähialueen pienen leipomon pärjääminen on vaarassa. TÄmä rehellinen kuitenkin, joutuu maksamaan verot ja muut maksut siitä bisneksestään ja lisäksi vielä maksaa verot siitä itselleen maksamasta palkasta.

Ei vääristä mitään kilpailua,kotileipoja joutuu ostamaan raaka-aineet triplasti kalliimmalla kun joku leipomo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/57 |
30.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä ostan jatkossakin lapsen synttärikakun eräältä eläkeläismummolta.

Onko hyvä leipuri? Mäkin voisin tilata siltä. Annatko yhteystiedot.

Vierailija
12/57 |
30.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tämän lisäksi huolettaisivat hygienia-asiat. Kotileipomossa niistä ei ole mitään takeita.

Luotan siihen, että uuni tappaa pöpöt. Jos nuo olisivat terveysriski ja jatkuvasti ilmenisi vakavia sairastumistapauksia, olisi kotileipomotuotteiden luovuttaminen kielletty jo aikapäivää sitten.

Jos olisit fiksu, tietäisit, että ainoastaan kakkupohja paistetaan. Kuorrutukset, täytteet, koristeet jne. ovat kaikki sellaisia, jotka eivät todellakaan käy uunissa ja ovat varsin hyvää pöpöjen kasvualustaa, varsinkin kermapohjaiset osat. Kotileipuri pitää todennäköisesti kakkuja omassa jääkaapissaan (jos pitää...) ties minkä muun kanssa yhdessä, kylmäketjun katkeaminen jossain vaiheessa on erittäin todennäköistä ja työvälineiden hygieenisyyskin kyseenalaista kun niitä tiskaillaan kotikonstein.

Ei kukaan ilmoita minnekään jos saa vatsanväänteitä jonkun kotileipurin tuotoksista, joten siitä ei ole mitään tietoa paljonko tuollaista sattuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/57 |
30.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laskin että oululainen kotileipomo tienaa 1000-2000 euroa kuussa pimeästi.

Vierailija
14/57 |
30.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jos se kotileipuri myy sen 50-100 kakkua kuukaudessa, niin kyllä siinä lähialueen pienen leipomon pärjääminen on vaarassa. TÄmä rehellinen kuitenkin, joutuu maksamaan verot ja muut maksut siitä bisneksestään ja lisäksi vielä maksaa verot siitä itselleen maksamasta palkasta.

Ei vääristä mitään kilpailua,kotileipoja joutuu ostamaan raaka-aineet triplasti kalliimmalla kun joku leipomo.

Leipovat tarjous-, lahjoitus-, ruoka-apu-, punainenlappu tuotteista, niin paljon, kuin mahdollista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/57 |
30.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuitti ja verojen maksaminen on tarkalleen ottaen kaksi eri asiaa. Mikään ei estä kotileipuria pitämästä kirjanpitoa myymistään kakuista ja maksamaan voitoistaan veroja.  Muutenkin verovelvollisuus alkaa vasta tietyn liikevaihdon jälkeen joten harrastelijat ei edes ole verovelvollisia.

Vierailija
16/57 |
30.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aika monessa kotijääkaapissa pesii listeria. Kotitalouksien jääkaappeja harvoin puhdistetaan samoin kuin oikeissa yrityksissä, kuten ei myöskään kulhoja, lastoja, kauhoja ym. Myös käsihygienian perusteet ovat monella kotileipurilla täysin hukassa. 

Vierailija
17/57 |
30.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tämän lisäksi huolettaisivat hygienia-asiat. Kotileipomossa niistä ei ole mitään takeita.

Luotan siihen, että uuni tappaa pöpöt. Jos nuo olisivat terveysriski ja jatkuvasti ilmenisi vakavia sairastumistapauksia, olisi kotileipomotuotteiden luovuttaminen kielletty jo aikapäivää sitten.

No just. Konditoriatuotteissa on suuri riski ellei osaa raaka-aineiden oikeaa käsittelyä. Täytöt ja viimeistelyt vasta paiston jälkeen.

Leipomotuotteissa, jotka käyvät uuniissa ja ei jälkikäsittelyitä on vähemmän riskejä. Nekin voivat kyllä saastua jos hygieniasta ei huolehdita pakkausvaiheessa. 

Opetan alaa ja tiedän että hygieniaosaaminen ei ole automaattisesti hallinnassa nuorilla eikä aikuisilla. 

Esimerkiksi riittävän hyvä käsihygienia ei todellakaan ole kaikilla itsestäänselvyytenä. 

En jaksa uskoa että kaikki kotileipurit tekee pakkaustoiminnot kertahanskat käsissä.

Vierailija
18/57 |
30.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kuitti ja verojen maksaminen on tarkalleen ottaen kaksi eri asiaa. Mikään ei estä kotileipuria pitämästä kirjanpitoa myymistään kakuista ja maksamaan voitoistaan veroja.  Muutenkin verovelvollisuus alkaa vasta tietyn liikevaihdon jälkeen joten harrastelijat ei edes ole verovelvollisia.

Pullonkeräysrahoistakin pitää maksaa veroa. Miksei muka kakkurahoista tarttis. 1000-2000 euroa kuukaudessa, on kyllä tosi iso raha verottomana.

Vierailija
19/57 |
30.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tottakai ostan ihan kaiken ilman kuittia jos halemmalla saan.

Hyvin usein pieni pyöristys onnistuu, ALV jää pois.

Vierailija
20/57 |
30.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kyllä ostan jatkossakin lapsen synttärikakun eräältä eläkeläismummolta.

Onko hyvä leipuri? Mäkin voisin tilata siltä. Annatko yhteystiedot.

Minäkin voisin tilata tältä mummolta. Saako sulta sen yhteystiedot? t. Verovirkailija

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kolme yhdeksän