Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (21)

isä4lasta

Tämä on poikkeava artikkeli nykyään. Miehisyys kun koetaan usein haitaksi. Sukupuolineutraalit kuviot sotkee asiaa entisestään. Eläköön isyys ja äityis aitona ja perinteisenä.

Vierailija

Ihan on paskapuhetta. Johan sen sanoo biologiakin, vai moniko isä imettää? Lapsi pystyy muodostamaan YHDEN ensisijaisen ja symbioottisen suhteen ja siihen tarvitaan äiti. Isän tehtävä on suojella äitiä ja lasta ja antaa mahdollisuudet tasapainoiseen varhaislapsuuteen. Isän merkitys alkaa joskus 3v-> kun tarvitaan joku pihalle potkimaan palloa.

Se nyt on ihan sama mitä homot vinkuu, kyllä äiti on äiti ja isä tilapäinen lapsen hoitaja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Jos isät kokevat itsensä nyky-yhteiskunnassa tarpeettomiksi, niin kyllä tämä on väärä tie etsiä heille merkityksellisyyttä. Lasten kustannuksella tapahtuvaa tämmöinen.

Vierailija

Tosi juttu. Äidit haluavat nykyään nostaa omaa rooliaan korvaamattomaksi. Kuitenkin kautta aikain on lapsia hoidettu useamman ihmisen voimin. Vanhemmat sisarukset ovat hyssyttäneet kun äiti on ollut navetalla, monessa maassa jo parikuukautiset menevät hoitoon jne. Me joimme aikoinaan vanhempaisloman, mies toi vauvan työpaikalleni imettämistä varten/tein etänä kotoa ja mies hoiti muun kuin imetyksen. Oikein tasapainoinen nuori nainen vauvasta kasvoi, ainut "vika" on hyvin kiinteä ja lämmin suhde myös isäänsä. Onko tuo minulta pois vai lisäbonus tytölle?

Työäiti&koti-isä

Näinhän se on. Menin itse töihin kun nuorin lapsi oli 7 kuukauden ikäinen, isä jäi kotiin lasten kanssa. Hyvin nuo kasvoivat, kehittyivät ja ovat iloisia koululaisia nyt. Isä oli kotona kunnes nuorimmainen oli 3-vuotias, hyvin sujui kaikki ja mulla oli elämä helppoa, ei tarvinnut huolehtia työmatkoilla lasten viemistä hoitoon ja hakemista hoidosta sun muuta. 

Äitiyden paremmuuden toitotus taitaa olla vaan naisten toive saada olla kotiäitejä. Entäs isät, jotka haluavat olla koti-isiä? Meillä ainakin isä oli siinä hommassa parempi, kotivanhemmuudessa, kuin minä itse. :-)

Vierailija

Isä on tärkeä mutta kun 12v. haluaa sängyn viereen jonkun niin se on aina äiti. Samoin toivoo 14v. äidin rapsuttamaan.
No varsinkin kuopus tietää mihin hommaan kenenkin valitsee.

isä4lasta

Kuulutko niihin, jotka ajattelee, ettei tarvitsekaan? Se jos mikä, että saa hoivata omia lapsia, on hyvä asia. Miten paljon lie tapauksia, että isä syrjäytetään. Neutralismi edistää miehen väheksymistä. Se nähdään.

isä4lasta

Täsmennän vielä. Homopareilla ei ole tervettä pohja antaa lapsille isä -äiti merkityksessä. Siksi niitä ei pidä hyväksyä.

ev

isä4lasta kirjoitti:
Täsmennän vielä. Homopareilla ei ole tervettä pohja antaa lapsille isä -äiti merkityksessä. Siksi niitä ei pidä hyväksyä.

Ilmeisesti myös leski-isiltä lapset pois, mielestäsi? Entäs yksinhuoltajaisät tapauksissa, kun äiti ei pidä yhteyttä lapseen? Kelvottomia kasvattamaan?

Olet hassu. :-)

Vierailija

Näistä asioista keskusteltaessa tuntuu, että monilla menee puurot ja vellit sekaisin. Viittaan siis tähän keskusteluun. Kyllä äidit ovat korvaamattomia! Lukuisten psykologisten tutkimusten mukaan, ihmislapsi vastasyntyneenä tarvitsee yhden ihmisen johin leimautua. Tämän lisäksi alle puolivuotias lapsi yleensä luo toisen kiintymys, eli luottamussuhteen, toiseen aikuiseen, mutta sekään ei ole aivan täysin samanlainen kuin ensisijainen kiintymyssuhde. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteivätkö isätkin olisi korvaamattomia. Isällä on hyvin suuri merkitys jo pienelle vauvalle, koska isän kautta rikotaan äitiin liittyvä symbioosi. 

Se taas että tunnustetaan isien tärkeys ja merkitys jo vauvavuonna, ei puolestaan automaattisesti tarkoita että kuka tahansa voi hoitaa vauvaa milloin tahansa, ja pienikin vauva kestää ison eron äidistään. Isä on korvaamaton, äiti on korvaamaton, ja heistä lapsi sietää pieniä eron hetkiä. Nämä hetket kasvavat vauvan kasvaessa.

On totta että joissain maissa viedään parikuukautinen vauva hoitoon, ja Suomessakin näin ollaan toimittu vielä "hetki" sitten. Se ei kuitenkaan tarkoita, että tällainen tapa olisi hyväksi vauvalle. Kuinka moni vauvan äiti pystyy rehellisesti sanomaan, että tuntuu luonnolliselta antaa oma 2kk vauva hoitoon esim. 8h päivän ajaksi, siis jollekin muulle kuin isälleen? Ei minulle ainakaan. Kyllä se symbioosi vauvan ja äidin välillä on vahva. Joissain "luonnonkansoissa" vauvaa hoitaa 10 eri ihmistä, mutta tämäkin on heidän kulttuurinsa ja selviytymiskeino, eikä suinkaan ihmisen universaali tapa hoitaa lasta. Jos etsii mahdollisimman luonnollista tapaa hoitaa vauvaansa, niin voi kuunnella kaikessa hiljaisuudessa itseään. Uskonpa että aika monille se on pitää vauva mahdollisimman lähellä itseä, ja vauvalle luonnollisin kanssahoitaja on se ihminen jonka kanssa arki jaetaan. Isän kanssa lapsen on, biologisesti, luonnollista harjoitella erillisyyttä äidistä. 

Vierailija

Niin ja tarkoitus oli vielä sanoa, että totta kai lapsen isä tai joku joka ei ole biologisesti lapselle sukua voi olla ensisijainen hoitaja. Pointti on, että ihmislapsi tarvitsee yhden ainutlaatuisen ihmissuhteen, jonka avulla hän selviää psyykkisesti. Tämän lisäksi vauva kehittää usein myös toiseen ihmiseen suhteen, mutta se eroaa laadultaan tästä ensimmäisestä. Iän myötä näitä toissijaisia kiintymyssuhteita tulee enemmän. Vauvalle on aina stressitila olla erossa ensisijaisesta kiintymyksen kohteestaan. Liian pitkä ero ikään nähden on kehityksellinen riski, ja kyllä, Suomessakin on paljon kiintymyssuhdehäiriöitä johtuen karaistavasta kasvatuksesta.

Vierailija

isä4lasta kirjoitti:
Täsmennän vielä. Homopareilla ei ole tervettä pohja antaa lapsille isä -äiti merkityksessä. Siksi niitä ei pidä hyväksyä.

Kyllä homopareillakin muodostuu ihan yhtälailla omat roolinsa vauvan kanssa kuin heteroparilla. Toinen on todennäköisesti enemmän alkuun vauvan kanssa, ja häneen muodostuu samanlainen suhde kuin heteropariskunnalla äitiin. Vauvan kanssa tapahtuu aika luonnollisesti niin, että toinen ottaa ns. päävastuuta vauvasta, mikä on tavallaan välttämätöntä jotta vauva erityiset ja ainutlaatuiset viestit tulevat vastaanotetuksi. Jos kumpikaan ei ota päävastuuta, niin näille viesteille ei välttämättä herkistytä tarpeeksi. Mutta ihan yhtälailla homopariskunnat jakavat varmasti tätä roolia. Voi jopa olla, että homopariskunnat ovat valveutuneempia asian suhteen, ja miettineet tätä asiaa enemmän.

Mitä tulee sukupuoleen, niin ei sen merkitystä voi täysin sivuuttaakaan. Pojille ja tytöille on molemmille tärkeää oman sukupuoli-identiteetin kannalta olla tekemisissä läheisesti molempien sukupuolin edustajien kanssa. Mutta kyllä vaan homopariskunnillakin on vanhempia ja sisaruksia, joista tulee mummoja, pappojea, tätejä, setiä ja enoja.

Vierailija

Mitenkäs kahden äidin perheessä? Veikkaanpa, että "isän erilainen rooli" johtuu ensisijaisesti siitä, ettei isä ole päässyt/saanut osallistua vauvan arkeen aivan alusta asti. Ihan samalla tavalla esim. kahden äidin perheessä se työssäkäyvä saattaa olla ihan pihalla vauvansa arjesta, kun taas kotona oleva äiti hanskaa hommat.

Minun mielestäni kaikki perusjärkevät ja rakastavat aikuiset ovat vain hyväksi lapselle. Ihan turha kysellä ollaanko sukua tai millaiset roippeet jalkojen välistä joutuu. Jos hoitaa lasta ihan pienestä pitäen, niin kyllä on tasan tarkkaan perillä siitä miten juuri tätä lasta hoidetaan.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat