Kertokaa pliis te ruoanlaiton konkarit että millä ruskeasta kastikkeesta saa paakutonta?
Joka ikinen kerta joudun siivilöimään siitä isoimmat paakut pois. Sekoitan hullun lailla sitä seosta kun lisään veden siihen, mutta paakkuja tulee silti.
Kommentit (7)
Itse laitan teekuppiin vehnäjauhoja ja kylmää vettä ja sitten pikkulusikalla sekoitan tasaiseksi, todella helppoa!
Rasvasuurustus on vaikeampaa joten kokeile tuota? Tosin en tiedä kumpaa/mitä menetelmää käytät.
Helpompaa kuin siivilöinti mun mielestä...
Kyllä sen voi siivilöidäkkin, mutta tulee parempi mieli kun se onnistuisi kerralla eikä tarvisi siivilöidä;)
t.ap
Jauhot ruskistan rasvassa puulastalla/haarukalla ja sitten kun olen lisännyt veden vispaan vispilällä niin kauan että paakut häviää.
Ei saa laittaa liikaa jauhoja, tai siis rasvaa enemmän jos jauhomäärä on sopiva;) Ei saa olla sellasta kuivaa puppua.. Sitten kun on ruskistunut tarpeeksi niin niin kattila/paistinpannu pois levyltä ja pikkusen kerralla lisää vettä,aluksi niin että se vaan saa sellaseksi yhdeksi " paakuksi" sitten pikkuhiljaa kun lisää vettä niin se siitä notkistuu, sitten kun on notkistunut jo jonkin verran niin takas levylle.. Sama ohje pätee valkokastikkeeseen..
Itse suurustan ensin rasvan ja jauhot. Suuruste saa jäädä aika rasvaiseksi, muuten kastikkeesta tulee minullakin paakkuista.
Sen jälkeen lisään vettä vähän kerrallaan ja sekoitan (alkuun kastike on tosi paksua tahnamaista), lisää vettä ja sekoitus ja näin siihen asti, että kastike on sopivaa. Veden lämpötilalla en ole huomannut olevan merkitystä.
Kannattaa lisätä ihan pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen.