Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (31)

Vierailija

Ihan outo otsikko. Miksi se ei ole yksinkertaisesti, että normaali elämä tekee hyvää koko perheelle? Vai oikeastiko Veitolalle tuli yllätyksenä, että äitiys on korvien välissä kehitelty oma kuvitelma siitä, mikä riittää.

Vierailija

Marttyyrin kruunu kirkkain kruunu... Jotain on pahasti vialla, jos kahden vanhemman yksilapsisessa perheessä ei ikinä pääse yksin rauhassa kaupungille. Joko siinä isässä joka ei suostu hoitamaan omaa lastaan, tai äidissä joka ei halua jättää lastaan edes oman isän hoiviin.

Vierailija

Täysin käsittämätön tarina. Yksi lapsi. Miksei se muka pääse haahuilemaan kaupungille tai saa nukkua pitkään?

Vierailija

Kiva kirjoitus. Maria uskaltaa ottaa esille asioita, joita ei saa sanoa. Lapsen kanssa pitää jaksaa olla kokoajan. Se on myytti, jota on paras olla yrittämättä murtaa. Äitiyden pitää tuntua koko ajan ekstaasilta, muuten on huono äiti. Isälle ei luonnollisestikaan ole asetettu moisia paineita. Naiset vahtivat toisiaan ja toistensa äitiyttä ja tuntemuksia. Koska lapsen halusi, täytyy olla seuraavat 16 vuotta ekstaasissa. 16-vuotiaan saa sitten haluta lempata pihalle mahdollisimman pian itsenäistä elämää (vihdoin! Jo on aikakin!) elämään ja se on täysin ok. Ok ei ole jos lapsi jää kotiin muutaman vuoden pitemmäksi ajaksi, se on ihan outoa ja käsittämätöntä. Tarkkaa on se, millainen pitää olla.

Vierailija

Huh.

Sen lapsenkin kanssa voi lorvia. Se on yleensä lapsista mukavaa. Sitä kutsutaan rentoutumiseksi. Miksi tehdä lapsia, jos niiden kanssa on noin ahdistavaa? Itselle ainakin oma lapsi on ollut sitä parasta seuraa ikinä, hyvä tyyppi.

2 viikon työmatkalla tulisi kyllä ihan sairas ikävä. Lapselle oli vissiin tullutkin, mutta äidille ei.

Vierailija

Oma lapseni on vasta puolitoistavuotias, joten tietenkään en tiedä, millaista elämä on nelivuotiaan kanssa, mutta silti hämmentää ettei Veitola muka pääse ikinä yksin minnekään tai saa nukkua pitkään. Pitäisikö nyt miettiä millainen Veitolan lapsen isä on, jollei äiti voi olla erossa lapsestaan kuin työmatkoilla?

Vierailija

Mulla on 2012 loppuvuodesta syntynyt lapsi ja ekat 3 vuotta se kyllä oli sellanen iilimato ettei tosikaan, mutta nyt se on reipastunut ihan huikeeta vauhtia. Mä luulen et se liittyi uhmaikään se tarrautuminen, sen loputtua ei oo äiti enää paljon kiinnostanut, päinvastoin vaarit ja tädit on paljon jännempiä.  :D Nykyään tämä lapsenhoito on ilo.

Vierailija

Yksi tuttavani on samanlainen. Hänellä on ihan hyvä lastenhoidon osaava mies, omat vanhemmat asuu naapuritalossa, appivanhemmat parin kilsan päässä ja rahaa olisi palkata hoitaja. Ei.

Tämä hoippuu "väsymyksen rajamailla" ja selittää kuinka jaksaa enää kahvin ja tumman suklaan voimalla. Ja lapsi on kymmenen. Jos ollaan jossain ja mukula menee ulos leikkimään, hänen pitää päästä terassille "pitämään silmällä, ettei satu mitään".

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ihan outo otsikko. Miksi se ei ole yksinkertaisesti, että normaali elämä tekee hyvää koko perheelle? Vai oikeastiko Veitolalle tuli yllätyksenä, että äitiys on korvien välissä kehitelty oma kuvitelma siitä, mikä riittää.

Samaa mieltä.Lapset on olevinaan jotain kasvatti lemmikkejä.Ei tarvi miettiä kuinka hyvä äiti on otettuaan lomaa lapsesta kun elää jokseenkin normaalia yksinkertaista elämää.Nykyään äitiys on hirveää suorittamista.

Vierailija

Johan nyt on. Miksi ei voisi vaikka kerta kahteen viikkoon tehdä mainitsemiaan asioita jos lapsella on kaksi vanhempaa? Tai siis onnistuu meillä ainakin, vaikka lapsia on kaksi.

Kysehän on siitä ilmaiseeko toiveensa ja toteuttaa sen. Minä olen ilmaissut, tehnyt ja mennyt. Kavereiden kanssa piknikille, yksin Kööpenhaminaan, nukun joka viikonloppu kymmeneen ainakin. Meitä on kaksi vanhempaa ja lapsia oli pitkään yksi, ei mitään ongelmaa, vuorotellen pystyy tekemään mitä vaan haluaa. Onnistuu kahdenkin kanssa, ja vaikka imetän, kysehän on halusta.

Lapsen saamisen jälkeen lapsi oli 3.5v kotihoidossa. Silti elämään mahtui pari hauskaa reissua vapaana naisena ulkomaille, monet nukutut aamut ja monet hauskat illanistujaiset. Omaa aikaa sai aina pyytämällä.

Vierailija

Onko se oikeasti sitten lapsi joka saa elämän tuntumaan täydeltä vai sitten vaativa työ joka pakottaa olemaan jatkuvasti "tarkkailtavana". Sillon kun kotona voisi palautua ja olla rauhassa niin silloin lapsi haluaa viettää aikaa äitinsä kanssa. Työn ja perheen yhteensovittaminen on pääsääntöisesti äideille työläämpää kuin miehille, monestakin syystä.

Samasta syystä lapsen kanssa kaupungilla Veitolalla voi olla raskaampaa kuin meillä tuiki tuntemattomilla. Ihmiset kiinnittävät huomiota ja tarkkailevat enemmän kuin muita. Lasta joutuu siellä kasvattamaan muiden silmien alla, ja sitähän se on tuntemattomillakin, mutta av:n "tänään näin kun lihava muija syötti lapselleen hampurilaista prisman pihassa!" kohdistuukin ihan tiettyyn ihmiseen. Maria Veitola syötti lapselleen, onko Maria Veitola wt?

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat