Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Nyt en oikein tiedä mitä sanoa tai miten voisin edes auttaa kaveriani? Kaverini on raskaus viikolla 24 ja epäilen vahvasti et vauva on kärsinyt jo huumeista. Mitään ei ole neuvolassa kertonut, on halunnut vaan salata asian. Jotain hemmetin subuteksia on käyttänyt ja jotain suonensisäisiä.. En tiedä mitä. Kaverini tänään päätti avautua minulle ja alkoi siinä sitten itkien kertomaan. Kieltämättä tuli hieman surullinen sekä vihainen olo, lapsen takia. Nyt en vaan tiedä miten auttaa parhaiten??

  • ylös 11
  • alas 1

Kommentit (9)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Jäikö se nyt kiinni siitä vai kertoiko se siitä?

Vähän molempia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kaverin pitäisi ehdottomasti kertoa asiasta neuvolassa: raskaudenaikainen huumeidenkäyttö voi aiheuttaa vaikka mitä, mutta ennen kaikkea vauvan tulisi päästä seurantaan heti syntymän jälkeen vieroitusoireiden vuoksi. Kaverisi on selvästi addikti, ei pysty lopettamaan ja potee syyllisyyttä asiasta, eikä siksi ole kertonut siitä aiemmin. Olisi kuitenkin tärkeää olla rehellinen asian suhteen, vaikka ei pystyisikään lopettamaan - näin syntymätön lapsi saisi kaiken mahdollisen avun mahdollisimman pian.

  • ylös 25
  • alas 0
Vierailija

Lapsen kannalta ehdottomasti paras ratkaisu on viedä tieto eteenpäin! Lapsen pitää syntymänsä jälkeen saada vieroitushoitoa ja vanhemman kyky hoitaa lasta pitää varmistaa! On äitejä, jotka ovat korvaushoidossa raskautensa aikana ja se on parempi kuin, että äiti hankkii huumeensä epämääräisestä katutarjonnasta! Tiedätkö, onko äiti mahdollisesti jo nyt korvaushoidossa? Rohkaise äitiä kertomaan neuvolassa! Hän pääsee tarkempaan seurantaan sairaalan polille! Ilmoita lastensuojeluun tai vaikkapa sinne neuvolaan itsekin! Kerro äidille, että huumeenkäytön ilmitulo ei tarkoita lapsen huostaanottoa, vaan hän saa kaiken tuen selvitäkseen lapsen kanssa! Todennäköisesti se tarkoittaa lapsen kanssa elämän aloittamista esim. ensikodissa tai muussa valvotussa, korvaushoidon jatkumista, jos on motivaatio miettiä huumeesta irrottautumista. Noista huumeista vielä - osa aiheuttaa raskausikana kätettynä erilaisia oireita, jopa epämuodostumia, mutta lapselle alko olisi vaarallisempi! Mutta vierottaa lapsi pitää - vieroitusoireet ovat lapselle haitallisia! Hoidan sairaalassa näitä vauvoja ja äidit ovat mukana hoitamassa ja heitä rohkaistaan vanhemmuuteen ja vanhemmuuttaan kunnioitetaan! Tee palvelus lapselle ja ilmoita, niin ei tarvitse myöhemmin miettiä!

Vierailija

Kehoita kertomaan neuvolassa, vetoa lapsen hyvinvointiin, ehdota että tulet tueksi mukaan. Lapsi syntyy addiktoituneena ja vauvan vieroitusoireet ovat järkyttävää katsottavaa, youtubesta löytyy videoita. Joskus ne voi olla hengenvaarallisiakin, jolloin vauva tarvitsee sairaalahoitoa heti ensisekuneista lähtien.

Neuvolassa se täti on huolissaan enemmän äidin ja vauvan hyvinvoinnista kuin poliisille käräyttämisestä. Ensin he hoitavat äitiä ja lasta, hankkivat heille apua lastensuojelusta ja muualta, sitten kertovat virkavallalle väärinkäytöstä jos näkevät sen tarpeelliseksi. Moni äiti on saman asian läpikäynyt ja selvinnyt siitä. Jos raskauden aikana pääsee vierotukseen niin vauvan syntymä tulee olemaan ihana asia, eikä kouristeleva ja tuskissaan huutava vauva.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Missä lapsen isä on? Oisko hänestä tukea ja apua?

Ei ole enää missään tekemisissä kaverini kanssa. Raskaaksi tultuaan, jätti samantien kaverini.

Sisältö jatkuu mainoksen alla