Vierailija

Mitat ennen 164cm/60-62kg, nyt paino 66-67kg. Ikää 22v. Paino tullut lokakuu-maaliskuu, painottuen tuonne loppupuolelle. Ainoa muutos joka on tuona aikana tapahtunut, on se että vaihdoin Evran Nuvaringiin. Vaihdoin takaisin Evraan maaliskuun lopussa, mutta paino ei ole pudonnut. Käytän yhä samoja vaatteita kuin ennenkin, ovat kokoa XS-M/36-38, suurin osa kokoa S/36, farkut kokoa 27"-28". Rintaliivit kokoa 70D.

Mistä ihmeestä tämä paino on tullut (ehkä Nuvasta?) ja ennenkaikkea, mihin ihmeeseen se on mennyt, kun samat vaatteet käyvät edelleen eikä kukaan tuttu ole huomannut (tai ainakaan huomauttanut) että olisin lihonut?

  • ylös 1
  • alas 1

Kommentit (6)

Vierailija

No eihän yksi vaatekoko ole tehty tasan tietyn pituiselle ja painoiselle, vaan niiden sisällä on joitakin kiloja liikkumavaraa. 5kg ei välttämättä hirveästi vielä näy, jos on mennyt tasaisesti vartaloon. Eri asia jos kaikki 5kg olisi tullut vaikka pelkästään takapuoleen tai vatsaan.

Vierailija

Ei se noin 5 kilon lihominen näy vielä vaatteissa, etenkin jos olet aiemmin käyttänyt hieman liian väljiä vaatteita. Itse lihoin parissa vuodessa 65->75 kg (170 cm) ja M-kokoa käytin paidoissa kaiken aikaa. Sitten kun laihdutin, tajusin kulkeneeni aivan liian suurissa vaatteissa ja nyt 60-kiloisena olen XS-kokoa yläosasta.

Onko sinulla mittanauhaa, tiedätkö aiempia vyötärön- ja lantion ympärysmittojasi? Tai näytätkö viime kesän kuvissa hoikemmalta esim. kasvojen tai reisien alueelta? Näistä huomasin itse salakavalan lihomiseni, joka kyllä minulla johtui ihan vain opiskelijaelämästä darrapitsoineen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Viime kesältä on heikosti valokuvia, mittoja painon lisäksi ei ollenkaan. Alkoholin kuluts kohdallani on erittäin minimaalista. En tiedä, alkaako tässä iässä ihmisen paino asettumaan johonkin tiettyyn painoon?

Vierailija

Painonnousu voi hyvinkin liittyä tuohon hormonaalisen ehkäisymenetemän vaihtoon. Puolen vuoden ajan käytössäni oli hormonikierukka - paino nousi 17 kg. Elintavat ruokailuineen, nukkumisineen ja liikkumisineen olivat samanlaiset kuin muutoinkin aikuisiällä.

Pidin useampana kuuna ruoka- ja liikuntapäiväkirjaa, joihin kirjaamista asioista ei ole itsellä (eikä ollut terveydenhoitajallakaan) muuta moittimista kuin ruokahalun lisääntyminen. Söin siis terveellistä arkiruokaa suurempia annoksia ja useammin kuin mitä saatoin kuluttaa, vaikka liikuinkin aktiivisesti. Nälkä oli koko ajan ja lisäksi turvotusta oli kamalasti, vaikka kuinka yritin taistella asian kanssa. Pian kierukan poistamisen jälkeen ruokahalu tasoittui "normaalille" tasolle ja nyt 16 kuukautta myöhemmin paino on pudonnut 14 kg samoin elintavoin. Vielä muutama kilo karistettavana. Ainoa keksimäni muutos painonnousulle ja lisääntyneelle ruokahalulle on tuo kierukka. Tsemppiä sinulle!

Vierailija

Kiitos sinulle viestistäsi nro 4! Tuota hormonikierukkaa gynekologini ehdottikin, mutta toistaiseksi en ole siihen ryhtynyt. Kaduttaa, että alunperin vaihdoin hyvästä ja oireettomasta Evrasta Nuvaringiin.. Tsemppiä myös sinulle :)

Vierailija

Hormonit vaikuttavat elimistön aineenvaihduntaan. Olivat ne sitten vaikkapa kehon omia hormoneja, jotka esimerkiksi vaikuttavat joko aineenvaihdunnan hidastumiseen (vaihdevuodet), tai aiheuttavat suolistoon keinotekoisen metabolisen oireyhtymän (raskausaikana sikiön ravinnonsaannin turvaamiseksi) tai sitten keinotekoisia. Keinotekoiset ehkäisyyn käytettävät hormonit aiheuttavat elimistössä monia muutoksia. Jos kerran elimistö saadaan niillä uskomaan, että kohdussa on kehittyvä alkio joten uusia munasoluja ei tarvitse kypsyttää, on aivan loogista että elimistö alkaa säätelemään myös muita toimintoja sillä ajatuksella, että nainen on raskaana.

Hormonaaliset ehkäisyvalmisteet löytyvät sekä kierukka - että pillerimuodossa Fimean lääkkeiden haittavaikutusrekisteristä, eniten raportoitujen kymmenen tuotteen joukosta. Siis samalta listalta, minne on raportoitu myös esimerkiksi voimakkaiden kipulääkkeiden aiheuttamat haittavaikutukset. Ei ne siellä ihan ilman mitään syytä ole. Niitä markkinoidaan aivan kuin niillä ei olisi mitään sivuvaikutuksia, ja ennen kaikkea, aivan kuin ne eivät olisi mitään lääkkeitä ollenkaan. Ne kuitenkin ovat elimistöön voimakkaasta vaikuttavia lääkkeitä joiden käyttö ei ole kaikkien kohdalla aivan ongelmatonta.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla