Vierailija

Opiskelin koulussa pitkään ranskaa. Opettaja oli sellainen järjettömän tyylikkäästi pukeutuva herrasmies, joka käyttäytyi aina todella hyvin. Aina puku päällä koulussa, taskuliinat sävy sävyyn sukkien kanssa. Oli tosi mukava mies, kiinnostunut oppilaistaan, opetti hyvin ja mielenkiintoisesti. Ei mitään pahaa sanottavaa koskaan kenelläkään siitä.

Jotain tapahtui ja se muuttui parissa vuodessa täysin toiseksi mieheksi. Alkoholisoitui niin, että sai potkut vakivirastaan koulusta. Sitten se alkoi pyytää entisiä oppilaitaan Facebookissa kaveriksi. Muakin ja olin hämmentyneen iloinen pyynnöstä, oli kouluajoista kuitenkin ollut jo 10 vuotta. Aika nopeasti tajusin, että mies on ihan erilainen ja siis alkoholisoitunut. Päivitti Facebookiin outoja juttuja, lähetteli vielä oudompia viestejä. Entisestä herrasmiehestä ei ollut mitään tietoa, nykyään on suorastaan kuvottava känniääliö. Poistin sen tietenkin Facebook-kavereista.

Harmittaa. En olisi ehkä halunnut ollenkaan tietää, että siitä tuli sellainen. Olisin voinut jättää sen vanhan kuvan siitä mieleen ja muistella, miten kiva, tyylikäs ja huomaavainen opettaja se joskus oli.

Kommentit (7)

Vierailija

Surullista.

Minulla oli lukiossa historianopettaja joka oli välillä ihan deekiksellä. Välillä ilmeisesti jäi putki päälle ja hän tuli kouluun ihan hirveässä krapulassa, jollei edelleen humalassa, kantaen Stockan joulukassissa tavaroitaan (mentiin jossain huhtikuussa) normaalin nahkasalkkunsa sijaan. Ei hän kyllä mitään tunteja päässyt siinä kunnossa pitämään vaan lähetettiin kotiin. Kävi silloin sääliksi kun se oli mukava ja tosi hyvä opettaja.

Vuosia myöhemmin kuulin, että tuo opettaja oli päässyt kuiville, mennyt naimisiin ja perustanut perheen vanhemmalla iällä. Lisäksi hän opettaa edelleen siinä samassa koulussa. Häntä ei siis koskaan potkittu sieltä pois vaan tuettiin läpi vaikeiden aikojen. Ja hyvä niin. 

Vierailija

Onhan näitä. 

Aikoinaan lasten jalkapallopiireissä oli ihana mies. Olin vähän ihastunutkin, mutta tahollani naimisissa ja hänkin. Siispä en tunteitani näyttänyt ollenkaan. 

Nyt kymmenen vuoden jälkeen näin hänet turpeanaamaisena punakkana ja tärisevänä paikallisella ostarilla hyvin epämäärisessä porukassa. 

Noh... tämä ei nyt niin tunteiden päälle ottanut. Mutta ajattelutti kyllä yhden illan. Ja nyt tuli mieleen, kun puheeksi otit alkoholismin traagisuuden. Hyvistä ihmisistä voi tulla jotain täysin muuta. 

Kai se perusluonne aika pitkään pysyy samana. Olen kuitenkin kuullut, että koko persoona voi muuttua vastenmieliseksi alkoholismin edetessä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
TYhmä

Se on kauhee sairaus ja vie lopulta hautaan. Ja todellakin muuttaa sen ihmisen ulkonäköä ja persoonallisuutta. Ja tasapuolinen, ei pelkästään alempien sosiaaliluokkien tauti.

Vierailija

Isäni tarina on samanlainen. Hän oli ennen herrasmiestyylinen virkamies. Nykyään juo joka päivä, sekoilee ja munailee. Soittelee sukulaiset ja tuttavat läpi niin humalassa, ettei kukaan ymmärrä mitä hänellä on asiaa. Kerskailee ja valehtelee minkä ehtii. Super noloa tuo entisten oppilaiden lähestyminen netissä. Kertoo, että hän ehkä yksinäinen. Alkoholistia on vaikea jaksaa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Miksi täältä on poistettu viestejä? Mitään asiatonta ei tänne ole kirjoitettu.

Älä nyt viitsi kitistä. Ne poistetut viestit oli erittäin asiattomia, sinäkin olisit sen tajunnut jos yhtään mikään liikkuisi päässäsi.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla