Vierailija

Tiedänpä erään tositarinan, jossa ihminen kävi kahdella eri hammaslääkärillä hampaitaan tarkistuttamassa ja hoidattamassa.

Ensimmäisen hammaslääkärin diagnoosi: Ei reikiä hampaissa eikä paikattavaa.
Toisen hammaslääkärin diagnoosi: Reikiä ja paikattavaa vaikka kuinka paljon.

Voiko pitää tuollaiset erot oikeasti paikkaansa?

Kommentit (4)

Vierailija

Toisen mielestä vielä niin pieniä alkuja, ettei tartte tehä mitään? Toinen hoidattaa mieluusti heti pois ja kiskoo rahat. Oikealla hampaiden hoidolla pikkureiät pysyvät kurissa eikä tartte paikata.

Vierailija

Oon lukenu juttuja yksityisistä hammaslääkäreistä, jotka paikkailee olemattomia reikiä. Tiedä sitten, paljoko semmoisia puoskareita tästä maasta löytyy. Tuskin nyt kovin montaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Voi olla, että toinen diagnoosi tuli hammaslääkäriltä, joka ei välttämättä ole päivittänyt tietojaan aivan tähän päivään. Nykyään karies pyritään havaitsemaan ja hoitamaan siten, että sen eteneminen voidaan pysäyttää ts. ei tarvita paikkaa. Hammaslääkäreillä voi varmaankin olla näkemyseroja siitä, mikä on pysäytettävissä olevaa kariesta ja mikä ei. Eli "ei paikattavaa" ei vielä välttämättä tarkoita sitä etteikö suussa olisi aktiivista kariesta, mutta se ei ainakaan ole edennyt ekan hammaslääkärin mielestä niin pitkälle ettei sitä saisi pysäytettyä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla