Vierailija

UUTISET
KOTIMAA
Kotimaa 24.5.2016 klo 12:34
Valviran kysely paljastaa: Vanhuksia määräillään ja rangaistaan sosiaalihuollon yksiköissä
Kaltoinkohtelun riskiä näyttävät kyselyn perusteella lisäävän kiire ja henkilöresurssien puute. Kaltoinkohtelijaksi nimetään useimmiten toinen työntekijä.

Sivistysvaltion tuntee siitä, miten se huolehtii heikoimmistaan ja tämä uutinen osoittaa,että olemme siirtymässä barbariaan. Olen surullinen noiden vanhusten puolesta,

Kommentit (6)

Vierailija

Pitää paikkansa.
Kun maatalon emäntä tai isäntä joutuu vanhuuttaan laitoshoitoon, hänen entisillä lehmillään on oikeus ulkoilla 60 vuorokauden aikana vuodessa, hevosella pitää olla riittävän iso karsina ja sen on päästävä päivittäin ulos,  ja koiralla pitää olla riittävän iso häkki tai juoksulanka. Vain hänen kissaansa saa pitää sisällä yhtä pienessä tilassa ilman ulkoilumahdollisuutta kuin omistajaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Odotan sitä hetkeä kun päivähoidosta julkaistaan sama tutkimus!

Vanhustenhoito ja lastenhoito on todella lähellä toisiaan, lisäksi molemmissa on samat ongelmat.

Vierailija

Kyllä ja sitä myös valvotaan paljon tehokkaammin kuin vanhusten hoitoa. Valvontaeläinlääkärit eivät muuta teekkään kuin kyttäävät mahdollisia puutteita hoidossa ja sanktiot paukkuu, jos asiat eivät ole kohdallaan.. 

Mutta meillä onkin eläimet hallituksen, eritoten edellisen, mielestä tärkeimpiä kuin ihmiset. Vihreät rulettaa, eläin inhimillistetään ja ihmiset jätetään laillisesti heitteille.

Vierailija

Dementoituneiden vanhusten hoidossa on useampikin asia pielessä. Vieraassa ympäristössä vanhus saattaa olla sekava, aggressiivinen. Toisten vanhusten ja työntekijöiden vuoksi aggressiivista vanhusta ei voi pitää vapaana, vaan hänet pitää joko lukita huoneeseen tai lääkitä rauhalliseksi. Omaiset ei usein ymmärrä, miten oma rakas läheinen vanhus voisi olla väkivaltainen, koska omaisen läsnäolo usein rauhoittaa potilaan. Tällaista potilasta ei voi päästää ulos yksin. Harvemmassa paikassa on aidattu alue, johon voisi päästää kävelemään ilman valvontaa, eikä sinnekään voisi kaatumisvaaran vuoksi päästää huonokuntoisia lainkaan.

Hoitajia on usein minimimäärä. Hoitajien aika ei vaan riitä siihen kaikkeen, mihin ulkopuoliset heidän olettavat. Periaatteessa kaikki ekstra jää omaisten harteille. Omaiset eivät yleensä tätä halua tehdä/asuvat kaukana/eivät halua maksaa. Kunnallinen hoito ei ole muuttunut lainkaan huonompaan suuntaan viime vuosikymmeninä, mutta asioista nykyään puhutaan enemmän.

Suurin osa hoitajista on ihania. Joukkoon valitettavasti mahtuu muitakin, kuten kaikilla muillakin aloilla. Itse olin töissä dementoituneiden hoitoyksikössä, mutten viihtynyt paikassa vaan siirryin keskussairaalaan. Myös täällä on vaihtelevan tasoisia hoitajia, mutta potilaskontaktit ovat sen verran lyhyempiä ja hoitajia on paljon enemmän per potilasmäärä, ettei yksittäiset ikävät persoonat erotu samalla tavalla.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla